fischer Hungária Bt.

fischer TherMax 16 távtartó rendszer külső kompozit hőszigetelő rendszerekhez

A fischer TherMax 16 távtartó dübel megoldás a külső falazatokba történő hőhídmentes rögzítéshez nem teherhordó rétegeknél 62 mm-től 290 mm vastagságig az ETICS esetén. Injektáló ragasztókkal kombinálva a rendszer betonhoz és falazathoz engedélyezett.

 • a 62–290 mm hosszúságú alkalmazás egyetlen TherMax dübellel megvalósítható
 • a műanyag kónusz termikus gátat képez a külső rögzítés és a belső, rejtett rögzítés között
 • az önmetsző, üvegszál erősítésű kónusz belemaródva a hőszigetelő anyagba egyszerű, gyors és állítható szerelést tesz lehetővé speciális szerszámok nélkül

Letöltések

fischer CAD adatbázis - CAD fájl

fischer CAD adatbázis

CAD fájl
 
fischer TherMax hőhídmegszakításos távtartó rögzítés - részletes termékismertető

fischer TherMax hőhídmegszakításos távtartó rögzítés

pdf 6.5 MB
részletes termékismertető
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

Áttekintés

fischer TherMax 16 távtartó dübel

Engedélyezett hőhídmentes távtartó rendszer külső kompozit hőszigetelő rendszerekhez.

A fischer TherMax 16 távtartó dübel megoldás a külső falazatokba történő hőhídmentes rögzítéshez nem teherhordó rétegeknél 62 mm-től 290 mm vastagságig az ETICS esetén. Injektáló ragasztókkal kombinálva a rendszer betonhoz és falazathoz engedélyezett. Az engedélyek további biztonságot garantálnak. Az önmetsző, üvegszál-erősítésű kónusz a speciális szerszám nélküli szerelés közben a vakolaton át belemaródik a hőszigetelő anyagba. Ezáltal idő és költség takarítható meg. A TherMax fokozatmentesen állítható az egyenetlen felületű rögzítési alapoknál. A rendszerrel tömör- és üreges téglába, betonba, pórusbetonba nagy terheket, például napellenzőket, légkondicionáló berendezéseket és szatelit antennákat rögzíthetünk.

Előnyök

 • A FIS EM Plus, a FIS V, a FIS SB és a FIS Green injektáló ragasztóval kombinálva a távtartó szerelés nagy terhelésekhez engedélyezett. Ez lehetővé teszi a biztonságos rögzítést.
 • A 62–290 mm hosszúságú alkalmazás egyetlen TherMax dübellel megvalósítható.
 • A műanyag kónusz termikus gátat képez a külső rögzítés és belső, rejtett rögzítés között, így biztosít egy energia-optimalizált rögzítést.
 • Az önmetsző, üvegszál erősítésű kónusz belemaródva a hőszigetelő anyagba egyszerű, gyors és állítható szerelést tesz lehetővé speciális szerszámok nélkül.

Alkalmazás és engedély

Alkalmazható hőhídmentes rögzítésekhez, mint például:

 • Árnyékolók
 • Előtetők
 • Francia erkély korlátok
 • Klímaberendezések
 • Szatelit antennák

Engedélyezett építőanyagok:

 • Repedéses és repedésmentes beton
 • Üreges tégla
 • Üreges könnyűbeton tégla
 • Üreges mészhomoktégla
 • Tömör mészhomoktégla
 • Tömör tégla
 • Pórusbeton
További termékek a cégtől
fischer FHB II-P / FHB II-PF HIGH SPEED ragasztópatronok
 
fischer FHB II-P / FHB II-PF HIGH SPEED ragasztópatronok

Az FHB II-P és FHB II-PF HIGH SPEED ragasztópatron a fischer Highbond-System FHB II rendszer eleme a maximális terhelések eléréséhez repedésmentes és repedéses beton esetén. A repedéses betonra vonatkozó ETA Option 1 és a svájci sokk jóváhagyás extra biztonságot nyújt. A homlokzatok, gépek és acélszerkezetek bel- és kültérben is biztonságosan rögzíthetők a fischer Highbond-System FHB II-vel. A ragasztópatron különféle acélminőségekben FHB II-A S és az FHB II-A L dübelekkel alkalmazható. A ragasztópatron furattisztítás nélkül is alkalmazható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
ZeLa fali konzol
 
