Lindab tetőfelújítási tippek

A tető gazdaságos, tartós és minőségi renoválásához

Bizonyára sokan emlékeznek, a viccre, amikor a hajó kapitánya a következő párbeszédet folytatja a gépházzal: "Mennyi?" "Harminc!" - érkezik a válasz. "Mi harminc?" "De mi mennyi?" Nos, a tetőfelújítók is gyakran kerülnek ilyen kommunikációs csapdába a szállítókkal vagy a kivitelezőkkel, amikor az árajánlattal kapcsolatban szeretnék megtudni, végül mennyi is az annyi? Noha ezek költsége igen magas, a gyakran megkerülhetetlen tetőfelújítások esetében azonban nem elég kiválasztani a színt, az anyagot vagy a formát. Tisztában kell lenni azzal is, hogy a modern tető nem csupán egy fedőréteg, hanem összetett rétegrendű szerkezet, az épület struktúrájának egyik legfontosabb védelmi alrendszere. A költségek kalkulációja éppen ezért sokszor meglehetősen összetett, és bizonyos szakmai ismeretek meglétét feltételező feladat.

Hasznos fedőszélesség kontra tényleges táblaszélesség
Érdemes például tisztázni, hogy az 1 m² felületre megadott egységár alapján hogyan kell számolni a tetőfedő táblák tényleges árát. Van olyan gyártó, aki a hasznos fedőszélességre, és van, aki a tényleges táblaszélességre vonatkozóan adja meg az árat. A kétféle érték között pedig akár 10-12% különbség is lehet.

Ne maradjon ki semmi! - A tetőfólia, a tartozékok és a beépítés költségei
Érdemes rákérdezni arra, hogy az ajánlat tartalmazza-e a tetőfóliát: ha a meglévő és megmaradó tetőszerkezeti elemek nem tudják ellátni az ún. másodlagos vízelvezetést, ezt mindenképpen be kell építeni.
Az új tetőfedő anyagok megfelelő összeszerelése számos különböző tartozékot igényel: fűző- és rögzítő csavarokat, szegélyezéseket, tömítőprofilokat stb. Vajon ezeket is felvették a kifizetendő anyagok listájára, vagy csak a végső elszámolásnál bukkannak majd elő váratlanul, nem tervezett kiadásként? Hasonlóan fájdalmas, utólagosan jelentkező többletköltség adódhat a tetőfedéshez szükséges anyagmennyiség felmérésének pontatlanságaiból, vagy a munkadíjban foglalt feladatok részletes egyeztetésének elmaradásából. Egyértelműen tisztázni kell a kivitelezővel, hogy az általa kért összeg tartalmazza-e az összes szükséges elem (tetőfedő anyagok, tartozékok, tetőfólia, fa aljzatszerkezet, stb.) beépítésének díját.

Lényegesek a garanciális feltételek is
Mivel egy tető felújítása egy család életében általában a jelentősebb, hosszabb távú beruházások közé tartozik, érdemes tájékozódni arról, hogy a beépítésre kerülő anyagokra a gyártó mennyi garanciát ad és milyen feltételekkel. A körültekintő vásárlók azokat a hazai piacon komoly referenciákkal bíró céget részesítik előnyben, akik két-három évtized múltán is kezeskednek majd vállalásaikért. Nagy előnyt jelenthet a hazai gyártó melletti döntés, hiszen ha a későbbiekben pótlásra, kiegészítésre, bővítésre van szükség, nagyobb az esély arra, hogy ugyanazt az anyagot rövid időn belül ismét szállítani tudják.

