Archishade Kft.

Loggia tolópaneles zsalugáter

A Loggia kiváló szolgálatot nyújt, ha egy mobilis tolópanel segítségével szeretnénk árnyékolni. Egy fix lamellákkal rendelkező, tolópaneles árnyékoló, melynek működtetése lehetséges kézileg vagy a kényelem maximalizálásáért motorikusan. A Loggia lamellái készülhetnek alumíniumból, de igény szerint valódi fa változatban is elérhetők - ebben az esetben a lamellákon kívül minden más elem alumíniumból készül. Az árnyékoló alul és felül is egy sínrendszer segítségével kerül rögzítésre, mindez lehetséges szabadonálló verzióban vagy homlokzathoz rögzítve, mindkét módon rendkívül esztétikus képet kölcsönöz az épületnek. A panelek könnyed mozgathatóságát a felfüggesztett görgők és a sín biztosítják, a lamellák dőlésszöge általában fix, de rendelhető mozgatható változatban is.

  • alumínium szerkezet
  • homlokzatra és szabadonálló változatban is telepíthető
  • kézi vagy motoros működtetés

Letöltések

Loggia tolópaneles árnyékoló - részletes termékismertető

részletes termékismertető

pdf 3.5 MB
Loggia tolópaneles árnyékoló
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

Műszaki adatok

Loggia

alkalmazási terület

alkalmazási terület

lakás, kórház, iroda, lakóház, iskola, terasz

anyag

anyag

alumínium

elhelyezés / beépítés / felhasználás helye

elhelyezés / beépítés / felhasználás helye

függőlegesen, sor- vagy standard - függőleges - ablakoknál

Áttekintés

Loggia, a modern tolópaneles zsalugáter

Időtálló, sínrendszerben mozgatható, újgenerációs, kültéri árnyékoló alumínium szerkezettel és panelekkel, széleskörű felhasználással.

loggia tolópaneles zsalugáter
Loggia tolópaneles árnyékoló

A tolózsalugáter sajátosságai
A loggia elnevezésű tolópaneles zsalugáter egy egyedülálló árnyékoló, mely funkcionalitását tekintve nem helyettesíthető semmilyen más kültéri árnyékolóval, legyen az lamellás vagy textil szerkezet. Egyedi, hiszen a plafontól a talajig árnyékol, ugyanakkor mégsem eredményez feltétlenül teljes sötétséget a belső oldalon. Tekintve, hogy az árnyékoló egy sínben fut és ennek köszönhetően vízszintes irányban mozgatható, nem szükséges például a nyílászáró előtti teljes területet lefedni vele. Ennek megfelelően szélességi korlátozás sincs a loggia telepítését illetően, akár hatalmas szélességű felületek lefedését is lehetővé teszi, bármi nemű fix osztás alkalmazása nélkül. A zsalugáterek hatalmas előnye, hogy az árnyékolás mellett, a lamellák közötti résnek köszönhetően, egyidejűleg lehetővé teszik a szellőztetést is. A panelek mozgatását felfüggesztett görgők és sínrendszer biztosítják, míg az alsó kibillenést egy lapos alsó megvezetés gátolja.

loggia tolópaneles zsalugáter
Loggia tolópaneles árnyékoló

Az Atenád rendszer technikai egyedülállósága
Más hazai gyártókkal szemben az Atenád által készült tolórendszerek extrudált, nem pedig a gyengébb tartású hajlított profilokból készülnek. Az alumínium szerkezetnek köszönhetően a loggia az egyik legidőtállóbb árnyékoló, mely nem igényel utólagos festegetést és a nap sem szívja ki. Tekintve, hogy az Atenád nem csupán forgalmazza a tolózsalugátert, de nagy részét hazai üzemében gyártja, sokkal kedvezőbb árfekvést biztosít, mint azok a cégek, akik kizárólag külföldről importált kész termékek forgalmazásával foglalkoznak.

A tolópanelek előnyei a fix zsalugáterekkel szemben
Ha modern és klasszikus jelzőkkel szeretnénk elkülöníteni a két különböző típusú zsalugátert, akkor a loggia mindenképpen a modern halmazba sorolandó, így e stílus kedvelői számára kétségkívül előnyösebb választás. A tolózsalugáter nevében hordozza a leginkább előnyös tulajdonságát, hiszen ez az árnyékoló nem fix, hanem egy sínrendszerben mozgatható. Ezen funkciónak köszönhetően tökéletes választás például egy toló nyílászáró elé, hiszen akár teljesen kitolható a nyílászáró felülete elől. A tolópaneles változat ajtók árnyékolására is nagyszerű választás, hiszen úgynevezett csúszóajtó vagy csúszófal létrehozását is lehetővé teszi, míg a fix változattal ez nem megvalósítható. A méreteket tekintve a loggia – a fix zsalugáterrel ellentétben - nem szab határt a képzeletnek.