fischer ZeLa fali konzol

Hőmegszakításos fali tartók átszellőztetett homlokzatokhoz. Az ATK 100 függőleges háttérszerkezet függőleges rétegének alapját a ZeLa hőmegszakításos fali konzolok képezik, amelyek alumíniumból vagy korrózióálló acélból készült alapkonzolból és egy poliamid csatlakozókkal elválasztott lemezből állnak. Az épülethez fischer rögzítőelemekkel (pl. DuoXpand, SXRL) rögzíthetőek. A hőhidak csökkentése érdekében a fali konzolok kemény PVC-ből készült kiegészítő termo-stopokkal telepíthetőek. Az összes általános szigetelésvastagsághoz és homlokzati kiugráshoz történő alkalmazhatóság érdekében a fali konzolok különböző áthidaló hosszúságokban készülnek. A profilok hőtágulásának kiegyenlítése érdekében a fali konzolok fix- és csúszó pontokként is használhatók. Továbbá az arányos szélterhelésen kívül a fixpont veszi fel a homlokzati panelek és a háttérszerkezet teljes súlyát is. A rendszer különlegessége a poliamid csatlakozókba integrált csúszómechanizmus, aminek köszönhetően a lemezen nincs szükség oválfuratokra.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
fischer ZeLa Click fali konzol
 
fischer ZeLa Click fali konzol

Hőtechnikailag optimalizált ZeLa Click fali konzolok, amelyek egy üvegszál erősítésű műanyag alapkonzolból és egy alumínium vagy korrózióálló acélból készült lemezből állnak, az ATK 100 függőleges tartószerkezeteként a függőleges réteg alapját képezik. A konzol fischer dübelekkel (pl. DuoXpand, SXRL) rögzíthető a falazathoz. A beépített kompatibilis ZeLa Click lemez kiegészíti a konzolt. Az összes általános szigetelésvastagsághoz és homlokzati kiugráshoz történő alkalmazhatóság érdekében a fali konzolok különböző lemezhosszúságokkal készülnek. Az arányos szélterhelésen kívül a fixpont veszi fel a homlokzati panelek és a háttérszerkezet teljes önsúlyát is. A csúszópont oválfuratai biztosítják a függőleges profil hőtágulás miatti csúszását. A ZeLa Click fali konzolok fix-/csúszópontként is alkalmazhatóak.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
FZP II R Zykon panelhorgony
 
FZP II Zykon panelhorgonyok terméskő homlokzati panelekhez

A fischer Zykon FZP II lehetővé teszi a terméskő burkolólapok rejtett rögzítését az átszellőztetett homlokzatoknál. A pontos furatot egy kezdeti hengeres rész hátsókúpos befejezésével alakítják ki. A beépített dübel és a furat feszültségmentes rögzítést eredményez. Csak a külső erők hatása okozza a belső reakcióerőket a hátsókúpos dübel és a terméskő panelek csatlakozásánál.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
fischer Cast-in Channel rögzítő rendszer
 
fischer Cast-in Channel rögzítősín rendszer

A fischer Cast-in Channel rendszer hidegen alakított vagy melegen hengerelt sínekből áll, amelyekhez I-alakú vagy hengeres szárú horgonyok vannak hegesztve. A sínben található furatok elősegítik a sín rögzítését fa vagy egyéb más anyagú zsaluzathoz. A sín belsejében speciális töltőanyag található, amely megakadályozza a beton befolyását az öntési folyamat során. A beton öntése után a zsaluzat és a töltőanyag könnyen eltávolítható, és a speciálisan kialakított síncsavar alkalmazható a különféle rögzítendő elemekhez.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Szigetelések rögzítőelemei
Szigetelések rögzítőelemei
Műanyag szigetelőlemezek
Műanyag szigetelőlemezek
Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...