A FAAC FTA automata harmonikaajtó előnyei

FAAC FTA automata harmonikaajtó

A harmonikaajtó az egyik leghelytakarékosabb megoldás a nyílászárók között

A FAAC FTA automata harmonikaajtó azokon a helyeken is alkalmazható, ahová a hagyományos automata tolóajtó hely hiányában nem építhető be. A szárnyak helytakarékos mozgása egy folyosó esetében is szinte teljes szélességben biztosítja az átjárhatóságot, de a szárnyak extra gyors mozgásának köszönhetően éttermi konyhákban – pincérajtóként – is kiváló megoldás lehet.

Minden FAAC ajtótípus kiemelkedően hosszú élettartammal rendelkezik, de tartósság tekintetében az FTA harmonikaajtó vezeti a sort.

Az FTA harmonikaajtó pánik funkciós kivitelben (FBO) is elérhető, mely olyan esetekben alkalmazható, amikor a hatósági előírások megkövetelik a kilökhető szárnyú kivitelt.

FAAC FTA automata harmonikaajtó - pánik funkciós (FBO) kivitel
FAAC FTA automata harmonikaajtó - pánik funkciós (FBO) kivitel

Az FTA automata harmonikaajtók főbb jellemzői:

  • kis helyigény és utólag is beépíthető
  • maximális átjárási magasság: 2500 mm
  • pánik funkcióval is választható

A harmonikaajtók más elven működnek, mint az automata ajtók általában. Nincsenek egyenes vonalon mozgó toló szárnyaik, így nincs helyigényük a falnyílás jobb és bal oldalán. A nyitott állapotban lévő harmonikaszárnyak a fal síkjából kis mértékben kilógva csak minimális helyet igényelnek. Alkalmazásuk minden olyan helyre is javasolt, ahová eredetileg automata nyílóajtót terveztek. Összehasonlítva az automatizált nyílóajtókkal, mind praktikumban, mind pedig várható élettartam tekintetében egy sokkal jobb alternatíva az automata harmonikaajtó.

FAAC FTA automata harmonikaajtó
FAAC FTA automata harmonikaajtó

Beépítés

Az automata harmonikaajtókat általában falnyílásba (például folyosóra) építik be, de akár falra is szerelhető 2000×2500 mm-es méretig.

Opcionális lehetőségek

  • A FAAC FTA automata harmonikaajtó alumínium szerkezete bármilyen RAL színre festhető, de akár eloxált kivitelben is elérhető.
  • A magyar nyelven kommunikáló, rendkívül informatív megjelenítéssel rendelkező fali kezelőegység egyedülálló segítséget nyújt nem csak a könnyű használathoz, de alkalmanként a távoli hibafelderítéshez is. Ezáltal az üzemeltetési költsége alacsonyabb, mint az egyéb, nem túl informatív kezelőszervvel ellátott automata ajtóké.

Energiatakarékos

A harmonikaajtó a gyors nyitás-zárási ciklusnak köszönhetően hatékony megoldást nyújt az energiamegtakarítás területén is.

Például: hűtőházakban, hagyományos hűtőajtókkal kombinálva ideális választás a különböző hőmérsékletű terek elválasztására. A hőszigetelő funkciót ellátó hagyományos hűtőajtók lomha mozgásúak, így a hűtőraktárakban tárolt áruk ki- és berakodása idején nem tudják hatékonyan segíteni a logisztikai munkát. Ha a lassú mozgású hűtőajtó elé egy extra gyors automata harmonikaajtót telepítenek, akkor az árumozgatás ideje alatt is minimálisra csökkenthető a hőveszteség, melynek köszönhetően jelentős energiaköltség megtakarítás érhető el.

FAAC FTA automata harmonikaajtó
FAAC FTA automata harmonikaajtó

Amennyiben a FAAC FTA automata harmonikaajtóval kapcsolatban további kérdése lenne, keresse bizalommal a FAAC Hungary Kft. munkatársait, akik készséggel állnak az ön rendelkezésére.

A hírben szereplő termékek
record FTA 20 harmonikaajtó
 
record FTA 20 automata harmonikaajtó

A record FTA 20 automata harmonikaajtó alkalmazható azokon a helyeken, ahol a hagyományos automata ajtó nem építhető be. Ilyen helyeken a harmonikaajtó nyújtja a megoldást. Ez lehet akár folyosó is, mely szinte teljes szélességben átjárható marad. Ezt az ajtótípust oly módon tervezték, hogy akár szűk helyekre utólag beépítve is nagyszerű megoldást nyújt az automata nyílászáró kérdésre. Gyors mozgás miatt jó lehetőség pl. konyhákra, pincérajtókra, de a szagok miatt kényes kérdésnek számító, fürge záródást igénylő dohányzó helyiségekre is.
A record FTA 20 FBO automata harmonikaajtó pánik funkcióval. Azokon a helyeken, ahol a tűzvédelmi hatóságok csak kilökhető szárnyú (totál pánikos) ajtót fogadnak el, ott az FBO típus a megfelelő, melynek alap pánik funkciója megegyezik az FTA 20 típuséval, ám szükség esetén ajtószárnyai kilökhetők. Alapvetően ez az ajtótípus a leginkább helytakarékos – minden típusú egyéb megoldással összehasonlítva. Rendkívül gyors mozgás jellemzi, s bár a többi record ajtó is igen hosszú élettartamával hívja fel magára a figyelmet, e típus vezeti a sort.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Az automata harmonikaajtók alkalmazásának előnyei
Az automata harmonikaajtók alkalmazása
Ideális megoldások ott, ahol a hagyományos automata ajtók nem alkalmazhatók
Az automata harmonikaajtók alkalmazása
Kategóriák
Nyitószerkezetek, vezérlések nyílászárókhoz, felülvilágítókhoz
Nyitószerkezetek, vezérlések nyílászárókhoz, felülvilágítókhoz
Tűzvédelmi, hanggátló, árvízvédelmi, hűtőházi ajtók, füstkötényfalak
Tűzvédelmi, hanggátló, árvízvédelmi, hűtőházi ajtók, füstkötényfalak
Automata ajtók
Automata ajtók
Tolóajtók, harmonikaajtók
Tolóajtók, harmonikaajtók
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...