fischer Hungária Bt.

fischer FiXperience méretező szoftver

A fischer FiXperience méretező szoftvere biztonságos és megbízható támogatást nyújt projektjeinek számításában, függetlenül attól, hogy Ön előkészítő, építész tervező, statikus vagy bármilyen műszaki szakember. A felhasználóbarát program segítségével a rögzítések könnyen és rugalmasan tervezhetőek, méretezhetőek offline illetve online is ezentúl. A jellemző, nemzetközi szabványok figyelembe vételével a szoftver teljesíti a globális használat összes lehetséges feltételét. A FiXperience szoftver moduláris felépítése lehetővé teszi mérnökök számára a különböző területek szerinti alkalmazási esetek számítását. A szoftvercsomag lehetővé teszi továbbá a teljes projektek és egyedi alkalmazások célzott és költséghatékony díjmentes tervezését.

 • legjobb sebesség, pontosság, valós idejű eredmények
 • érthető és ellenőrizhető nyomtatott dokumentum
 • nemzetközileg érvényes irányelvek és szabványok

Letöltések

fischer FiXperience C-FIX online - általános termékismertető

általános termékismertető

pdf 8.7 MB
fischer FiXperience C-FIX online
 
fischer FiXperience méretező szoftver  - általános termékismertető

általános termékismertető

pdf 7.5 MB
fischer FiXperience méretező szoftver
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

Áttekintés

A FIXperience méretezőszoftver előnyei röviden

 • Teljesítmény
  A szoftver a legjobb sebességet és a legnagyobb pontosságot kínálja a rögzítőipari gyártók megoldásai között. Emellett a szoftver valós idejű eredményeket biztosít az állapotsorban.
 • Átláthatóság és teljesség
  A felhasználó jól strukturált, érthető és így ellenőrizhető nyomtatott dokumentumot kap.
 • Irányelvek és szabványok
  A szoftverben a legfontosabb, érvényes irányelvek és szabványok (Eurocode, ACI stb.) vannak implementálva. Ez garantálja a biztonságos használatot a nemzeti és nemzetközi projektekben.
 • Megbízhatóság és tartósság
  A fischer az 1990-es évek eleje óta piacvezető a rögzítéssel kapcsolatos szoftvercsomagok terén. A szoftvereket a kezdetektől fogva mindig belső és külső szakértők tesztelték.
 • Biztonság
  A FiXperience segítségével tervezett alkalmazások többsége biztonsági szempontból relevánsnak minősül. A szoftver figyelembe veszi az összes biztonság szempontjából releváns adatot - nemcsak a tervezést, hanem az összes geometriai feltételt is.
 • Idő és kényelem
  A szoftver egyszerű használhatóságának és különböző lehetőségeinek köszönhetően az optimális méretezési eredmény nagyon gyorsan elérhető. Így a tervező időt és ezáltal költséget takaríthat meg.
fischer FiXperience méretező szoftver modulok
fischer FiXperience méretező szoftver modulok

C-FIX

A megújult C-FIX optimalizált kezdési idővel teszi lehetővé a falazatokban történő rögzítés méretezését az ETAG szabvány szerint. Ezáltal bármilyen horgonylemezformát modellezhetünk, ahol a horgonyok mennyiségét 1,2 vagy 4-re kell korlátozni az ETAG 029 szabvány szerint. A kisméretű téglákból álló falazatok esetén egy további lehetőség áll rendelkezésre a különböző kapcsolatok méretezéséhez. Lehetséges méreteznünk akár nagyobb rögzítési mélység megadása mellett is egészen 200 mm-ig.

A falazatokban lévő dübelek méretezésénél hasonló kezelőfelület áll rendelkezésre, mint a betonszerkezetekben lévő dübelek méretezésénél. Ez meglehetősen leegyszerűsíti a gyors belépést és műveletet. Azok a megadott opciók, melyek nem engedélyezettek a modulban automatikusan deaktiválódnak. A menetes szárak és a hozzájuk tartozó szitahüvelyek minden lehetséges kombinációját a megfelelő téglaelemhez illesztjük. Ezért helytelen bevitel nem lehetséges. A beton és falazat kialakításának változtatása során minden releváns adat elfogadásra kerül. Ez leegyszerűsíti a begépelést és elkerüli a hibákat.