A svéd világvállalat tűzihorganyzott, színes műanyag bevonatos acélból készült tetőburkolatai elsősorban a természeti és egyéb fizikai hatásokkal szembeni nagy ellenállásuknak és tartósságuknak köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek. Bár hazánkban hagyományosan a szilikát alapú cserepeket használnak, érdemes elgondolkodni azon, hogy a valóban időtállónak tervezett templomok és kastélyok tetejét miért éppen fémlemezekkel burkolják évszázadok óta. A Lindab e jól bevált tradicionális technológiát a legmodernebb innovációs eredményekkel ötvözve teszi elérhetővé a lakosság számára.
A vállalat biatorbágyi üzemében gyártott cserepeslemezekből, vagy éppen síklemezekből korcolásos technikával épített tetőkben - ha a szerelés az előírások szerint, gyakorlott kivitelező bevonásával történik - a hófúvás és a szélvihar sem tehet kárt. Még a legnagyobb jégverés sem okoz apróbb horpadásoknál nagyobb kárt. Ha a tetőszerkezetben megfelelő hőszigetelést alkalmaznak - amely az energetikai és a vízzárási szempontok együttes követelményei miatt egy professzionális tetőfelújítás szerves része -, akkor teljes egészében kiküszöbölhető az esőcseppek kopogása.
A tűzihorganyzásnak, illetve a műanyag bevonatnak köszönhetően a Lindab tetőfedő anyagai nem csak tartósak, de változatos szín- és formaviláguknak köszönhetően esztétikusak is. Számos formában, így például klasszikus, mediterrán vagy akár a legmodernebb, minimál design stílusban is elérhetőek. Az anyagok hajlékonyságából adódó könnyű megmunkálhatóság bonyolultabb formák, ívek, manzárd ablakok stb. burkolása is tökéletesen alkalmas.
A szerkezet kis önsúlyának további előnye, különösen a felújítások esetében, hogy nem terhelik oly mértékben az épület tartószerkezetét, mint a legalább négyszer-ötször nagyobb tömegű, szilikát alapanyagú, hagyományos cserepek. Ez igen jelentős megtakarítást eredményezhet a Magyarországon igen elterjedt palatetők renoválásakor. A Lindab cserepeslemezeivel vagy síklemezeivel a veszélyes hulladéknak minősülő - éppen ezért meglehetősen jelentős szállítási költségekkel járó - a pala elbontása nélkül, azaz ráfedéssel is megoldható a tető felújítása. A munkálatok megkezdése előtt természetesen ki kell kérni a statikus és/vagy az építészmérnök véleményét a meglévő szerkezet állapotáról, illetve a szükséges javítási munkákról.
A Lindab tetők egyre növekvő népszerűsége a formák és stílusok széles kínálatán, a jelentős munkaóra-megtakarításon, a gyors szerelhetőségen, a kis önsúlyon, a tartósságon és a biztonságon túl a Lindab által biztosított komplex szolgáltatásoknak köszönhető. A vállalat szolgáltatásaival kiküszöbölhetőek a tervezés során adódó nehézségek, vagy éppen a költségvetés pontatlanságai. A Lindab tanácsadói segítséget nyújtanak a precíz felmérésben, a termékmennyiség korrekt meghatározásában, a szerelvények és kiegészítők listázásában, az épület funkciójának, illetve a természeti környezet adottságainak megfelelő lemezvastagság kiválasztásában. Az építtetők az igények legrészletesebb vizsgálatán alapuló árajánlatot kaphatnak mind az anyagszükségletet, mind pedig a munkadíjat illetően. A Lindab olyan kivitelezői partnerhálózattal rendelkezik, amelynek tagjai a gyártó tanfolyamain, bemutatóin szereztek képesítést a vállalat termékeinek szakszerű összeszerelésére. E a bádogosok, tetőfedők ellenőrizhető referenciákkal, és olyan különleges felszereléssel rendelkeznek, amelyek garanciát jelentenek az anyag szakszerű megmunkálására, továbbá biztosítják a korrózió elleni évtizedekig védelmet nyújtó, speciális bevonat sértetlenségét.
A Lindab értékesítői soha nem a gyors vásárlás kikényszerítésén, hanem a jó minőségű tető megvalósításán és az elégedett ügyfelek számának gyarapításán fáradoznak. Jól tudják, hogy a tető a családi otthon, az épület elsődleges fizikai védvonala, ha szükséges, inkább türelemre intik az érdeklődőket a tökéletes tető kialakítása érdekében. Filozófiájuk szerint hosszú távon jelentősebb megtakarítás érhető el egy drágább, de megbízható fedés kialakításával, mint az aktuálisan olcsóbbnak tűnő látszat- vagy félmegoldásokkal.

