Új fischer C-FIX Online FEM modul

Új fischer C-FIX Online FEM modul

Az új szoftvermodul leegyszerűsíti a rugós modellek tervezését

A betonszerkezetekbe történő rögzítések tervezésére jelenleg rendelkezésre álló szabványos módszereknek megvannak a maguk korlátai, itt jönnek képbe a végeselemes módszerrel (FEM) kombinált rugós modellek.

A C-FIX szoftver új FEM modulja a fischer FiXperience Online programcsomagban különösen kényelmessé és időtakarékossá teszi a tervezők számára az innovatív tervezési módszer alkalmazását.

A jelenlegi szabványok és irányelvek csak a 3×3-as dübelcsoportok kialakítására vonatkoznak, amelyek téglalap alakú dübel-konfigurációval rendelkeznek minden terhelési irányban, míg a húzással terhelt rögzítés kellően merev horgonylemez meglétét kívánja meg. A horgonylemez megfelelő merevségének meghatározásához azonban nem áll rendelkezésre elegendő meghatározás és szabályozás. A rugós modellek alkalmazása a végeselemes módszerrel (FEM) kombinálva lehetővé teszi ezen jelenlegi eljárások korlátjainak leküzdését. Ez az innovatív módszer most különösen gyorsan és egyszerűen használható a fischer FiXperience C-FIX Online modullal.

A rugós modellek figyelembe veszik a reális rögzítési forgatókönyvek szerinti dübeleinek és horgonylemezének merevségét, és lehetővé teszik az egyes dübelek reális erőeloszlásának kiszámítását egy csoporton belül. Ezen az alapon ábrázolható a teljes rögzítőrendszer viselkedése.
A nem-lineáris rugós modellek különösen innovatív tervezési módszert jelentenek, amely lehetővé teszi a dübelcsoport ellenállásának közvetlen kiszámítását, figyelembe véve a horgonylemez geometriáját és az egyes dübelek nem-lineáris erő-elmozdulási viselkedését bármilyen dübelelrendezésben. A nem-lineáris rugós modell használata nem igényel további merevségi ellenőrzést, és a csoport dübelei közötti erőeloszlás közvetlenül meghatározható elemzéssel. A nem-lineáris rugós modellek olyan alkalmazások optimalizálására használhatók, amelyekre egyébként nincsenek aktuális tervezési szabályok.

A FiXperience csomag lehetővé teszi a tervezők számára, hogy teljes projekteket és egyedi alkalmazásokat tervezzenek könnyedén, rugalmasan és megbízhatóan. A FiXperience tervezőszoftver már egy ideje elérhető böngészőverzióként is a bevett asztali verzió mellett.

A betonban lévő fém- és ragasztott dübelek tervezésére szolgáló C-FIX Online modul (www.fixperience.online) mostantól lehetővé teszi a tervezők számára, hogy felmérjék a horgonylemez merevségét és kiszámítsák a reális dübelerőket egy lineáris rugós modellel és FEM-mel kombinálva.

A FEM modell különböző tervezési körülmények között aktiválható statikus és szeizmikus szempontból. A horgonylemez merevségének optimalizálása érdekében a szoftver egyetlen gombnyomással kiszámítja a minimálisan szükséges horgonylemez-vastagságot. A szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára a horgonylemez vastagságának növelését vagy a csatlakoztatott profil megváltoztatását, merevítők hozzáadását vagy egy másik dübelrendszer kiválasztását a jobb terheléseloszlás érdekében. Több betöltési eset is definiálható és kiszámítható. A tervezők ellenőrizhetik a horgonylemez megfelelő merevségét, és így a tervezést a szabványok által szabályozott eljárásokkal összhangban végezhetik el. A szoftver valósághűen jeleníti meg a rögzítés, a feszültségek és a dübelerők deformációs profilját a mértékadó vagy kiválasztott terhelési esetekben. Ezenkívül lehetőség van a horgonylemez tervezésére az acélfeszültségek, hegesztési varratok, furatok és a horgonylemez alatti nyomott betonzóna ellenőrzésére.

A fischer FiXperience szoftver folyamatos fejlesztésen megy keresztül, hogy megfeleljen a jelenlegi tervezési szabványoknak, valamint a tervezők és szerkezet-építőmérnökök követelményeinek. Az új EN 1992-4 szabványt már teljes mértékben integrálták a C-FIX Online-ba. Ennek eredményeként az ellenőrzés egész Európában érvényes a jelenlegi tervezési szabványok tekintetében, beleértve az európai pályázati dokumentumokat is.

