Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer – Biztonságos

A VisiSafe és a II. érintésvédelmi osztályú előlap biztosítja a teljes biztonságot – 2. rész

A zöld csík látható biztonságot ad az üzemeltető számára a villamos berendezéseknél. Az Acti 9 megszakítóknál ez a jelzés kombinálva van egy olyan billenőkarral, amit könnyű működtetni és azonnal láthatóvá teszi, ha a készülék nyitott állapotban van. Az eszköz élettartama alatt vagy hibás paraméterek kiválasztása esetén előfordulhat, hogy a megszakító túlterhelődik. Ebben az esetben a készülék belsejében rövidzár alakulhat ki, összehegednek a mozgó és az álló érintkezők. Kívülről nem látható a villamos készülék belsejében kialakuló meghibásodás, végigtekintve a kapcsolószekrény, sok megszakító esetén nehéz felismerni, hogy melyik sérült meg. A belső meghibásodás esetén a fent említett zöld csík nem látható. Mindez a karbantartások során garantálja a villanyszerelők számára a kockázatmentes működést a leágazásoknál, mert az illető biztonságban érezheti magát, tudván a készülék érintkezőinek tényleges helyzetét.

Teljes biztonság a berendezés élettartama alatt!

Az érintkezők közötti 6 mm-es hézag biztosítja a megszakító számára a legmagasabb névleges lökőfeszültség-állóságot (Uimp): 6 kV, az IEC 60364 és az IEC 60947-1 szabványnak megfelelően. Kiváló szigetelési feszültség: 500 V az IEC 60 664 szabványnak megfelelően, ami meghatározza a szennyezettségi fokozat szerint a távolságokat, ezáltal biztosítva a személyzet biztonságát. Hosszabb készülék-élettartamot garantál túlfeszültségek ellenére is. 3-as szennyezettségi fokozat (vezetőképes, ipari típusú szennyezés vagy száraz, nem vezetőképes azzá válik kiszámítható páralecsapódás esetén). Ez a két jellemző biztosítja a betáplálás és leágazás szigetelését és leválasztását teljes biztonság a billenőkar működtetése során.

Teljes védelem áramütés esetén

A valóságban a feszültség alatt álló rész és a felhasználó közötti távolság kétszer akkora kell hogy legyen, mint amit a szigetelési feszültség szerint meghatároztak (IEC 60 664 szabvány alapján).

A megadott távolság az Acti 9 készülékeknél 3,6 mm (a fázis és a föld között). A megszakító előlapja és a belső részek közötti távolság több mint kétszerese az ipar i szabványnak. Kockázatmentes üzemeltetést és karbantartást garantál a készülékeket kezelők é s a környezet számára a rendszer teljes élettartama alatt.

IP XXB megakadályozza az ujj behatolását a sorkapcsokhoz, míg az IP40 lehetetlenné teszi az 1 mm átmérőnél nagyobb szilárd testek behatolását az előlapon, így nyújtva teljes biztonságot. Az Acti 9 az egyetlen olyan készülék a piacon, amely rendelkezi k II. érintésvédelmi osztályú előlappal.

Megfelel az MSZ HD 60364 § 410 és az MSZ EN 61140 § 7.2.3 és § 7.3.1.1 szabványoknak.

Átfogó tanúsítás
Az Acti 9 rendszer nemzetközi tanúsítványokkal és számos levédett szabadalommal rendelkezik. Átfogó tanúsítás teszi elérhetővé a teljes dokumentációt, amit az ipar megkövetel. Magyar és nemzetközi hatóságok által, tesztelt, elfogadott és tanúsított, megfelelve az összes érintett biztonsági szabványnak.

Fontos tanúsító szervezetek által hitelesítve

Gyors összezáró mechanizmus

Ipari környezetben az érintkezők gyors összezárása segíti a készülék korai öregedésének elkerülését (korlátozva az érintkezők kopását és túlmelegedését).
A biztonságos működtetéshez ipari létesítményekben is.

Az új fajta rotációs kar könnyedén felpattintható a készülék elejére. A hosszabbító rúd segítségével a működtető kar kivezethető a kapcsolószekrény elejére, vagy akár az oldalán is rögzíthető. Lehetőség van lézerrel kimérni a kar pontos helyét, majd egy sablon segítségével precízen meghatározható a rotációs kar feje. Az új rendszer rendelkezik reteszelő funkcióval, amely további biztonságot nyújt, valamint megakadályozza a jogosulatlan és véletlen készülék kapcsolásokat.

Ha az új Acti 9 kisfeszültségű moduláris sorozattal kapcsolatban bővebb információt szeretne, kattintson a hír alatt megjelenített termék képére vagy nevére, ha pedig árajánlatot, egyéb információt szeretne kérni a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
A hírben szereplő termékek
Acti 9 kapcsolók, terheléskapcsolók áramkörök vezérlésére Acti 9 moduláris alkonykapcsolók Acti 9 moduláris jelzőlámpák, berregők, transzformátorok Acti 9 moduláris kismegszakítók áramkörök védelmére
 
Acti 9 moduláris készülékcsalád
23 termék

Az Acti 9 villamos végelosztáshoz fejlesztett, komplett nagyteljesítményű moduláris rendszer. A korábbi, Multi9 palettát felváltó újgenerációs széria 22 szabadalommal rendelkezik.

23 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - Egyszerű és okos
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - Egyszerű és okos
Az új Acti 9 moduláris rendszert könnyű kiválasztani, egyszerű tervezni, installálni és bővíteni - 4. rész
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - Egyszerű és okos
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - Hatékony
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - Hatékony
A kioldási hibák gyors felismerése, rövidebb karbantartási idő, folyamatos energiaellátás - 3. rész
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - Hatékony
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - A termékcsalád általános bemutatása
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - A termékcsalád általános bemutatása
Teljes kínálat a kismegszakítótól a terhelésfigyelő kontaktorig - 1. rész
Acti 9 kisfeszültségű moduláris rendszer - A termékcsalád általános bemutatása
Kategóriák
Energiaelosztási vezérlő- és távvezérlő berendezések
Energiaelosztási vezérlő- és távvezérlő berendezések
Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Mérők, távadók, áramváltók
Mérők, távadók, áramváltók
Alkonykapcsolók, fényérzékelők, dimmerek, redőnykapcsolók
Alkonykapcsolók, fényérzékelők, dimmerek, redőnykapcsolók
Kapcsolóórák, időrelék
Kapcsolóórák, időrelék
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...