fischer Hungária Bt.

fischer FIXPERIENCE méretező szoftver

A fischer méretező szoftvere a FIXPERIENCE biztonságos és megbízható támogatást nyújt projektjeinek számításában, függetlenül attól, hogy Ön előkészítő, építész, statikus vagy bármilyen műszaki szakember. A FIXPERIENCE modulárisan és különböző alkalmazásokhoz használható. A felhasználóbarát program segítségével a rögzítések könnyen és rugalmasan tervezhetőek és méretezhetőek. A jellemző, nemzetközi szabványok figyelembevételével a szoftver teljesíti a globális használat összes lehetséges feltételét. Az új moduláris felépítés magában foglal egy szoftvert mérnökök számára, és további modulokat különböző szakterületekhez. Ezáltal méretezheti a teljes projekteket és egyedi alkalmazásokat célzottan és költséghatékonyan.

  • egyértelmű és rugalmas
  • mindig naprakész
  • nemzetközi

Letöltések

fischer FIXPERIENCE méretező szoftver  - általános termékismertető

általános termékismertető

pdf 7.5 MB
fischer FIXPERIENCE méretező szoftver
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

Áttekintés

fischer FIXPERIENCE méretező szoftver
fischer FIXPERIENCE méretező szoftver

C-FIX

A megújult C-FIX optimalizált kezdési idővel teszi lehetővé a falazatokban történő rögzítés méretezését az ETAG szabvány szerint. Ezáltal bármilyen horgonylemezformát modellezhetünk, ahol a horgonyok mennyiségét 1,2 vagy 4-re kell korlátozni az ETAG 029 szabvány szerint. A kisméretű téglákból álló falazatok esetén egy további lehetőség áll rendelkezésre a különböző kapcsolatok méretezéséhez. Lehetséges méreteznünk akár nagyobb rögzítési mélység megadása mellett is egészen 200 mm-ig.

A falazatokban lévő dübelek méretezésénél hasonló kezelőfelület áll rendelkezésre, mint a betonszerkezetekben lévő dübelek méretezésénél. Ez meglehetősen leegyszerűsíti a gyors belépést és műveletet. Azok a megadott opciók, melyek nem engedélyezettek a modulban automatikusan deaktiválódnak. A menetes szárak és a hozzájuk tartozó szitahüvelyek minden lehetséges kombinációját a megfelelő téglaelemhez illesztjük. Ezért helytelen bevitel nem lehetséges. A beton és falazat kialakításának változtatása során minden releváns adat elfogadásra kerül. Ez leegyszerűsíti a begépelést és elkerüli a hibákat.

A legalapvetőbb paramétereket (igénybevételeket, tengely-és peremtávolságokat) közvetlenül a grafikus felületen definiálhatjuk vagy lehetőségünk van akár a menüpontokban való megadásukra is.
Függetlenül attól, hogy hol végez módosításokat a rendszer automatikusan összehasonlítja az összes beviteli lehetőséget. A nem megengedett csavarkép esetén a szoftver hibaüzenetet hoz fel, továbbá a számítás minden változtatáshoz illeszkedő eredményt nyújt. Túl nagy vagy túl kicsi tengely- és peremtávolságok esetén a szoftver az állapotsávban jeleníti meg a megfelelőséget, ellenben ott azonnal korrigálható. A kapcsolatok az ETAG szabvány szerint felhasználóbarátan vannak megtervezve a szoftverben, melyet tisztán strukturált menü lekérdezésével nyertek.

A tervezési eredmény értelmezhető és ellenőrizhető dokumentumként menthető le minden releváns adatával együtt és nyomtatható formában.

RAIL-FIX

A FIXPERIENCE szoftver RAIL-FIX modulja megoldást nyújt az erkély korlátok és a beltéri-kültéri lépcsők korlátjának gyors tervezéséhez. A program számos előre meghatározott rögzítési variációval és különböző geometriájú rögzítőlemezzel támogatja a felhasználót.

