B&K Kft.

B&K Infravezérlésű, önelzáró csaptelepek

Elektromos csapok, infrás csaptelepek kevert vízre vagy keverőkaros változatban. Infracsapok és infrás mosdó csaptelepek fali és álló kivitelben. Víztakarékos, önelzáró automata csapok, szenzoros csapok.

Termékcsalád tagjai

Mediclinics All-in-one fali infrás csaptelep, kézszárító, szappanadagoló - MEDUCM093A
 
Mediclinics All-In-One fali infrás csaptelep, kézszárító, szappanadagoló - MEDUCM093A

Mediclinics All-In-One fali szenzoros csaptelep, szappanadagoló és kézszárító kombináció, fényes felülettel. A rendszer egységei rejtve, fal mögött vagy a mosdópult alatt helyezhetők el. Egységes, esztétikus megjelenést biztosít és komplett megoldást nyújt a higiénikus, érintésmentes kézmosáshoz.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Mediclinics fali infrás csaptelep - BKH3566251
 
Mediclinics fali infrás csaptelep - BKH3566251

Mediclinics falba építhető infrás mosdó csaptelep krómozott felülettel, hideg vagy előkevert vízre, 230 V-os hálózati, illetve 4×1,5 V elemes kivitelben. A csaptelepet az érzékelő elé tartott kézfejjel lehet megnyitni, a víztakarékos működés érdekében a csaptelep 60 másodperc folyamatos vízátfolyást követően automatikusan elzár.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
EAST infrás mosdó csaptelep kevert vízre - BKH3560351
 
EAST infrás mosdó csaptelep kevert vízre - BKH3560351

EAST infrás, önelzáró mosdó csaptelep, hideg vagy kevert vízre, flexibilis bekötőcsővel, elemről működtetve.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
WEST infrás mosdó csaptelep hideg vagy kevert vízre
 
WEST infrás mosdó csaptelep hideg vagy kevert vízre - BKH3560651

WEST infrás, önelzáró mosdó csaptelep hideg vagy kevert vízre, flexibilis bekötőcsővel, különálló hálózati feszültségről működtetve.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
WEST infrás mosdócsap hideg vagy kevert vízre, elemes, rozsdamentes, matt
 
WEST infrás mosdócsap hideg vagy kevert vízre, elemes - BKH3563541

WEST infrás, önelzáró mosdó csaptelep, hideg vagy kevert vízre, flexibilis bekötőcsővel, elemről vagy hálózatról működtetve.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
WEST infrás mosdócsap, hideg és meleg vízre, keverőkaros, elemes
 
WEST infrás mosdócsap, hideg és meleg vízre, keverőkaros, elemes - BKH3573451

WEST infrás, önelzáró mosdó csaptelep, oldalsó keverőkarral, hideg és meleg vízre, flexibilis bekötőcsővel, elemről vagy hálózatról működtetve.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
GREEN álló, víztakarékos infrás mosdó csaptelep
 
GREEN álló, víztakarékos infrás mosdó csaptelep - BK03005000000007

Infrás víztakarékos csaptelep álló kivitelben, hideg vagy kevert vízre, forgatható kifolyóval, hálózati működtetéssel, elsősorban közösségi illemhelyek mosdóiba.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Falba építhető infrás csaptelep hideg vagy kevert vízre
 
Falba építhető infrás csaptelep hideg vagy kevert vízre - BK01305000000001

Infrás csaptelep falba épített változatban, rejtett csavarozású rozsdamentes acél előlappal, doboz feletti kifolyóval, kevert vízre, hálózati működtetéssel.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
WEST infrás mosdócsap szappanadagolóval - BKH3565651
 
WEST infrás mosdócsap szappanadagolóval - BKH3565651

Infrás mosdócsap szappanadagolóval, hideg vagy kevert vízre, elemes vagy hálózati működtetéssel. A folyékonyszappan adagolását a csapkifolyó jobb oldalán található infraérzékelőhöz közelített kezünkkel indíthatjuk. A szappan adagolása is a kifolyó elején történik.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Áttekintés

Infravezérlésű, önelzáró csaptelepek - Az érintés nélküli kapcsolat

 

 

Mára az elektronikus vezérlésű - ezen belül is az infravezérlésű - csaptelepek folyamatosan növekvő népszerűségnek örvendenek. Igaz túlnyomórészt még mindig az egészségügyi- és sportlétesítmények, középületek vizesblokkjaiban találkozhatunk ennek a rendkívül előnyös csaptípusnak a képviselőivel. Ugyanakkor az is vitathatatlan, hogy néhány év alatt megtérülő áruk, és szinte bármelyik környezetbe jól illeszkedő megjelenésük miatt, ma már a háztartások mosdóiban, fürdőszobáiban is teret hódítanak maguknak.

Energia- és víztakarékos

Létesítményüzemeltetők rémálma elevenedik meg, amikor az üresen álló mosdók nyitva hagyott csaptelepeinek tucatjai ontják magukból a vizet. Ez az elég gyakori jelenség lehet hanyagság vagy feledékenység eredménye. Évente forintezreket engedünk le a lefolyóba fölöslegesen. Egy infravezérlésű csaptelep esetén ez nem fordulhat elő. Az érzékelő szakszerű beállítása mellett a kiengedett vízmennyiség minden cseppjét észszerűen használhatjuk fel. Kezeinkkel az érzékelő ablakhoz közelítve automatikusan elindul a vízsugár, majd a kézmosás befejeztével - érzékelve a kezeink eltávolodását - az elektronika elzárja azt. Az érzékelési távolságot és a használat utáni vízfolyás időtartamát - gyártótól függően - többféle módon beállíthatjuk.