A legalapvetőbb paramétereket (igénybevételeket, tengely-és peremtávolságokat) közvetlenül a grafikus felületen definiálhatjuk vagy lehetőségünk van akár a menüpontokban való megadásukra is.
Függetlenül attól, hogy hol végez módosításokat a rendszer automatikusan összehasonlítja az összes beviteli lehetőséget. A nem megengedett csavarkép esetén a szoftver hibaüzenetet hoz fel, továbbá a számítás minden változtatáshoz illeszkedő eredményt nyújt. Túl nagy vagy túl kicsi tengely- és peremtávolságok esetén a szoftver az állapotsávban jeleníti meg a megfelelőséget, ellenben ott azonnal korrigálható. A kapcsolatok az ETAG szabvány szerint felhasználóbarátan vannak megtervezve a szoftverben, melyet tisztán strukturált menü lekérdezésével nyertek.

A tervezési eredmény értelmezhető és ellenőrizhető dokumentumként menthető le minden releváns adatával együtt és nyomtatható formában.

RAIL-FIX

A FIXPERIENCE szoftver RAIL-FIX modulja megoldást nyújt az erkély korlátok és a beltéri-kültéri lépcsők korlátjának gyors tervezéséhez. A program számos előre meghatározott rögzítési variációval és különböző geometriájú rögzítőlemezzel támogatja a felhasználót.

A strukturáltan megadott bemenő adatok segítségével gyors és hibátlan számítás végezhető. A bevitt adatok által azonnali frissítés van a grafikai modellben is , így csak a megfelelő releváns beviteli adatok jelennek meg. Ez leegyszerűsíti az áttekintést és egyben megelőzi a hibákat.
A szélterhelések hatását az érvényes szabályok alapján határozzuk és becsüljük meg. A csatolt hatások kiválasztása előre meghatározottan a képernyőn vagy egyenként is beilleszthető.

REBAR-FIX

Különféle csomópontokat (pl. lemez-lemez, lemez-fal) méretezhetünk könnyedén a húzásra igénybevett, utólagosan elhelyezett betonacélok szempontjából.

A fischer REBAR-FIX többfunkciós kiválasztása lehetővé teszi vasbeton szerkezetek csatlakozását utólagosan beépítve végcsatlakozásokkal vagy illesztésekkel.

WOOD-FIX

Lehetővé teszi számos fa-fa kapcsolatú csomóponti elem megerősítésének ellenőrzését a fischer Power-Fast szerkezetépítő-, valamint Power-Full végigmenetes csavarok segítségével.

A fischer Power-Fast és szerkezetépítő csavarok alkalmazásainak gyors kiszámításához, mint például tetőtéri szigetelés esetén vagy a mérnöki jellegű fakötéseknél.
A tervezési elvek megfelelnek az Európai Műszaki Értékelésnek [ETA] és a DIN EN 1995-1-1 (Eurocode 5) vonatkozó nemzetközi szabványoknak. A modul a különböző tetőformákkal ellátott, szigetelés megléte esetén való csavarokkal történő rögzítésére, valamint a nyomásálló szigetelőanyagok használatára szolgál.
Ez a szoftver modul automatikusan meghatározza a megfelelő szél-és hóterhelési zónákat akár egy adott irányítószám alapján is. Ezeket az értékeket lehetőség van manuálisan is megadni.

INSTALL-FIX

Épületgépészeti rendszerelemek statikai és szilárdságtani méretezését végezhetjük vele, valamint a használhatósági határállapotuk vizsgálatait.

A program lépésről-lépésre elviszi a felhasználót a tervezési folyamatban. Az állapotjelző folyamatosan tájékoztatja a felhasználókat a kiválasztott fischer telepítési rendszer statikus terhelésének kihasználtságáról. Legfeljebb tíz különböző alapmegoldás van a gyors választásért, beleértve a konzolokat, kereteket és síneket. Alternatív megoldásként a bonyolultabb rendszerek kialakítása elindítható a kívánt telepítési rendszer előválasztásával. A program lehetővé teszi a sínek méretének , valamint a támaszok pontjainak számát és távolságát a rendszer legjobb kihasználása érdekében.

Következő lépésben meghatározható a telepítési rendszer által meghatározott csövek típusa, átmérője, szigetelése és száma. A grafikusan megjelenített támogatási rendszerben az üreges vagy szigetelt csövek opció választásakor automatikusan létrehozza a szoftver a terhelési modelleket, ezáltal biztosítva a szükséges statikai igazolását a sín rendszernek. Továbbá lehetséges közvetlenül megadni további terheket, például légcsatornák, kábeltálcák általi terheket vagy csupán  koncentrált terheket vagy vonalmenti terheket. Az ellenőrzött nyomtatási képen kívül, a program létrehoz elem kigyűjtést is a kiválasztott rendszerhez szükséges összetevőkről a tervezés befejezése után, például konzolokról, menetes szárakról, sínekről, csőbilincsekről és tartozékairól.

