proidea.hu online termékinformációs katalógus

Sporttevékenységi célú létesítmények Lindab megoldással


2013. február 06.

A Lindab könnyűszerkezetes technológiájával és építőanyagaival kiváló torna- és sportcsarnokok építhetők

A sportcsarnok egy település vagy városrész életében olyan kitüntetett központi tér, amely eredendő feladatán túl számos szociális, kulturális, rekreációs és szórakoztató tevékenység helyszíneként jelentős hatást gyakorol a helyi társadalom identitásának formálására. Egyik alapvető funkciója mégis a felnövekvő nemzedék egészségének megőrzésére, állóképességének javítására irányuló, állami szinten törvényben is megfogalmazott célokat szolgálja. Ez utóbbinak különös aktualitást ad az a tény, hogy köznevelési törvény az első, az ötödik és a kilencedik osztályokban heti öt testnevelési óra megtartását írja elő a mostani tanév kezdetétől. A magyar iskolák közel húsz százaléka azonban nem rendelkezik olyan tornatermi kapacitással, amely lehetővé tenné a diákok számára a napi testgyakorlást, illetve sportolási lehetőséget biztosítana a környék lakóinak.
Mivel a meglehetősen korlátozott forrásokkal jellemezhető pénzügyi helyzetben, illetve a lemaradások ismeretében csak gazdaságos, értékálló és gyors építészeti megoldások jöhetnek szóba, a beruházó önkormányzat vagy éppen a KIK számára kézenfekvő lehetőséget jelentenek a Lindab Kft. könnyűszerkezetes épületei.
A Lindab Kft. elsődleges tartószerkezeti, másodlagos teherhordó, továbbá falburkolati, illetve kiegészítő termékei, amelyek egy komplex rendszerszemléletű fejlesztési folyamat eredményeként kerülnek ki a cég magyarországi gyárából, a legváltozatosabb funkciójú, méretű és küllemű csarnokok megvalósítását teszik lehetővé. Éppen ezért a cég jelentős tapasztalattal rendelkező szakemberei és partnerei minden esetben az építtetői igények, továbbá a helyszín alapos tanulmányozása után, valamint a szakhatósági, a műszaki, a biztonsági követelmények pontos ismeretében tesznek ajánlatot a legalkalmasabb szerkezetre, az alkalmazandó technológiára és az építőanyagokra. A kivitelezés során a vállalat munkatársai folyamatos szakmai, műszaki támogatással biztosítják, hogy a kiváló svédacél alapanyagú, minőségi igazolásokkal rendelkező, variábilis rendszerekből megvalósuló, új épület mind biztonsági, mind műszaki, mind pedig esztétikai szempontból kifogástalanul szolgálja a diákok és felnőtt közönség igényeit, egészségét és épségét.
Az országszerte megtekinthető számos referenciamunkán túl, az építtetők döntését megkönnyíti, hogy a Lindab olyan mintacsarnokokat tud felmutatni, amelyek az iskolai testnevelés órákhoz szükséges méreteket rögzítő szabvány szerint készültek.
A Lindab csarnokok választása mellett szól a könnyűszerkezetes technológiából fakadó gyors építkezés, a korróziógátló cinkkel és a további védelmet nyújtó színbevonattal ellátott acéllemezek - évtizedekre szóló garanciába foglalt - tartóssága, a nagy fesztávolságok professzionális áthidalása és a nagyfokú kombinálhatóság, ami jelentős megtakarítást eredményez bővítések, hozzáépítések esetében is. A Lindab rendszerei ugyanis könnyűszerrel illeszthetőek a hagyományos anyagokból megalkotott szerkezetekhez is.
Egy iskola tornaterme vagy egy városi sportcsarnok a méretéből adódóan a városképnek is szerves részévé válik. Nem mindegy tehát, milyen látványt nyújt. A többféle bevonattal és számtalan színárnyalattal választható Lindab Coverline burkolati lemezek tartós, esztétikus felületeket képeznek. A külső burkolat kialakításához többféle építészeti megoldást kínál a termékcsoport: az egyszerűbb, vonalas megjelenésű trapézlemezek többféle méretben és opcionálisan "design" mintázattal, az elegáns szinuszhullám alakú fedések, a markáns hálós osztást nyújtó homlokzati falkazetták (ECO és Premium típusok), vagy akár a korcolt síklemez- burkolatok (SRP, PLX) egyaránt rendelkezésre állnak.
A tornatermek, sportcsarnokok takarékos működtetését garantálják a nagy felületek gyors hőszigetelt burkolására alkalmas, különböző típusú, előregyártott szendvicspanelek (kétoldali acél fegyverzet között hőszigetelő mag).
A sportcsarnokhoz különböző kiszolgáló helyiségeket (pl. szertár, öltözők, mosdók, irodák, tárgyaló stb.) kell, illetve lehet biztosítani. Különálló épületként erre a célra kiválóan alkalmas a Lindab SBS komplett acél könnyűszerkezetes épületrendszer, azaz egy modul-orientált, 18 fokos hajlásszögű szimmetrikus nyeregtetős épületforma, amelynek szélessége 3-13 m, hosszúsága 3-20 m, külső vállmagassága pedig 2,5-4 m között választható. Az SBS épület alkalmazása esetén a vázszerkezet, a tető- és falburkolati alrendszerek és tartozékelemek szerelése csavarozott, száraz kötési móddal rendkívül gyorsan és egyszerűen készül a helyszínen. Az előre megtervezett szerkezeti kapcsolatoknak, a saját tervező szoftvernek és a gyors gyárthatóságnak köszönhetően a felépítmény akár 1-2 hét alatt elkészíthető, és rendkívül gazdaságosan megvalósítható.
A Lindab könnyűszerkezetes technológiájával és építőanyagaival szakszerűen megtervezett és felépített torna- és sportcsarnokok megrendelőinek nem lehet kétsége afelől, hogy az adófizetők pénzéből egészséges, tartós, biztonságos és környezetbarát helyszínt biztosítottak a mozgáshoz, a kikapcsolódáshoz a gyerekek és helyi közösségek számára.

Lindab tornacsarnok, sportcsarnok kiadványban és a www.lindab.hu/csarnok weboldalon elérhetőek a fent említett, szabványnak megfelelően három különböző méretben tervezett mintacsarnokok, továbbá referenciák és egyéb szakmai tartalmak.

A torna- és sportcsarnokok építésére alkalmas Lindab termékekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, bővebb tájékoztatást vagy katalógust szeretne kérni a Lindab Profil munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2051 Biatorbágy, Állomás u. 1/A.
Telefon: +36 23 531 300
Fax: +36 23 310 703
E-mail:
Web: www.lindab.hu
Polgár Dávid
kereskedelmi igazgató  
   
   
   
A Lindab Kft. a Lindab Group leányvállalataként 1992-óta van jelen Magyarországon. A nemzetközi cégcsoport tagjaként a Lindab Kft. légtechnikai rendszerekhez és könnyűszerkezetes épületekhez fejleszt, gyárt és értékesít minőségi termékeket és összetett megoldásokat. A vállalat termékei egyaránt hasznosíthatóak az agrár- és ipari termelésben, az energetikában, a lakó- és irodaházak korszerűsítésében, valamint a honvédelem területén is. A Lindab termékeit és szolgáltatásait a prémium minőség, a könnyű szerelhetőség, valamint az energiahatékonyság és a környezettudatosság jellemzi.
Kulcsszavak:  lindab  sportcsarnok  tornacsarnok  könnyűszerkezetes  coverline  sbs