a_16_d_9_1481284346490_gu_logo_ok.jpg G-U emelő-toló vasa­latok

A Gretsch-Unitas 1958-ban a piacon elsőként jelentkezett az általa kifejlesztett emelő-toló rendszerrel. Nyitásmódtól függően az ajtószárny szélessége 700 mm-től 3300 mm-ig kivitelezhető, maximális magassága 3250 mm lehet. Szárnyelrendezés A-tól L sémáig, egymás elé tolható kivitelben, akár 400 kg szárnysúlyig. A GU emelő-toló küszöbrendszer alkotóelemeinek tökéletes illeszkedése olyan kimagasló hőszigetelést eredményez, az optimális 1,19-es [W/(m2K)] Uf értékkel, amely minden szempontból túlteljesíti az energiatakarékossági elvárásokat és előírásokat. Az értékek megfelelnek az EnEV (német Energiatakarékossági Rendelet) követelményeinek is. A GU Thermostep 164 és GU Thermostep 204 küszöb rendszer minden forgalomban lévő sémánál, minden profilanyaghoz alkalmazható, 68 mm, 78 mm, 88 mm, 92 mm és 110 mm szárnyvastagság esetén is. A GU Thermostep 204 küszöbbel a DIN 18040 szabvány szerinti akadálymentes áthaladási lehetőségeket is kialakíthatunk. A magas fokú betörésgátláshoz választható biztonsági alkatrészeket kínálunk, melyek az EN 1627 szabvány szerint RC2 osztályig tanúsítottak, akár a beépített emelő-toló résszellőztetővel ellátott szerkezeteknél is. Fokozott betörésvédelem érhető el kiemelésgátlóval, rúdzárhoz integrált riasztó kontakttal, zárható kilinccsel, reteszelőbakkal és SE biztonsági tömítőléccel. Motoros működtetés a HS-Master vagy HS-Master CONCEALED, amely a vasalatcsalád csúcsterméke, 300 kg szárnysúlyig 2–4 részes fém vagy 2–6 szárnyú fa és műanyag szerkezetekhez. A HS-SPEED Limiter megakadályozza a szárnyak túlzott felgyorsulását, így elkerülhető a személyi sérülés és a szerkezet rongálódása is.

  • nagy méretű panoráma üvegezésű szerkezetek
  • extrém 400 kg szárnytömeg is
  • akadálymentes és kényelmes kiegészítők a használathoz
Letöltések
Műszaki adatok

Kapcsolódó hírek

G-U LiftUnit szárnyemelő a G-U emelő-toló vasalatokhoz
Kényelmes nyitás nehéz ajtószárnyak esetén is
G-U LiftUnit szárnyemelő a G-U emelő-toló vasalatokhoz
Új G-U Thermostep BB emelő-toló ajtó küszöb rendszer
Univerzálisan alkalmazható azonos külső és belső padlóvonal esetén
Új G-U Thermostep BB emelő-toló ajtó küszöb rendszer
G-U HS ePOWER vasalat rendszer - az igazi megoldás
Fa és fa-alu emelő-toló ajtók rejtett motoros mozgatására
G-U HS ePOWER vasalat rendszer - az igazi megoldás

További termékek a cégtől

 
G-U bukó-nyíló vasa­latok
3 termék

A G-U csoport az új UNI-JET vasalattal egy univerzálisan alkalmazható bukó-nyíló rendszert kínál műanyag, fa és alumínium ablakokhoz, minden ablakformához, teljesítve ezzel a dizájnra és működésre vonatkozó legmagasabb szintű követelményeket is. A külső szerelésű pántoldal és a zárás vezérlés kombinációja új mércét állít fel az esztétikus megjelenés, a nagy szárnysúly és a hatékony szerelés terén. Az új UNI-JET stabilan tartja a maximum 200 kg súlyú, padlótól a mennyezetig érő, maximum 2800 mm magasságú szárnyakat – kiegészítő alkatrészek nélkül- azonos megjelenéssel. Továbbá garantált a zavartalan nyitás és csukás akár az RC3 biztonsági fokozatban is. Minden reteszelési pont „cleverle” zárócsappal van felszerelve, ami önbeálló módon alkalmazkodik a nem mindig optimális tok-szárny közti távolságokhoz.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
G-U UNI-JET és EURO-JET vasalatok fa és pvc nyílászárókhoz

