proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új G-U Thermostep BB emelő-toló ajtó küszöb rendszer


2018. október 16.

Univerzálisan alkalmazható azonos külső és belső padlóvonal esetén

Kifejezetten építészek és tervezők számára nyújt teljesen vízszintes megoldást a belső és külső tér csatlakoztatására. Fontos szempont még, hogy a nyílászáró gyártók a technológia jelentős változtatása nélkül tudnak akadálymentes kialakítást létrehozni. Előnyei a megrendelő szemszögéből, hogy mostantól az ajtó járófelületének felső síkja teljes mértékben egy vonalat alkot a belső és a külső padlószinttel.

G-U Thermostep BB emelő-toló ajtó küszöb rendszer

Az időszakos külső tisztántartási procedúra egyszerűen és gyorsan elvégezhető, hiszen az elemek könnyedén eltávolíthatóak és visszahelyezhetőek. Az Eloxált alumínium felület igazodik a mai trendekhez. A rendszer tetszés szerint bármilyen teraszburkolattal összekapcsolható, legyen az fa, kő, fém vagy műanyag. A rendszer használható egyaránt bejárati és erkélyajtókhoz is, így egységes megjelenés érhető el minden homlokzaton.

Alkalmazó cégek részére fontos szempont, hogy az eddigi G-U ablaktechnológia kiegészítő részeként jelenik meg, így a néhány elemes kiegészítő alkatrészekkel könnyedén bővíthető a megszokott küszöbmegoldás, annak a fontos szempontnak a figyelembevételével, hogy ezen elemek használatával a felületvédő taposó küszöb elemek elhagyhatóak. A kocsit megvezető futósín ugyancsak még könnyebben átjárható kivitelben készül. Utólagos módosítás esetén az elemek probléma nélkül illeszthetők a már korábban beépített szerkezetbe.

A nyílászáró és a belső tér nedvességtől és esőtől való védelme érdekében a mozgó szárny és a fix rész előtti területről a vízelvezetést minden esetben meg kell oldani, amit előre gyártott folyóka vagy drén rendszerrel kivitelezhetnek, vízszigeteléssel az alaptest külső felületéhez csatlakoztatva.

Vízelvezetés előre gyártott drén rendszerrel
Vízelvezetés a nyílászáró előtti területről előre gyártott drén rendszerrel


Vízelvezetés előre gyártott folyókával
Vízelvezetés a nyílászáró előtti területről előre gyártott folyókával


Az év elején a Nürnbergben megrendezett Fensterbau Frontale szakipari vásáron a résztvevők a G-U BKS látványos standján élőben is megtekinthették ezeket a megoldásokat.A G-U akadálymentes erkélyküszöbök német nyelvű letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb tájékoztatást szeretne kérni a G-U Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
G-U emelő-toló vasa­latok

A Gretsch-Unitas 1958-ban a piacon elsőként jelentkezett az általa kifejlesztett emelő-toló rendszerrel. Nyitásmódtól függően az ajtószárny szélessége 700 mm-től 3300 mm-ig kivitelezhető, maximális magassága 3250 mm lehet. Szárnyelrendezés A-tól L sémáig, egymás elé tolható kivitelben, akár 400 kg szárnysúlyig. A GU emelő-toló küszöbrendszer alkotóelemeinek tökéletes illeszkedése olyan kimagasló hőszigetelést eredményez, az optimális 1,19-es [W/(m2K)] Uf értékkel, amely minden szempontból túlteljesíti az energiatakarékossági elvárásokat és előírásokat. Az értékek megfelelnek az EnEV (német Energiatakarékossági Rendelet) követelményeinek is. A GU Thermostep 164 és GU Thermostep 204 küszöb rendszer minden forgalomban lévő sémánál, minden profilanyaghoz alkalmazható, 68 mm, 78 mm, 88 mm, 92 mm és 110 mm szárnyvastagság esetén is. A GU Thermostep 204 küszöbbel a DIN 18040 szabvány szerinti akadálymentes áthaladási lehetőségeket is kialakíthatunk. A magas fokú betörésgátláshoz választható biztonsági alkatrészeket kínálunk, melyek az EN 1627 szabvány szerint RC2 osztályig tanúsítottak, akár a beépített emelő-toló résszellőztetővel ellátott szerkezeteknél is. Fokozott betörésvédelem érhető el kiemelésgátlóval, rúdzárhoz integrált riasztó kontakttal, zárható kilinccsel, reteszelőbakkal és SE biztonsági tömítőléccel. Motoros működtetés a HS-Master vagy HS-Master CONCEALED, amely a vasalatcsalád csúcsterméke, 300 kg szárnysúlyig 2–4 részes fém vagy 2–6 szárnyú fa és műanyag szerkezetekhez. A HS-SPEED Limiter megakadályozza a szárnyak túlzott felgyorsulását, így elkerülhető a személyi sérülés és a szerkezet rongálódása is.

Cég
Székhely: H-1193 Budapest, Víztorony u. 20. I. em.
Telefon: +36 1 347 9052
E-mail:
Web: http://www.g-u.hu
Műszaki támogatás
  +36 30 171 6484
   
   
A Gretsch-Unitas vállalatcsoport 1907 óta foglalkozik ablakok és ajtók nyitásával és zárásával. A vasalattechnika terén végrehajtott műszaki innovációval és állandó továbbfejlesztésekkel formálta a piacot, jövőbeli trendeket és új mértéket állított fel.
A vállalatcsoport 35 országban összesen több, mint 50 gyártó- és kereskedelmi vállalatból áll. A Gretsch-Unitas a nemzetközi szinten vezető GU (épületvasalatok), BKS (zárak és zárrendszerek) és FERCO (épületvasalatok) márkákkal komplett rendszert kínál Önnek („Vorsprung mit System”, azaz „Rendszerben az előny”).
Márkanevek: G-U, BKS, FERCO
További hírek a Vasalatok, kilincsek termékkategóriában
További hírek a Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  GU  G-U  Thermostep  BB  emelő-toló  ajtó  küszöb  akadálymentes  erkélyküszöb