A FiXperience Online verzió rugalmasságot kínál a tervezőknek olyan szoftverekkel, amelyek útközben és mindig elérhetők. Az online platform gyors, felhasználóbarát számításokat biztosít mobileszközökön, például táblagépeken is. A bonyolult letöltések és a szoftverösszetevők frissítése a múlté.

A C-FIX Online szoftver FEM modulja 2022 májusától ingyenesen kipróbálható. A rögzítésben jártas szakember a Fischer Akadémia online és „in-person” képzésein keresztül naprakészen tartja a tervezőket és más célcsoportokat a rögzítési megoldásokkal, az innovatív tervezési módszerekkel és az alkalmazandó szabályozásokkal. A tervezési innovációs szemináriumok résztvevői megismerhetik a rugós modellek előnyeit és alkalmazási módjait, valamint a FEM modul egyszerű használatát a fischer FiXperience oldal C-FIX Online szoftverében.

Új fischer C-FIX Online FEM modul
Új fischer C-FIX Online FEM modul

1. ábra: A rögzítésben jártas szakember a FiXperience tervezőszoftvert böngészőverzióként is használhatja a bevett asztali verzió mellett. Ez magában foglalja a C-FIX Online modult, amely lehetővé teszi lineáris rugós modellek használatát a FEM-mel kombinálva a horgonylemez merevségének ellenőrzésére és a reális dübelerők kiszámítására.

Új fischer C-FIX Online FEM modul
Új fischer C-FIX Online FEM modul

2. ábra: A C-FIX Online modul lehetővé teszi a tervezők számára, hogy figyelemmel kísérjék a horgonylemez merevségét és kiszámítsák a reális dübelerőket, miközben időt takarítanak meg a FEM-mel kombinált lineáris rugós modellek segítségével. A szoftver lehetővé teszi a dübelerők összehasonlítását változó számítási körülmények között, valamint több terhelési eset meghatározását és kiszámítását.

A hírben szereplő termékek
fischer FiXperience méretező szoftver
 
fischer FiXperience méretező szoftver

A fischer FiXperience méretező szoftvere biztonságos és megbízható támogatást nyújt projektjeinek számításában, függetlenül attól, hogy Ön előkészítő, építész tervező, statikus vagy bármilyen műszaki szakember. A felhasználóbarát program segítségével a rögzítések könnyen és rugalmasan tervezhetőek, méretezhetőek offline illetve online is ezentúl. A jellemző, nemzetközi szabványok figyelembe vételével a szoftver teljesíti a globális használat összes lehetséges feltételét. A FiXperience szoftver moduláris felépítése lehetővé teszi mérnökök számára a különböző területek szerinti alkalmazási esetek számítását. A szoftvercsomag lehetővé teszi továbbá a teljes projektek és egyedi alkalmazások célzott és költséghatékony díjmentes tervezését.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
fischer FiXperience Offline szoftvercsomag
fischer FiXperience Offline szoftvercsomag
Rögzítések méretezése egyszerűen
fischer FiXperience Offline szoftvercsomag
fischer FIXperience FEM modul díjmentesen
fischer FIXperience FEM szoftvermodul díjmentesen
2023. szeptember 1-től a regisztrált ügyfelek díjmentesen érik el a fischer összes szoftvercsomagját
fischer FIXperience FEM szoftvermodul díjmentesen
Új fischer FiXperience szoftver rögzítések méretezésére
Új fischer FiXperience szoftver rögzítések méretezésére
Biztonságos és gazdaságos méretezés elsősorban tervezők, statikusok és kivitelezők részére
Új fischer FiXperience szoftver rögzítések méretezésére
Kategóriák
Gyártóspecifikus épületgépészeti szoftverek
Gyártóspecifikus épületgépészeti szoftverek
Gyártóspecifikus építési szoftverek
Gyártóspecifikus építési szoftverek
Szigetelések rögzítőelemei
Szigetelések rögzítőelemei
Burkolatok rögzítőszerkezetei
Burkolatok rögzítőszerkezetei
Kötőelemek, dübelek
Kötőelemek, dübelek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...