Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - Hatékony

A kioldási hibák gyors felismerése, rövidebb karbantartási idő, folyamatos energiaellátás - 3. rész

Az új Acti 9 moduláris rendszert arra tervezték, hogy minimalizálja a leállási időt és elkerülje a nemkívánatos kioldásokat. Teszi mindezt olyan funkciók segítségével, mint a VisiTrip.A termékcsalád áram-védőkapcsolói "új Si" - zavarvédettséggel rendelkeznek. Az ARA automatikus visszazáró segédrelé, az RCA távműködtetésű készülék, a Reflex "beépített megszakítóvezérlés" és az új Smartlink kommunikációs rendszer, mind-mind azt teszik lehetővé, hogy az épületekben az energiamenedzsment rendszer hatékonyabban működjön. Korlátozzák a távoli infrastruktúrák beavatkozásainak költségeit.
 

A VisiTrip funkcióval a hibák rögtön, egy pillantás alatt azonosíthatóak és azonnal láthatóvá teszik a hálózat állapotát. Normál működtetés esetén az ablak nem vált színt (lásd a kép bal oldalán), ha viszont hiba miatt történik a kioldás, abban az esetben a VisiTrip jelzi a hibás áramkört (piros jelzés mutatja a kép jobb oldalán), így lehetővé teszi a gyors diagnózis felállítását, döntéshozatalt és a fogyasztók gyors visszakapcsolását. Ezáltal könnyebbé teszi az épület menedzselését (FM- Facility Managment).
Fontos megemlíteni, hogy az Acti 9 az egyetlen készülék a piacon, mely hibajelző funkcióval rendelkezik így biztosítva a folyamatos energiaellátást.

Az "új Si" rendszer a régi "si" és az "SiE" együttes funkcióit viszi tovább

Az "új Si" (New Si) biztosítja a villamos zavarvédettséget. Fokozott érzéketlenséget garantál a nem kívánt zavaró hatások ellen, például az egymást követő villámcsapások. Továbbá hálózati zavarok esetén is érzéketlen (felharmonikusok vagy nagyfrekvenciás szűrők, DC komponensesek esetleges jelenléte),másrészt megtartotta ellenállóképességét ipari környezetben (por, vegyi szennyeződés, páratartalom stb.).
 

ARA = Automatikus visszazáró segédrelé

Az új automatikus visszazáró készüléket (ARA - AutomaticRecloserAuxiliary) arra tervezték, hogy korlátozza a beavatkozások költségeit a távoli infrastruktúrákban, mivel nincs szükség folyamatos helyszíni karbantartó csapatra, akik a tranziens hibákra reagálnának.
 

Elsősorban azoknál a villamos elosztórendszereknél alkalmazható a készülék, ahol a legtöbb esetben nehézkes a helyszín megközelítése. Az elosztó szekrény ki van téve tranziens hibák (atmoszférikus vagy ipari zavarok) okozta nemkívánatos kioldásoknak. Az ARA automatikus visszazáró segédrelét arra tervezték, hogy korlátozza a működési veszteségeket, mivel lehetővé teszi a készülékek gyors helyreállítását a karbantartó személyzet beavatkozása előtt. Első visszakapcsolási kísérlet 60 másodperccel a kioldás után történik meg. A készülék különböző előredefiniált programokkal dolgozik (összesen 4 fajta).Választani lehet a visszazárási programok közül, így a paramétereket úgy lehet beállítani, hogy az az adott terület adottságait figyelembe vegye. Ha az előre beállított program szerint a megengedett kapcsolások száma eléri a maximumot, még akkor is van egy utolsó lehetőség, a távoli visszakapcsolási kísérlet, ezzel is a helyszíni beavatkozások számát csökkenti. Normál esetben, ha visszazár és utána nem talál az ellenőrzés alatt problémát, akkor újraindul a program (inicializál). Az ARA bistabil működtetése lehetővé teszi, hogy ne legyen állapotváltozás energiaellátás-kimaradás esetén, illetve csökkenti az energiafelhasználást.

REFLEX = Beépített megszakítóvezérlés

Világításvezérlés megvalósítása irodaházban, parkolókban és ipari raktárban az Acti 9 "minden-egyben" koncepciójával.
 

A villamos kockázatok és fogyasztás csökkentése érdekében, amikor a felhasználó nem tartózkodik a szobában, akkor a rendszer kikapcsolja az ember által használt áramköröket (dugaszolóaljzatok, világítás), kivéve azokat, amelyeknek működniük kell a megfelelő komfortérzet (légkondicionálás, hűtőgép) eléréséhez. Azoknál az épületeknél (ipari műhely), ahol kiemelkedően fontos a megfelelővilágítás, ott biztosítani kell a dolgozók biztonságos és jó produktivitást nyújtó környezetét. Az automatizált világításvezérlés segítségével optimalizálhatjuk a fogyasztást, a műszakoknak megfelelően. A Reflex iC60 egy komplett megoldás: egy kismegszakítót, egy mágneskapcsolót, állás- és hibajelző segédérintkezőt, valamint interfész relét foglal magába. A "beépített megszakítóvezérlést" arra tervezték, hogy alkalmazkodjon és illeszkedjen az épületek és ipari világításvezérlési rendszerek dinamikus követelményeihez. Könnyen kommunikál PLC-kel és épületfelügyeleti rendszerekkel mindenféle kiegészítők, átalakítások nélkül.