A strukturáltan megadott bemenő adatok segítségével gyors és hibátlan számítás végezhető. A bevitt adatok által azonnali frissítés van a grafikai modellben is , így csak a megfelelő releváns beviteli adatok jelennek meg. Ez leegyszerűsíti az áttekintést és egyben megelőzi a hibákat.
A szélterhelések hatását az érvényes szabályok alapján határozzuk és becsüljük meg. A csatolt hatások kiválasztása előre meghatározottan a képernyőn vagy egyenként is beilleszthető.

REBAR-FIX

Különféle csomópontokat (pl. lemez-lemez, lemez-fal) méretezhetünk könnyedén a húzásra igénybevett, utólagosan elhelyezett betonacélok szempontjából.

A fischer REBAR-FIX többfunkciós kiválasztása lehetővé teszi vasbeton szerkezetek csatlakozását utólagosan beépítve végcsatlakozásokkal vagy illesztésekkel.

WOOD-FIX

Lehetővé teszi számos fa-fa kapcsolatú csomóponti elem megerősítésének ellenőrzését a fischer Power-Fast szerkezetépítő-, valamint Power-Full végigmenetes csavarok segítségével.

A fischer Power-Fast és szerkezetépítő csavarok alkalmazásainak gyors kiszámításához, mint például tetőtéri szigetelés esetén vagy a mérnöki jellegű fakötéseknél.
A tervezési elvek megfelelnek az Európai Műszaki Értékelésnek [ETA] és a DIN EN 1995-1-1 (Eurocode 5) vonatkozó nemzetközi szabványoknak. A modul a különböző tetőformákkal ellátott, szigetelés megléte esetén való csavarokkal történő rögzítésére, valamint a nyomásálló szigetelőanyagok használatára szolgál.
Ez a szoftver modul automatikusan meghatározza a megfelelő szél-és hóterhelési zónákat akár egy adott irányítószám alapján is. Ezeket az értékeket lehetőség van manuálisan is megadni.

INSTALL-FIX

Épületgépészeti rendszerelemek statikai és szilárdságtani méretezését végezhetjük vele, valamint a használhatósági határállapotuk vizsgálatait.

A program lépésről-lépésre elviszi a felhasználót a tervezési folyamatban. Az állapotjelző folyamatosan tájékoztatja a felhasználókat a kiválasztott fischer telepítési rendszer statikus terhelésének kihasználtságáról. Legfeljebb tíz különböző alapmegoldás van a gyors választásért, beleértve a konzolokat, kereteket és síneket. Alternatív megoldásként a bonyolultabb rendszerek kialakítása elindítható a kívánt telepítési rendszer előválasztásával. A program lehetővé teszi a sínek méretének , valamint a támaszok pontjainak számát és távolságát a rendszer legjobb kihasználása érdekében.

Következő lépésben meghatározható a telepítési rendszer által meghatározott csövek típusa, átmérője, szigetelése és száma. A grafikusan megjelenített támogatási rendszerben az üreges vagy szigetelt csövek opció választásakor automatikusan létrehozza a szoftver a terhelési modelleket, ezáltal biztosítva a szükséges statikai igazolását a sín rendszernek. Továbbá lehetséges közvetlenül megadni további terheket, például légcsatornák, kábeltálcák általi terheket vagy csupán  koncentrált terheket vagy vonalmenti terheket. Az ellenőrzött nyomtatási képen kívül, a program létrehoz elem kigyűjtést is a kiválasztott rendszerhez szükséges összetevőkről a tervezés befejezése után, például konzolokról, menetes szárakról, sínekről, csőbilincsekről és tartozékairól.

MORTAR-FIX

A ragasztó mennyiségének egzakt meghatározását szolgálja a veszteség figyelembevételével, tetszőleges dübelek esetében.

A FIXPERIENCE szoftver MORTAR-FIX modulja és a fischer MORTAR-FIX app a ragasztott dübelek rögzítéséhez szükséges injektáló ragasztó mennyiségének meghatározásában nyújt támogatást professzionális felhasználók számára.

A ragasztókalkulátor segítségével könnyen kiszámítható az anyagmennyiség és a szükséges flakonok száma, a felhasználó így pillanatok alatt pontos képet kap a teljes anyagszükségletről.

