Lindab mezőgazdasági csarnok Kuncsorbán

Lindab mezőgazdasági csarnok Kuncsorbán

Minőségi gabonatároló Lindabból

A közelmúltban nagy kapacitású Lindab mezőgazdasági csarnok épült az Észak-Alföldi régióban, Kuncsorbán, 4000 m³ magtároló kapacitással.

A Szilágyi Farmon létesült 20×60×3,6 méteres tárolócsarnok kivitelezését a tulajdonos megbízására, a Bavas Bau Kft. készítette. A cégek közötti együttműködés nem új keletű, hiszen nem az első kooperáció a három résztvevő: a tulajdonos, a kivitelező, valamint az épület szerkezeti-, tető-, bevilágító-, és burkolati elemeit beszállító Lindab Kft. között.

Lindab mezőgazdasági csarnok  Kuncsorbán
Lindab mezőgazdasági csarnok Kuncsorbán

Tartószerkezet
A főtartó szerkezet egyedileg méretezett acél keretszerkezet.
 
Oldalfalak
Az oldalfalakat a gabona által az oldalfalakra gyakorolt óriási nyomás miatt 3,6 méter magaságig a keretállásokon belül elhelyezkedő monolit vasbeton szögtámfalak alkotják, a támfal feletti térelhatároló fal és a tető másodlagos tartószerkezetei horganyzott Lindab 'Z' és 'C' szelemenek.
 
Az oldalfalak sárga színű Lindab LVP20 trapézlemez borítást kaptak.
 
A beton támfalak és az oldalfali trapézlemezek közé vízszintesen elhelyezett speciális perforált rovar- és madárháló került.
Ennek két jelentősége van a mezőgazdasági csarnok esetében:

  • biztosított a levegő áramlása, ezáltal a csarnok szellőzése
  • megakadályozza a rovarok, madarak és rágcsálók bejutását az épület belsejébe
Lindab mezőgazdasági csarnok Kuncsorbán
Lindab mezőgazdasági csarnok Kuncsorbán

Nyílászárók
A belső tér megvilágításának kialakításakor a legfontosabb szempont az energiahatékonyság volt, hiszen a gabonatárolókban szezonális munkavégzés folyik. Ezért az oldalfalakba egymástól meghatározott távolságokra poliészter anyagú oldalfali bevilágító elemek kerültek beépítésre. Ezek folyamatosan biztosítják a természetes fény beáramlását a csarnok belsejébe. A bevilágító elemek 3000, illetve 4500 mm hosszúságúak, és tökéletesen kombinálhatók az oldalfali trapézlemezekkel.

Lindab mezőgazdasági csarnok Kuncsorbán
Lindab mezőgazdasági csarnok Kuncsorbán

Tető
A tető kialakításakor szintén figyelembe kellett venni azokat a speciális szempontokat, melyek a mezőgazdasági tárolókra vonatkoznak. Ezért a sötétbordó színű Lindab LTP 35 trapézlemez tető a belső oldalán filcbevonatos borítást kapott.
 
A gabona ahogy szárad, folyamatosan veszít természetes nedvességtartalmából, vagyis párologtat. Az olyan fűtetlen helyiségben, mint a gabonatároló, komoly mértékű páralecsapódást eredményez, ami a gabona minőségi romlásához vezet.
 
A pára megkötését, elvezetését és a nedvesség visszacsöpögésének megakadályozását biztosítja a filcbevonat a Lindab trapézlemezen, ami átmenetileg megköti a gabona száradása során keletkező párát, majd az később a levegőbe visszajutva, a megfelelő szellőztetés mellett maradéktalanul távozik a helyiségből.
 
Együttműködés
A projekt hármas együttműködésben zajlott a megrendelő Szilágyi Farm, a kivitelező Bavas Bau Kft. és a beszállító Lindab Kft. között. Az együttműködés számos megvalósult projekttel a háta mögött, több mint 10 évre nyúlik vissza. Ennek pedig egyszerű okai vannak: minőségi alapanyagok, garanciális biztonság, professzionális kivitelezés és megrendelői elégedettség.

Lindab mezőgazdasági csarnok Kuncsorbán
Lindab mezőgazdasági csarnok Kuncsorbán

 

A hírben szereplő termékek
Lindab trapézlemez
 
Lindab trapézlemezek

A Lindab trapézlemezek gazdaságos és biztonságos megoldást, fedést kínálnak új épületek és felújítások tető- és falburkolataihoz, valamint homlokzatokhoz és válaszfalakhoz egyaránt. A fedések rendkívüli tartósságát az adja, hogy kiváló minőségű acéllemezből készülnek, amelynek alapja tűzihorganyzott acél a korrózió megelőzése érdekében.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Lindab Z-C-U gerendák
 
Lindab Z-C-U és Szigma gerendák

A profilok fő felhasználási területe a tető- és oldalfalburkolatok közvetlen alátámasztása, és az épületekre ható terhek közvetítése a főtartó vázszerkezetre. Bizonyos esetekben akár a főtartó szerepét is átveheti, mint például az SBS kisépület-rendszer keretszerkezetében. A gerendákat a mindenkori igényeknek megfelelően különböző profilmérettel és vastagsággal, előre megadott hosszban gyártják. Lehetőség van akár előre lyukasztott gerendák gyártására is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Készcsarnokok
Készcsarnokok
Fém trapézlemezek, hullámlemezek
Fém trapézlemezek, hullámlemezek
Acélszerkezetek, csarnokrendszerek
Acélszerkezetek, csarnokrendszerek
Készépületek, konténerek
Készépületek, konténerek
Tetők, homlokzatok
Tetők, homlokzatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...