A tetőfelújításnál alkalmazható Lindab termékekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a a Lindab Profil munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Lindab Seamline síklemezes tetők
2 termék

A Lindab Seamline síklemezek egy speciális, különleges minőségű korcolható lágylemezből, PLX-ből vagy egy abszolút újdonságnak számító előkorcolt kemény lemezből készülnek. A korcolt fedés, akár PLX-ről, akár előkorcolt SRP fedésről beszélünk, kifejezetten elegáns, egyedi megjelenésű épületek kivitelezését teszi lehetővé. Az állókorcos PLX lemezfedés egyik legnagyobb előnye a rugalmassága. Az előkorcolt SRP fedés előnye a könnyű és gyors kivitelezés. Mindkét fedés a Lindab legexkluzívabb tetőfedése.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Lindab Topline cserepeslemezek

Lindab Topline cserépmintázatú acéltetőfedés. Lindab Topline cserepeslemez sajátossága, hogy mintázata igazi cseréptető látszatát kelti, ugyanakkor megfelel új épületek fedéséhez, valamint régi házak tetőfelújításához. Tartósságát garantálja, hogy kiváló minőségű acélból készül, nagy terhelést bír, nem repedezik, és nem törik.
A Lindab LPA-L alacsony profilú cserepeslemez rendelkezik a hagyományos, klasszikus Lindab cserepeslemez minden jól ismert, előnyös tulajdonságával. Az esztétikájában, látványában újat ad, mivel a hullámmagassága alacsonyabb. Felújítások egyik leggazdaságosabb tetője.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Lindab Rainline ereszcsatorna rendszerek

A Lindab Rainline ereszcsatorna esztétikus, könnyen szerelhető, tartós, komplett esővíz-elvezető rendszer. Kiváló svédacél alapanyagának köszönhetően nem deformálódik, nem vetemedik, és nem repedezik. Hosszú élettartamát és a korrózióállóságot a horganyréteg és a műanyagfesték bevonat garantálja, így a csatorna színe évek múlva is egyenletes marad. A Lindab csatornarendszer széles színválasztéka lehetővé teszi, hogy a különböző stílusú házak, épületek homlokzatához és tetőburkolatához a legmegfelelőbb szín kiválasztását.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Lindab trapézlemez

A Lindab trapézlemezek gazdaságos és biztonságos megoldást, fedést kínálnak új épületek és felújítások tető- és falburkolataihoz, valamint homlokzatokhoz és válaszfalakhoz egyaránt. A fedések rendkívüli tartósságát az adja, hogy kiváló minőségű acéllemezből készülnek, amelynek alapja tűzihorganyzott acél a korrózió megelőzése érdekében.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Lindab építési fóliák

Az új fólia termékcsalád speciálisan a Lindab könnyűszerkezetes acél profilokból összeállítható tető- és falszerkezetekhez kínált szükséges építési fóliákat (alátétfóliák, párazáró fóliák) foglalja magába.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
Lindab Protectline tetőbiztonági rendszer, szegélyek és kiegészítők

A Lindab tetőbiztonsági rendszer olyan teljes körű tetőbiztonsági program, amely nem csupán megfelel a felhasználók és az OÉSZ által támasztott előírásoknak és követelményeknek, hanem sok esetben meg is haladja azokat.
A Lindab tető- és falszegélyek teljes körű választéka - gerinc- és ereszszegélyektől az ablakszegélyeken keresztül a vápacsatornákig - azt jelenti, hogy a végeredmény egyszerre lesz funkcionális és vonzó. A könnyen szerelhető profilok bevonatos, kopásálló fémlemezből készülnek széles színválasztékban, standard és egyedi méretekben.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Ereszcsatornák
Ereszcsatornák
Tetőbiztonsági elemek, kiegészítők
Tetőbiztonsági elemek, kiegészítők
Cserepes lemezek
Cserepes lemezek
Fém trapézlemezek, hullámlemezek
Fém trapézlemezek, hullámlemezek
Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok
Sík fémlemez tetőburkolatok és homlokzatburkolatok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...