Az UNI-JET zárvezérlés minden ablakformához alkalmazható. Az automatikus cleverle zárócsap követi a falchézag változását. Emellett a szárnyszorítás Torx kulccsal állítható. Az Univerzális zárásrendszerbe elektronikus nyitás- és zárfelügyeletek széles választéka integrálható. A G-U számtalan kapcsolódási lehetőséget kínál az intelligens épület automatizálási rendszerekhez.
Az UNI-JET S-CONCEALED F-el egyedi ablakmegoldások kialakítása lehetséges, a teljesen rejtett pántoknak köszönhetően. Az UNI-JET S-CONCEALED sikeresen teljesítette a DIN EN 13126-8 szerinti, 15000 működési ciklusos tartóssági vizsgálatot, így megfelel a vonatkozó európai normáknak.Az UNI-JET D bukó-nyíló vasalatot műanyag ablakokhoz tervezték befúrós-vagy sarokpánttal. A fa ablak és teraszajtók különböző pántoldal verziókban állnak rendelkezésre, amit a zárvezérlés optimálisan kiegészít. Az egyestől az UNI-JET M kettős fazékcsapágyon át egészen az UNI-JET S felcsavarozható sarok- és ollócsapágyig, minden a lehető legjobban igazodik az ablakhoz.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
G-U ALU-JET vasalatok alumínium nyílászárókhoz

A G-U UNI-JET alu alapanyagokhoz kínált vasalatrendszere a különleges rejtett UNI-JET C CONCEALED pántoldal, amely segítségével meleg környezet kivitelezhető lakóépületekbe, szabadon választható befúrható kilincsmegoldásokkal bármely alurendszerben. Ez a rendszer többnyire a szárnyban 16 mm vasalatnútos alumínium ablakokhoz javasolt.
Az ALU-JET AK 8 szorító rögzítésű alumínium ablakvasalat mellé a kínálat újabb, erősebb ALU-JET 10 vasalat családdal bővült. A pántoldal továbbra is tetszés szerint lehet rejtett ALU-JET cc610 vagy látszó ALU-JET 610, illetve objektekhez ALU-JET S800D nyíló vasalat is. Az ALU-JET zárás vezérlése a különleges tolórudakon alapul, mellyel akár alap biztonságútól RC3 biztonsági fokozatú nyílászáró is készíthető. Maximálisan 130 kg szárnysúlyig.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
G-U harmonika vasalatok

Alul és felül futó rendszerek műanyag borítású, golyóscsapágyazott görgőkkel GU-923 (fa és PVC rendszerekhez) valamint GU-823 (alumínium rendszerekhez). A GU harmonika vasalatai összesen 3–7 ablakelemet tudnak összekötni, ezáltal az ablakszerkezeteket 6700 mm szélességig, szárnyanként 1000 mm-ig, az egyes szárnyak súlyát pedig 130 kg-ig lehet növelni. A körbefutó gumitömítéssel ellátott szárnyak a lehető legjobb hő- és hangszigetelést biztosítják. A padlóba süllyeszthető futósínnek köszönhetően minden harmonika szerkezet megvalósítható a DIN 18025-ös szabvány szerinti akadálymentes kivitelben. A GU UNI-JET gombafejes záródású szárnyvasalat és a szárnyakon lévő harmonika pántok rejtett csavarozása megerősített betörésvédelmet biztosít, és a fém takarónak köszönhetően esztétikusan rejtve marad. A befelé vagy kifelé nyíló változat, valamint a nyílószárny alkalmazásának lehetősége egyedi megoldásokat kínálnak speciális követelmények megvalósításához is.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
G-U UNITAS billenő és forgó vasalatok

GU billenő vasalataink a fa, műanyag és fémablakokhoz. Az UNITAS vasalattal sarkos és íves billenő ablakok is megvalósíthatóak, maximum 300 kg szárnysúlyig és 2950 mm szárnyfalc szélességig. A billenő csapágyban lévő állítható szárnyfék minden pozícióban fixen tartja a szárnyat, valamint lehetővé teszi az ablak 180°-os forgatását. A forgó vasalat előnye a billenő vasalattal szemben az excentrikus csapágyazás, valamint a maximum 2850 mm-ig megvalósítható szárnymagasság. UNI-JET vasalatrendszerrel forgóvasalataik beépíthetőek akár 175 kg szárnysúlyig.

CAD
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Ajánlott kategóriák

Tolóajtók, harmónikaajtók
Tolóajtók, harmónikaajtók
Beltéri árnyékolók
Beltéri árnyékolók
Redőnymozgatók, árnyékolómozgatók, vezérlések
Redőnymozgatók, árnyékolómozgatók, vezérlések
Tömítő masszák, tömítő profilok, hézagszigetelések, hőszigetelő keretek
Tömítő masszák, tömítő profilok, hézagszigetelések, hőszigetelő keretek
Zárak
Zárak

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...