A Lindab könnyűszerkezetes épületrendszerek kiváltják a nehéz munkát

Gazdaságos építési megoldást kínál a Lindab a kis- és középméretű épületekhez.

Gyorsan, könnyen, maradandót
Az SBS néven ismert épületszerkezet a legideálisabb megoldást nyújtja azoknak, akik számára a gyorsaság, a költséghatékonyság és a minőség is fontos. A Lindab felismerte a rendszer adta lehetőségeket, és kifejlesztette SBS épületrendszerét, amelyet kisebb fesztávolságú létesítményekhez ajánl. A rendszer vázszerkezete vékonyfalú, tűzihorganyzott acél C profilokból áll, amelyek meghatározott csomóponti kapcsolatokkal, 1 méter kiosztású keretállásonként kapcsolódnak egymáshoz. A gyors és könnyű szerelhetőség révén ez a legmegfelelőbb választás a földszintes, ipari és kereskedelmi épületek, raktárak, gyártócsarnokok vagy akár kiállítási épületek, nyaralók építéséhez.

Lehetőségek tárháza – változatos megjelenés
A Lindab könnyűszerkezetes rendszer minden tekintetben alkalmazkodik a megrendelő igényeihez. Az egyszerű téglalap alaprajzú, szimmetrikus nyeregtetős épület nagysága és megjelenése sokféleképpen variálható. A könnyűszerkezetes elemeiből a legszélesebb méretezési lehetőségeket biztosítja. Az épületrendszer standard komponensei a főtartó acél vázszerkezet, a tetőszelemenrendszer, az ereszcsatorna rendszer és a tetőhéjazat. A megrendelő igénye szerint a tetőhéjazat hőszigetelt vagy szigetelés nélküli változatban választható. A tipizált méretű rendszerkomponensekkel a legkisebb 3 méteres fesztávtól egészen a 13 méter fesztávolságig méretezhetünk, az épület hosszát pedig szintén 3 métertől 20 méterig tervezhetjük. A egyedi tervezéssel 30 méter hosszú vagy még hosszabb épület is kivitelezhető. Az épület ereszmagassága 2,5 métertől akár a 4 métert is elérheti. A felépült vázszerkezet burkolásához többféle anyagból készülhet a homlokzat. A klasszikus szerkezethez a hagyományos acél trapézlemezt ajánlják, de OSB lapra vagy gipszrost-lemezre is építhető vakolt, hőszigetelt burkolás. Ha különlegessé szeretnénk tenni az épületet, választhatunk a vázhoz kapcsolható tégla- vagy rusztikus faburkolatot.

Egy-két perc alatt kész terv
A Lindab gondolt a tervezőkre is, ezért fejlesztette ki SBS Soft programját, amely igazodik a rendszer jellegéhez, és az épület engedélyezési szintű műszaki tervét néhány perc alatt elkészíthető. A program segítségével a tervező teljes körűen megrajzolhatja az épületet. A szoftver a szerkesztés egyes fázisaiban 3 dimenziós látványképen, élethűen ábrázolja az egyes szerkezeti elemeket, csomóponti részleteket és a teljes építményt. Ennek segítségével könnyebben ki lehet választani, hogy melyik a legoptimálisabb nyílászárókiosztás vagy milyen burkolati szín illik az épület környezetéhez. A tervező egyénileg beállíthatja a tetőhéjazat, a falburkolat valamint a lezáróelemek és a szegélyek színét. A Lindab márkapartnerei pontos árajánlatot tudnak adni a szoftverrel tervezett épülethez, így a költségtervezés során sem várhatja meglepetés a megrendelőt. A hosszadalmas engedélyezési eljárásokban is segítséget nyújt, valamint a kivitelezési munkálatokhoz elengedhetetlen statikai adatokat és információkat ad.

Egy-két hónap alatt kész épület
A Lindab könnyűszerkezetes épületrendszerét kis létszámú, de szakmailag képzett szerelőcsapat nagyon gyorsan össze tudja szerelni, amelyhez segítséget nyújt az SBS Alkalmazástechnikai Útmutató. Igény esetén a Lindab kiválóan képzett márkapartneri hálózata vállalja a komplett kivitelezést. Az önfúrós csavarkapcsolatos szerkezeti koncepció könnyű szerelést tesz lehetővé. Így a teherhordó vázszerkezet helyszíni összeszerelése néhány nap alatt elvégezhető. Ezt követően a tető- és falburkolatok 1,5-2 hét alatt elkészülhetnek. Az épület kivitelezésével így időt valamint munkaerőt takaríthatunk meg és még az időjárási viszonyok sem befolyásolják a haladást. A szerelési részletek és csomópontok egyszerűek, ezért az épület esztétikus megjelenését a tökéletesen sima felület és a pontos illesztések garantálják. A kifejlesztett és kísérletekkel, kutatásokkal alátámasztott építéstechnológiájával a Lindab magas színvonalú és maradandó épületet kínál a piacon.
Lindab könnyűszerkezetes épületrendszerek
Lindab könnyűszerkezetes épületrendszerek
Ha a Lindab könnyűszerkezetes termékekkel kapcsolatban információt szeretne kérni a Lindab Kft. munkatársától, használja az oldal alján lévő Információkérés gombot.
Kategóriák
Készházak
Készházak
Készcsarnokok
Készcsarnokok
Készépületek, konténerek
Készépületek, konténerek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...