RCA = Távműködtetésű segédrelé

A távműködtetésű készüléket terhelésvezérlésre, terhelésledobásra tervezték.
 
Helyszíni vizsgálat          

A folyamatos energiaellátás biztosítása érdekében, bizonyos kritikus infrastruktúrák (pl.: kórház) rendelkeznek vész energiaforrással, amely kisebb kapacitású, mint az intézmény teljes igénye. A vész energiaforrással táplálást biztosít a prioritást élvező és vészáramkörök számára. A rendelkezésre álló teljesítmény lecsökkenésekor, amely előállhat hiba fellépésekor vagy szolgáltatói lekötés túllépésekor (fogyasztási csúcs elérése, szerződésmenedzsment), az üzemeltető szelektív teherledobást kell alkalmazzon a prioritást nem élvező áramkörökön. A szükséges szolgáltatástól függően, az üzemeltető kézzel kell tudjon le- vagy felkapcsolni áramköröket a prioritást nem élvező áramkörök között. Villamos hiba fellépésekor tilos a visszaindítás egy felhatalmazott személy beavatkozása nélkül. A távműködtetésű visszakapcsolás kioldás után garantálja a minimális ellátás-kiesést tranziens hiba esetén, így biztosítva a folyamatos energiaellátást. Bistabil működtetésű készülék, azaz nem változik az állapota áramszünet esetén. A Reflex készülékkel együtt alkalmazva jelentős üzemeltetési költségcsökkentés érhető el. Távműködtetésű nyitás és zárás - a hatékony energiamenedzsment rendszer megvalósítása érdekében - bármilyen távolságból lehetséges. A készülék biztosítja a távműködtetésű visszakapcsolást a helyi beavatkozás előtt. Beépített állás- és hiba távjelzéssel rendelkezik. A bistabil működtetésnek köszönhetően csökkentett energiafelhasználás jellemzi, így tartva szem előtt az energiatudatos rendszert.

Smartlink - kommunikációs rendszerek

Az Acti 9 új kommunikációs rendszere, a Smartlink egy új terület felé nyit: az informatika felé, melyet a végelosztó szekrényekbe is elhoz.
 

Teljes felügyeletet nyújt a fogyasztóknak a villamos installációkban. A Smartlink egy olyan gyűjtősín, amire összesen 11 készülék csatlakoztatható. Az előregyártott vezetékek segítik a plug&play-szerű összeköttetést. A 24 V DC tápegységgel ellátott Smartlink könnyedén összeköthető PLC-vel vagy laptop-pal, így akár távolról, akár a helyszínen egyszerűen lehet paraméterezni a rá csatlakozó készülékeket. Lehetőség van állásjelzésre (pl. megszakítók), fogyasztásmérő adatainak megjelenítése és automatizált eszközök (ARA, RCA, REFLEX) működtetésére.
Érthetővé és nyomon követhetővé teszi a fogyasztásokat. A Smartlink rendszer automatizált vagy központosított terhelésvezérléssel, a karbantartás és szerviz idők és költségek csökkentésével jelentős változások eszközölhetőek. A rendszer automatikusan alkalmazkodik az igényekhez.
A Smartlink segítségével megelőzhető az áramszünet és védelmi kioldások esetén riasztással jelez.

Ha az új Acti 9 kisfeszültségű moduláris sorozattal kapcsolatban bővebb információt szeretne, kattintson a hír alatt megjelenített termék képére vagy nevére, ha pedig árajánlatot, egyéb információt szeretne kérni a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
A hírben szereplő termékek
Acti 9 kapcsolók, terheléskapcsolók áramkörök vezérlésére Acti 9 moduláris alkonykapcsolók Acti 9 moduláris jelzőlámpák, berregők, transzformátorok Acti 9 moduláris kismegszakítók áramkörök védelmére
 
Acti 9 moduláris készülékcsalád
23 termék

Az Acti 9 villamos végelosztáshoz fejlesztett, komplett nagyteljesítményű moduláris rendszer. A korábbi, Multi9 palettát felváltó újgenerációs széria 22 szabadalommal rendelkezik.

23 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - Egyszerű és okos
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - Egyszerű és okos
Az új Acti 9 moduláris rendszert könnyű kiválasztani, egyszerű tervezni, installálni és bővíteni - 4. rész
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - Egyszerű és okos
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer – Biztonságos
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer – Biztonságos
A VisiSafe és a II. érintésvédelmi osztályú előlap biztosítja a teljes biztonságot – 2. rész
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer – Biztonságos
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - A termékcsalád általános bemutatása
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - A termékcsalád általános bemutatása
Teljes kínálat a kismegszakítótól a terhelésfigyelő kontaktorig - 1. rész
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - A termékcsalád általános bemutatása
Kategóriák
Energiaelosztási vezérlő- és távvezérlő berendezések
Energiaelosztási vezérlő- és távvezérlő berendezések
Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Mérők, távadók, áramváltók
Mérők, távadók, áramváltók
Alkonykapcsolók, fényérzékelők, dimmerek, redőnykapcsolók
Alkonykapcsolók, fényérzékelők, dimmerek, redőnykapcsolók
Kapcsolóórák, időrelék
Kapcsolóórák, időrelék
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...