Sporttevékenységi célú létesítmények Lindab megoldással

A Lindab könnyűszerkezetes technológiájával és építőanyagaival kiváló torna- és sportcsarnokok építhetők

A sportcsarnok egy település vagy városrész életében olyan kitüntetett központi tér, amely eredendő feladatán túl számos szociális, kulturális, rekreációs és szórakoztató tevékenység helyszíneként jelentős hatást gyakorol a helyi társadalom identitásának formálására. Egyik alapvető funkciója mégis a felnövekvő nemzedék egészségének megőrzésére, állóképességének javítására irányuló, állami szinten törvényben is megfogalmazott célokat szolgálja. Ez utóbbinak különös aktualitást ad az a tény, hogy köznevelési törvény az első, az ötödik és a kilencedik osztályokban heti öt testnevelési óra megtartását írja elő a mostani tanév kezdetétől. A magyar iskolák közel húsz százaléka azonban nem rendelkezik olyan tornatermi kapacitással, amely lehetővé tenné a diákok számára a napi testgyakorlást, illetve sportolási lehetőséget biztosítana a környék lakóinak.
Mivel a meglehetősen korlátozott forrásokkal jellemezhető pénzügyi helyzetben, illetve a lemaradások ismeretében csak gazdaságos, értékálló és gyors építészeti megoldások jöhetnek szóba, a beruházó önkormányzat vagy éppen a KIK számára kézenfekvő lehetőséget jelentenek a Lindab Kft. könnyűszerkezetes épületei.
Galéria
A Lindab Kft. elsődleges tartószerkezeti, másodlagos teherhordó, továbbá falburkolati, illetve kiegészítő termékei, amelyek egy komplex rendszerszemléletű fejlesztési folyamat eredményeként kerülnek ki a cég magyarországi gyárából, a legváltozatosabb funkciójú, méretű és küllemű csarnokok megvalósítását teszik lehetővé. Éppen ezért a cég jelentős tapasztalattal rendelkező szakemberei és partnerei minden esetben az építtetői igények, továbbá a helyszín alapos tanulmányozása után, valamint a szakhatósági, a műszaki, a biztonsági követelmények pontos ismeretében tesznek ajánlatot a legalkalmasabb szerkezetre, az alkalmazandó technológiára és az építőanyagokra. A kivitelezés során a vállalat munkatársai folyamatos szakmai, műszaki támogatással biztosítják, hogy a kiváló svédacél alapanyagú, minőségi igazolásokkal rendelkező, variábilis rendszerekből megvalósuló, új épület mind biztonsági, mind műszaki, mind pedig esztétikai szempontból kifogástalanul szolgálja a diákok és felnőtt közönség igényeit, egészségét és épségét.
Az országszerte megtekinthető számos referenciamunkán túl, az építtetők döntését megkönnyíti, hogy a Lindab olyan mintacsarnokokat tud felmutatni, amelyek az iskolai testnevelés órákhoz szükséges méreteket rögzítő szabvány szerint készültek.
A Lindab csarnokok választása mellett szól a könnyűszerkezetes technológiából fakadó gyors építkezés, a korróziógátló cinkkel és a további védelmet nyújtó színbevonattal ellátott acéllemezek - évtizedekre szóló garanciába foglalt - tartóssága, a nagy fesztávolságok professzionális áthidalása és a nagyfokú kombinálhatóság, ami jelentős megtakarítást eredményez bővítések, hozzáépítések esetében is. A Lindab rendszerei ugyanis könnyűszerrel illeszthetőek a hagyományos anyagokból megalkotott szerkezetekhez is.
Galéria
Egy iskola tornaterme vagy egy városi sportcsarnok a méretéből adódóan a városképnek is szerves részévé válik. Nem mindegy tehát, milyen látványt nyújt. A többféle bevonattal és számtalan színárnyalattal választható Lindab Coverline burkolati lemezek tartós, esztétikus felületeket képeznek. A külső burkolat kialakításához többféle építészeti megoldást kínál a termékcsoport: az egyszerűbb, vonalas megjelenésű trapézlemezek többféle méretben és opcionálisan "design" mintázattal, az elegáns szinuszhullám alakú fedések, a markáns hálós osztást nyújtó homlokzati falkazetták (ECO és Premium típusok), vagy akár a korcolt síklemez- burkolatok (SRP, PLX) egyaránt rendelkezésre állnak.
A tornatermek, sportcsarnokok takarékos működtetését garantálják a nagy felületek gyors hőszigetelt burkolására alkalmas, különböző típusú, előregyártott szendvicspanelek (kétoldali acél fegyverzet között hőszigetelő mag).
A sportcsarnokhoz különböző kiszolgáló helyiségeket (pl. szertár, öltözők, mosdók, irodák, tárgyaló stb.) kell, illetve lehet biztosítani. Különálló épületként erre a célra kiválóan alkalmas a Lindab SBS komplett acél könnyűszerkezetes épületrendszer, azaz egy modul-orientált, 18 fokos hajlásszögű szimmetrikus nyeregtetős épületforma, amelynek szélessége 3-13 m, hosszúsága 3-20 m, külső vállmagassága pedig 2,5-4 m között választható. Az SBS épület alkalmazása esetén a vázszerkezet, a tető- és falburkolati alrendszerek és tartozékelemek szerelése csavarozott, száraz kötési móddal rendkívül gyorsan és egyszerűen készül a helyszínen. Az előre megtervezett szerkezeti kapcsolatoknak, a saját tervező szoftvernek és a gyors gyárthatóságnak köszönhetően a felépítmény akár 1-2 hét alatt elkészíthető, és rendkívül gazdaságosan megvalósítható.
A Lindab könnyűszerkezetes technológiájával és építőanyagaival szakszerűen megtervezett és felépített torna- és sportcsarnokok megrendelőinek nem lehet kétsége afelől, hogy az adófizetők pénzéből egészséges, tartós, biztonságos és környezetbarát helyszínt biztosítottak a mozgáshoz, a kikapcsolódáshoz a gyerekek és helyi közösségek számára.