 

Egyes forgalmazók nyomógombos beállítási lehetőséggel látják el termékeiket, és van már olyan csaptelep is forgalomban, amelyik az üzembe helyezés (áram alá helyezés) után automatikusan "megtanulja" az elé tartott kezünk távolságát. Ezt az érzékelési távolságot később természetesen meg tudjuk változtatni. Néhány gyártó beállításhoz/időzítéshez szükséges távirányítót is biztosít készülékeihez, ami igen hasznos eszköznek bizonyulhat egy 10-20 csaptelepet magában foglaló mosdósor beállításakor.

Az újabb fejlesztésű infracsapok biztonsági funkcióval is rendelkeznek. Ezek gyári beállítás esetén kilencven másodpercnyi, saját beállítás esetén tetszőleges idejű (maximum 90 másodperc) üzemelés után automatikusan elzárnak, ezzel kivédve az olyan problémákat, mint egy ottfelejtett szappan, vagy "tréfából leragasztott" érzékelő ablak. Ilyen esetben az akadályt jelentő tárgy eltávolítása után visszaáll minden az eredeti beállításoknak megfelelően. Nincs fölösleges vízsugárállítás sem, hiszen itt fix víznyomást, kevert vizes csaptelepek esetén pedig fix vízhőmérsékletet is be tudunk állítani.

Higiénikus

Melyikünkkel nem fordult még elő, hogy egy hosszú autóút során a benzinkút vagy autópálya pihenőhely felügyelet nélküli mosdójában, elborzasztó látvány fogadta: mocskos mosdókagyló, padlóra kifolyt víz, koszos csaptelep. Egy ilyen csapot használni nem kimondottan kellemes és higiénikus. Az infravezérlésű csaptelepeknél ezzel nem kell számolnunk, mivel azt megérinteni teljesen fölösleges lenne. Igaz, a kicsorgatott vizet az infracsap sem fogja föltakarítani.

Vandálbiztos

Számos olyan területen lehet szükség vizesblokkok kiépítésére, ahol a felhasználók nem feltétlenül bánnak kesztyűs kézzel a berendezési tárgyakkal. Gondoljunk csak egy "jól sikerült" futballrangadóra, ahol a felindult szurkolócsapat minden szembejövő és mozdítható bútordarabban, berendezési tárgyban csapatának ellenségét látja. Ilyenkor a közösségi mosdók, és ezen belül a hagyományos csapok is könnyűszerrel a randalírozás áldozatává válhatnak. Kevert vizes infravezérlésű csaptelepek esetén a mozgatható alkatrészek, és ezáltal a rongálható felület is minimumra csökkenthető.

 

Szép és kifizetődő

Az elektronikus vezérlésű csaptelepek megjelenésekor még nem szerepelt az elsődleges szempontok között a külcsín, a tervezők elsősorban a funkcionalitást és a piacképes eladási árat tartották szem előtt. A gyártási technológia fejlődésével ebben is jelentős változások mentek végbe. A piacon jelenleg fellelhető infracsapok felveszik a versenyt a más kategóriába sorolható csaptelepekkel, legyen szó megjelenésükről vagy ár-érték arányukról.

 

Energiaforrás

Alkalmazási területtől függően, fontos szempont lehet még az energiaforrás mibenléte is, azaz, hogy 6 V-os vagy 9 V-os elemről, beépített tápegységgel, esetleg 230 V-os hálózati árammal működik-e? A korábbi típusok esetén az elektronika, az áramforrást biztosító elem és a mágnesszelep egy külön dobozban foglalt helyet, míg az újabb fejlesztésű termékeknél mindez már a csaptestben található.

A fentieket összegezve, bátran kijelenthetjük: az infravezérlésű csaptelepek az újgenerációs, modern fürdőszobák, közösségi vizesblokkok és mellékhelyiségek egyik elengedhetetlen kellékei. Legyen szó megtérülési költségükről, megjelenésükről vagy funkcionalitásukról, a B&K Kft. kínálata minden felhasználói igényt ki tud elégíteni.

Infravezérlésű, önelzáró csaptelek felhasználási területei

  • bevásárlóközpontok vizesblokkjai
  • egészségügyi intézmények, orvosi rendelők mosdói, illemhelyei
  • oktatási és nevelési intézmények: iskolák, óvodák mosdói
  • nyilvános mosdók és illemhelyek
  • irodaépületek "munkahelyi" mosdói
  • szórakozóhelyek és vendéglátóipari létesítmények vizesblokkjai
  • sportlétesítmények, stadionok, sportcsarnokok, edzőtermek… mosdói
  • "magáncélú" otthoni fürdőszobák, mosdók
  • speciális célra kialakított mosdó helyiségek pl sebészi bemosakodók, labor mosdók
Ajánlott kategóriák
Önelzáró, infraérzékelős és orvosi csaptelepek
Önelzáró, infraérzékelős és orvosi csaptelepek
Mosdók, bidék, WC-k, piszoárok
Mosdók, bidék, WC-k, piszoárok
Higiéniai kiegészítők közösségi mosdókba
Higiéniai kiegészítők közösségi mosdókba
Fürdőszobai és konyhai csaptelepek
Fürdőszobai és konyhai csaptelepek
Zuhanytálcák, zuhanyok, zuhanykabinok
Zuhanytálcák, zuhanyok, zuhanykabinok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...