MORTAR-FIX

A ragasztó mennyiségének egzakt meghatározását szolgálja a veszteség figyelembevételével, tetszőleges dübelek esetében.

A FIXPERIENCE szoftver MORTAR-FIX modulja és a fischer MORTAR-FIX app a ragasztott dübelek rögzítéséhez szükséges injektáló ragasztó mennyiségének meghatározásában nyújt támogatást professzionális felhasználók számára.

A ragasztókalkulátor segítségével könnyen kiszámítható az anyagmennyiség és a szükséges flakonok száma, a felhasználó így pillanatok alatt pontos képet kap a teljes anyagszükségletről.

Letöltés és további információk.

 

Kapcsolódó hírek
fischer FiXperience Offline szoftvercsomag
fischer FiXperience Offline szoftvercsomag
Rögzítések méretezése egyszerűen
fischer FiXperience Offline szoftvercsomag
fischer FIXperience FEM modul díjmentesen
fischer FIXperience FEM szoftvermodul díjmentesen
2023. szeptember 1-től a regisztrált ügyfelek díjmentesen érik el a fischer összes szoftvercsomagját
fischer FIXperience FEM szoftvermodul díjmentesen
fischer RAIL-FIX oktatóvideók
Bővülő lehetőségek a fischer RAIL-FIX korlátméretező szoftverében
A FIXperience szoftver RAIL-FIX modulja megoldást nyújt az erkélykorlátok, valamint a beltéri és kültéri lépcsőkorlátok gyors tervezéséhez
Bővülő lehetőségek a fischer RAIL-FIX korlátméretező szoftverében
Új CHANNEL-FIX modul az előre bebetonozott sínrendszerek méretezéséért a fischer FiXperience méretező szoftverhez
Új CHANNEL-FIX modul az előre bebetonozott sínrendszerek méretezéséhez
Az újonnan elérhető CHANNEL-FIX szoftvermodul mostantól nem csak az offline verziójú FiXperience méretezőben, de az online verziójú szoftverváltozatban is elérhető a tervezők számára.
Új CHANNEL-FIX modul az előre bebetonozott sínrendszerek méretezéséhez
Új fischer C-FIX Online FEM modul
Új fischer C-FIX Online FEM modul
Az új szoftvermodul leegyszerűsíti a rugós modellek tervezését
Új fischer C-FIX Online FEM modul
Új fischer FiXperience szoftver rögzítések méretezésére
Új fischer FiXperience szoftver rögzítések méretezésére
Biztonságos és gazdaságos méretezés elsősorban tervezők, statikusok és kivitelezők részére
Új fischer FiXperience szoftver rögzítések méretezésére
fischer FiXperience Offline szoftvercsomag
Oktatóvideók a fischer FiXperience szoftver offline moduljaihoz
A videókból megismerheti a FiXperience Offline méretezőszoftver moduljainak használatát
Oktatóvideók a fischer FiXperience szoftver offline moduljaihoz
További termékek a cégtől
fischer ZeLa Click fali konzol
 
fischer ZeLa Click fali konzol

Hőtechnikailag optimalizált ZeLa Click fali konzolok, amelyek egy üvegszál erősítésű műanyag alapkonzolból és egy alumínium vagy korrózióálló acélból készült lemezből állnak, az ATK 100 függőleges tartószerkezeteként a függőleges réteg alapját képezik. A konzol fischer dübelekkel (pl. DuoXpand, SXRL) rögzíthető a falazathoz. A beépített kompatibilis ZeLa Click lemez kiegészíti a konzolt. Az összes általános szigetelésvastagsághoz és homlokzati kiugráshoz történő alkalmazhatóság érdekében a fali konzolok különböző lemezhosszúságokkal készülnek. Az arányos szélterhelésen kívül a fixpont veszi fel a homlokzati panelek és a háttérszerkezet teljes önsúlyát is. A csúszópont oválfuratai biztosítják a függőleges profil hőtágulás miatti csúszását. A ZeLa Click fali konzolok fix-/csúszópontként is alkalmazhatóak.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Zykon FZP G Z ESG hátsókúpos dübel egyrétegű homlokzati üvegpanelek rögzítéséhez
 