Lindab tornacsarnok, sportcsarnok kiadványban és a www.lindab.hu/csarnok weboldalon elérhetőek a fent említett, szabványnak megfelelően három különböző méretben tervezett mintacsarnokok, továbbá referenciák és egyéb szakmai tartalmak.

A torna- és sportcsarnokok építésére alkalmas Lindab termékekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, bővebb tájékoztatást vagy katalógust szeretne kérni a Lindab Profil munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Lindab Seamline síklemezes tetők
2 termék

A Lindab Seamline síklemezek egy speciális, különleges minőségű korcolható lágylemezből, PLX-ből vagy egy abszolút újdonságnak számító előkorcolt kemény lemezből készülnek. A korcolt fedés, akár PLX-ről, akár előkorcolt SRP fedésről beszélünk, kifejezetten elegáns, egyedi megjelenésű épületek kivitelezését teszi lehetővé. Az állókorcos PLX lemezfedés egyik legnagyobb előnye a rugalmassága. Az előkorcolt SRP fedés előnye a könnyű és gyors kivitelezés. Mindkét fedés a Lindab legexkluzívabb tetőfedése.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Lindab trapézlemez

A Lindab trapézlemezek gazdaságos és biztonságos megoldást, fedést kínálnak új épületek és felújítások tető- és falburkolataihoz, valamint homlokzatokhoz és válaszfalakhoz egyaránt. A fedések rendkívüli tartósságát az adja, hogy kiváló minőségű acéllemezből készülnek, amelynek alapja tűzihorganyzott acél a korrózió megelőzése érdekében.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Lindab SBS könnyűszerkezetes épületrendszer

A Lindab által kifejlesztett SBS (Small Building System) kisépületrendszer egy egyszerűen összeállítható, esztétikus megjelenésű könnyűszerkezetes épületrendszer, amely kis fesztávú (3-13 m) és kis vállmagasságú (2,5-3,0-3,5-4,0 m) épületek megvalósítása céljából lett kidolgozva. Az SBS Maxi csarnokrendszerhez előre elkészített típuskeretek (fesztáv: 9,0-18,m, vállmagasság: 3,0-6,0m, tetőhajlás: 15fok) állnak az érdeklődők rendelkezésére.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Lindab szendvicspanel

A Lindab által forgalmazott szendvicspanelek ipari jellegű, acél, valamint vasbeton vázszerkezetű épületek külső és belső falainak, illetve tetőinek térelhatárolására szolgálnak. A változatos megrendelői igényeknek megfelelően a paneleket igen széles termékskálán kínálják. A panelek belső hőszigetelő anyaga igény szerint kétfajta lehet, a panelek zártcellás PUR-hab vagy nagyobb fajsúlyú kőzetgyapot töltettel készülnek. Az acél fegyverzet statikailag meghatározott vastagsággal és az igényeknek megfelelő színű bevonattal ellátva áll az építtetők rendelkezésére.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Készcsarnokok
Készcsarnokok
Szendvicspanelek, hőszigetelt homlokzati panelek
Szendvicspanelek, hőszigetelt homlokzati panelek
Kazettás és sávos fém homlokzatburkolatok
Kazettás és sávos fém homlokzatburkolatok
Fém trapézlemezek, hullámlemezek
Fém trapézlemezek, hullámlemezek
Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok
Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...