Letöltés és további információk.

 

További termékek a cégtől
fischer TherMax 8 távtartó dübel rendszer
 
fischer TherMax 8 távtartó dübel rendszer

A fischer TherMax 8 távtartó dübel megoldás a külső falazatokba történő hőhídmentes rögzítéshez az ETICS esetén. A tőcsavarral szerelt üvegszál-erősítésű kónusz a speiális szerszám nélküli szerelés közben a vakolaton át belemaródik a hőszigetelő anyagba. A műanyag kónusz termikus gátat képez. Az állítható rendszer alkalmazható ETICS rendszereknél és a 45–180 mm vastag nem teherhordó rétegek esetén a rögzítésére. A TherMax 8 rendszerrel tömör- és üreges téglába, betonba, pórusbetonba közepes terheket, például lámpákat, levélszekrényeket, rögzíthetünk.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
fischer FHB II-P / FHB II-PF HIGH SPEED ragasztópatronok
 
fischer FHB II-P / FHB II-PF HIGH SPEED ragasztópatronok

Az FHB II-P és FHB II-PF HIGH SPEED ragasztópatron a fischer Highbond-System FHB II rendszer eleme a maximális terhelések eléréséhez repedésmentes és repedéses beton esetén. A repedéses betonra vonatkozó ETA Option 1 és a svájci sokk jóváhagyás extra biztonságot nyújt. A homlokzatok, gépek és acélszerkezetek bel- és kültérben is biztonságosan rögzíthetők a fischer Highbond-System FHB II-vel. A ragasztópatron különféle acélminőségekben FHB II-A S és az FHB II-A L dübelekkel alkalmazható. A ragasztópatron furattisztítás nélkül is alkalmazható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
SystemOne Light homlokzati rögzítő rendszer
 
SystemOne Light homlokzati rögzítő rendszer

A SystemOne Light egy hatékony megoldás a könnyű homlokzati panelekből kialakított szellőztetett burkolatok rögzítésére. Ahogy az joggal várható, ez a szerelősínekre épülő rendszer is rendelkezik a SystemOne rendszer egyediségét biztosító előnyökkel.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
fischer TherMax 10 tábtartó dübel rendszer
 
fischer TherMax 10 távtartó dübel rendszer

A fischer TherMax 10 távtartó dübel megoldás a külső falazatokba történő hőhídmentes rögzítéshez az ETICS esetén. A tőcsavarral szerelt üvegszál-erősítésű kónusz a speiális szerszám nélküli szerelés közben a vakolaton át belemaródik a hőszigetelő anyagba. A műanyag kónusz termikus gátat képez. Az állítható rendszer alkalmazható ETICS rendszereknél és a 80–240 mm vastag nem teherhordó rétegek esetén a rögzítésére. A TherMax 10 rendszerrel tömör- és üreges téglába, betonba, pórusbetonba közepes terheket, például lámpákat, levélszekrényeket, rögzíthetünk.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
ACT hátsókúpos üvegmegfogás
 
ACT hátsókúpos üvegmegfogás

A fischer Zykon pontmegfogásos rögzítőelemmel (FZP-G) olyan pontmegfogásos üvegrögzítés hozható létre, amelynél a furat nem hatol át az üvegen. Az FZP-G-Z egy rozsdamentes acélból készült hátsókúpos pontmegfogásos rögzítőelem, amelynek részei egy kúpos csavar, egy terpesztőhüvely, egy műanyag sapka, egy alátét és egy rögzítőanya. A fischer FZP-G-Z kétféle változatban érhető el: edzett biztonsági üvegekhez (ESG vagy ESG-H) és rétegelt biztonsági üvegekhez (VSG). Az üvegtáblák zománcozhatók vagy fóliázhatók, de szolgálhatnak laminált napelemek hordozófelületeként is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Gyártóspecifikus építési szoftverek
Gyártóspecifikus építési szoftverek
Gyártóspecifikus épületgépészeti szoftverek
Gyártóspecifikus épületgépészeti szoftverek
Gyártóspecifikus épületvillamossági szoftverek
Gyártóspecifikus épületvillamossági szoftverek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...