FZP G Zykon üvegpontmegfogás homlokzati üvegpanelek rögzítéséhez

A fischer Zykon pontmegfogásos rögzítőelemmel (FZP-G) olyan pontmegfogásos üvegrögzítés hozható létre, amelynél a furat nem hatol át az üvegen. Az FZP-G-Z egy rozsdamentes acélból készült hátsókúpos pontmegfogásos rögzítőelem, amelynek részei egy kúpos csavar, egy terpesztőhüvely, egy műanyag sapka, egy alátét és egy rögzítőanya. A fischer FZP-G-Z kétféle változatban érhető el: edzett biztonsági üvegekhez (ESG vagy ESG-H) és rétegelt biztonsági üvegekhez (VSG). Az üvegtáblák zománcozhatók vagy fóliázhatók, de szolgálhatnak laminált napelemek hordozófelületeként is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
fischer FLH R acél fali tartó átszellőztetett homlokzatokhoz
 
fischer FLH R acél fali tartó átszellőztetett homlokzatokhoz

Hőtechnikailag optimalizált, korrózióálló acélból készült fali L-tartó átszellőztetett homlokzatokhoz. Az ATK 100 függőleges tartórendszer korrózióálló acélból készült, szögletes L-alakú FLH R fali konzolai a függőleges szint alapját képezik. A fali konzol fischer rögzítőelemekkel rögzíthető az épület építőanyagához. A fali konzol optimális épületfizikai jellemzői miatt nincs szükség termo-stopokra. Az összes általános szigetelésvastagsághoz és homlokzati kiugráshoz történő alkalmazhatóság érdekében a fali konzolok különböző áthidaló hosszúságokban készülnek. A profilok hőtágulásának kiegyenlítése érdekében a fali konzolok fix- és csúszó pontokként is használhatók. Továbbá az arányos szélterhelésen kívül a fixpont veszi fel a homlokzati panelek és a háttérszerkezet teljes holtterhét is. A csúszópont a hornyolt furatokkal biztosítja, hogy a függőleges profil a hőtágulás hatására csúszni tudjon, illetve ezenkívül a csúszópont a szélterhelések átvitelére is szolgál.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
fischer RSB ragasztópatron
 
fischer RSB ragasztópatron

Az RSB ragasztópatron a fischer FSB Superbond-System rendszer alkotóeleme. Nehéz acélszerkezetek, zajvédő falak, raktári polcok rögzítésére. A rögzítendő tárgyakat biztonságosan az RG M menetes szárakkal és az RG MI belső menetes csapokkal rögzíthetjük. A kínálat tartalmaz egy rövidebb kivitelű ragasztópatront is. A nagyobb terhelhetőség érdekében két rövid ragasztópatront lehet behelyezni a furatba.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
fischer ULTRACUT FBS II betoncsavar
 
fischer ULTRACUT FBS II betoncsavar

Nagy teljesítményű beton csavar egyszerű szerelhetőséggel. A fischer ULTRACUT FBS II cinkkel galvanizált acél betoncsavar (átmérő 8-14) és korrózióálló acél (átmérő 8-12) erőteljes rögzítési megoldás kényelmes szereléssel. A fűrészfogak geometriája biztosítja a gyors és egyszerű szerelést . A betoncsavar ideális rögzítés szerelősínekhez, konzolokhoz és polcrendszerekhez. A cinkkel galvanizált acél kivitel beltérre, a korrózióálló acél kivitel speciálisan kültéri alkalmazásra használható. A szortiment különböző fejkialakításokat kínál: süllyesztett fejű torx behajtással, és hatlapfejű, torx behajtással vagy anélkül (csak cinkkel galvanizált acél) külön rendelésre.
Az ULTRACUT FBS II 6 SK fej alatti speciális kettős szög-geometriája növeli a betoncsavar stabilitását becsavarás közben. A csavar mélyen belevág a betonba és nagy terhelhetőségeket tesz lehetővé. Különböző fejkialakítások maximális rugalmasságot nyújtanak az alkalmazási megoldásokhoz: Hatlapfejű, lencsefejű/nagy lencsefejű, süllyesztett fejű és belsőmenetes hüvellyel / menetes véggel. Az ULTRACUT FBS II 6 tökéletesen alkalmazható csővezetékek, szerelősínek, légvezetékek és egyéb épületgépészeti/karbantartási feladatokhoz.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Gyártóspecifikus építési szoftverek
Gyártóspecifikus építési szoftverek
Gyártóspecifikus épületgépészeti szoftverek
Gyártóspecifikus épületgépészeti szoftverek
Gyártóspecifikus épületvillamossági szoftverek
Gyártóspecifikus épületvillamossági szoftverek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...