Lindab professzionális szendvicspanelek ipari csarnokokhoz

Lindab professzionális szendvicspanelek ipari csarnokokhoz

Napjainkban egyre több ipari létesítmény épül, csarnokok, raktárak, irodaépületek, melyeknek leggyakrabban használt falburkolati, térelválasztó és tető anyaga, a szendvicspanel

A Lindab előregyártott szendvicspaneljei két prémium minőségű acéllemezből, és a köztük elhelyezett kőzetgyapot vagy PIR szigetelő magból állnak. A gyakorlatban leginkább használatos panelek hőszigetelő magjának alapját égésgátolt PIR hab képezi, ami rendkívül jó hőszigetelő anyag. Kimagasló hővezetési tényezője λ=0,022 W/mK; azonban a PIR MAX töltet esetén ez eléri a λ= 0,020 W/mK értéket.

A Lindab Coverline önhordó, hőszigetelt szendvicspaneljeivel egyrétegben, gazdaságosan, igen rövid idő alatt látványosan nagy felületek burkolhatók.

Alkalmazhatók tetőburkolatként (LSZR – LindabRoof tetőpanelek), illetve vertikálisan vagy horizontálisan fektetve, külső és belső falakként (LSZW-S - LindabWall falpanel, LSZW-CH – LindabWall hűtőházi falpanel), látszó vagy rejtett rögzítésekkel egyaránt.

Lindab professzionális szendvicspanelek ipari csarnokokhoz
Lindab professzionális szendvicspanelek ipari csarnokokhoz

Tetőpaneleknél a külső trapézlemezes profilozás mellé kétféle belső, falpaneleknél külső fegyverzetnek ötféle, belsőnek szintén kétféle profilozásból lehet választani. A tetőpanelekhez bevilágítócsík is elérhető.

A Lindab szendvicspanelek nagy része 10-féle standard színben kapható, valamint lehetséges további színigények teljesítése is. A panelek látványos egyedi megjelenése, mely a széles színválasztéknak és a modern külső bordázatnak köszönhető, nem csupán esztétikai kérdés.

Lindab professzionális szendvicspanelek ipari csarnokokhoz
Lindab professzionális szendvicspanelek ipari csarnokokhoz

Hogyan függ össze a szín és a teherbírás?

A szendvicspaneleknek - kerüljenek akár csak általános ipari csarnokok tető- vagy falszerkezeteibe - nem kell semmilyen extrém hőmérsékleti kitettség ahhoz, hogy a hőtágulás jelenségét ne hagyhassuk figyelmen kívül.

A hőszigetelő magból és a kétoldali fegyverzetből álló, szervesen együtt működő, 3-rétegű inhomogén anyagú szendvicspanelek egyenletes gyártási hőmérsékleten, feszültségmentes környezetben készülnek. Így természetes, hogy a beépítést követően komoly hőterhelés léphet fel a rendeltetésszerű használat közben, a külső és a belső oldalak különböző mértékű felmelegedéséből adódóan.

Egy sötét színű panel, a hővisszaverődés elve miatt, sokkal inkább felmelegedik egy forró nyári napon a tűző napsütésben, mint a világos színű változat. Ezért a Lindab a szendvicspaneleket színei alapján úgynevezett színosztályokba csoportosítja, melyek hőmérsékleti hatásokra történő különböző viselkedését a panelek teherbírásánál figyelembe veszi. A Lindab szendvicspanelek jelenleg három – nagyon világos, világos és sötét - csoportba vannak sorolva.

Vannak olyan rendeltetésű, különleges igényű csarnokok, például hűtőházak, ahol nem ritka az akár 80-100 fokos eltérés is a kinti és benti hőmérséklet között, ezáltal pedig a panelekre gyakorolt extrém terhelés sem.

Ezért fontos a tervezés alatti egyeztetés, mert - mint látszik- a színválasztás hatással van a teherbírásra, és egy egyszerű esztétikai váltás teherbírási változást okozhat!

Ebből adódik az is, hogy a design kedvéért egyáltalán nem ajánlott különböző színű szendvicspaneleket telepíteni egymás mellé – és minden egyes esetben, amikor ilyen építészeti igény merül fel, külön kell vizsgálni az épület rendeltetését, illetve az oldalak tájolását, és ezek figyelembevételével kell alakítani a homlokzat küllemét.

Lindab professzionális szendvicspanelek ipari csarnokokhoz
Lindab professzionális szendvicspanelek ipari csarnokokhoz

Tűzállóság

Éghetőség szempontjából a Lindab szendvicspanelek két csoportba sorolhatók:

  1. poliuretán (PIR) töltetű panelok – „B” osztály
  2. kőzetgyapot szigetelésű termékek – „A2” osztály

Tűzállósági határértékek alapján a PIR-habos tetőpanelek vastagságtól, fesztávtól és tűzzel egyidejű hasznos tehertől függően 15, illetve 30 perces teljesítménnyel rendelkeznek (REI15 illetve REI30).

A falpanelek esetén a tűzállósági határértékek szintén függnek a panelvastagságtól, a maximális alátámasztási távolságtól, valamint attól, hogy külső vagy belső térelhatároló szerkezetről van-e szó.

Ezek alapján a PIR-töltetű falpanelek 15/30 perces tűzállósági határértékkel rendelkeznek, ami E-EI/15-30 minősítésnek felel meg, valamint rendelkeznek homlokzati tűzterjedésre vonatkozó TH=15 perc minősített határértékkel.

A hírben szereplő termékek
Lindab szendvicspanel
 
Lindab szendvicspanel

A Lindab által forgalmazott szendvicspanelek ipari jellegű, acél, valamint vasbeton vázszerkezetű épületek külső és belső falainak, illetve tetőinek térelhatárolására szolgálnak. A változatos megrendelői igényeknek megfelelően a paneleket igen széles termékskálán kínálják. A panelek belső hőszigetelő anyaga igény szerint kétfajta lehet, a panelek zártcellás PUR-hab vagy nagyobb fajsúlyú kőzetgyapot töltettel készülnek. Az acél fegyverzet statikailag meghatározott vastagsággal és az igényeknek megfelelő színű bevonattal ellátva áll az építtetők rendelkezésére.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szendvicspanelek, hőszigetelt homlokzati panelek
Szendvicspanelek, hőszigetelt homlokzati panelek
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...