Anyag, szín és méretek
A loggia minden tekintetben számos lehetőséget biztosít a megrendelők számára. Legyen szó a színválasztékról, lefedhető területről vagy a lamellák típusáról és mobilitásáról.
A színválaszték gyakorlatilag határtalan, hiszen az aluprofilok és a lamellák bármely RAL színre szinterezhetők, de igény szerint választhatók eloxált kivitelben is. A megtévesztésig valósághű fautánzatú festéssel is kérhetőek, amennyiben alumínium szerkezetet szeretnénk, de az épület stílusjegyeihez jobban illeszkedik a fa struktúrája. A takaró profilok is egységes színben kerülnek beépítésre, kizárólag a műanyag végtakaró elemek és a panel oldalán levő gumiütköző marad fekete.

loggia tolópaneles zsalugáter
Loggia tolópaneles árnyékoló

Amennyiben a lehető legklasszikusabb hatást szeretnénk elérni, az Atenád loggia valódi fából készült tolózsalugáter gyártását is lehetővé teszi.

Egy panel maximális szélességi mérete 1,5 méter, mely akár a maximális gyűjtési méretet is kiadhatja, amennyiben párhuzamos sínekkel kerül beépítésre az árnyékoló, hiszen így a panelek egymás elé is betolhatók. Magassági méreteket tekintve 3 méter a maximális határ.

A loggia működtetése
A loggia esetében a panelek pozicionálása történhet kézi mozgatással vagy a kényelem maximalizálása érdekében motorikusan. A panelek helyzete könnyedén szabályozható kézileg nagy méretek esetén is, akár gyermekek is egyszerűen elvégezhetik a feladatot.

A lamellák
A tolózsalugáter fix és mozgatható lamellás kivitelben egyaránt elérhető. A fix változat esetében a lamellák dőlésszöge állandó és nagyobb a köztük levő távolság, mint a hagyományos zsalugátereknél, számszerűen kb. 3 centiméter. A lamellák fix, rombuszalakú profilokból készülnek, melyek optimális árnyékolási szögben kerülnek beállításra. A mozgatható verziónál a lamellák abszolút zárhatók, így a teljesen fényzáró árnyékolás is lehetséges. A lamellák mozgatása kizárólag kézi irányítással valósulhat meg.

Telepítési lehetőségek
A loggia tolózsalugátert kizárólag kültéri árnyékolóként szokták alkalmazni. A szerkezet installálható nyílászáró elé is, de nem követelmény annak jelenléte az árnyékoló közvetlen közelében. A tolópaneles zsalugáter az egyik legelegánsabb szabadon álló választás teraszok és erkélyek árnyékolására. Ezeken a területeken általában nincs szükség teljes és egyenletes árnyékolásra, így a sínben mozgatható loggia mindig megfelelő mértékű árnyékolási lehetőséget biztosít. Kerti pergolák oldalárnyékolójaként is tökéletesen megállja a helyét, de télikert árnyékolás esetén is elegáns összképet eredményez.

loggia tolópaneles zsalugáter
Loggia tolópaneles árnyékoló

Egy kiegészítő tartószerkezet segítségével a homlokzaton is alkalmazható, például ablak elé. Akár boltok, irodák és egyéb közintézmények számára is exkluzív megjelenést biztosít. Maradéktalanul kielégítő például egy középület vagy elegáns társasház körfolyosójának lefedésére is.

Egyedi megoldások

  • Rejtett panel megoldás - zárt állapotban a tolópanelek nem láthatóak.
  • Összehajtható panel megoldás.
  • Egyedi mintázatú panelek.
Kapcsolódó hírek
Egyedi kialakítású Loggia tolózsalugáter egy Pest megyei minimál családi háznál
Egyedi kialakítású Loggia tolózsalugáter egy Pest megyei minimál családi háznál
Hazai gyártású, korszerűsített tolópaneles zsalugáter
Egyedi kialakítású Loggia tolózsalugáter egy Pest megyei minimál családi háznál
További termékek a cégtől
Renson Linarte homlokzatburkolat
 
Renson Linarte függőleges, folyamatosan szellőző homlokzatburkolat és dekorfal

A Renson Linarte függőleges alumínium profilokból álló homlokzatburkolat alkalmazható kül- és beltérben egyaránt, melynek köszönhetően egységes homlokzat alakítható ki. A rendszer megoldásokat kínál a sarkok és szegélyek esztétikus kialakítására, valamint lehetővé teszi az ajtók és a garázsajtók, házszámok, kaputelefonok és postaládák homlokzatba való integrálását is. A rendszer kiegészíthető a profilokba illeszthető fabetétekkel, LED világító elemekkel.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
PERFEKT AE nyílászáróra építhető redőnytok rendszer
 
PERFEKT AE nyílászáróra építhető redőnytok rendszer

A PERFEKT AE redőnytok egy nyílászáróra építhető redőnyrendszer, melyet kimondottan pillérvázas szerkezetű épületekhez fejlesztettek ki, de tökéletes megoldást nyújt régi nyílászárók cseréje, vagy új építkezések esetén is. Bármilyen típusú nyílászáróval kompatibilis, legyen az műanyag, fa vagy alumínium. Csakúgy, mint áthidaló helyére építhető társa, a PERFEKT AE is kiváló hőszigetelő hatással bír, bármilyen falvastagság és falszerkezet esetén. A redőnytok már a nyílászáróra szerelve kerül beépítésre.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Fixscreen® 150 Evo külső és rejtett tokos textilárnyékoló
 
Fixscreen® 150 Evo külső és rejtett tokos textilárnyékoló

A Fixscreen egy úgynevezett ZIP technológiával ellátott textilárnyékoló. ZIP technológiájának köszönhetően rendkívül strapabíró és nagy szélálló képességű. Elérhető külső- vagy rejtett tokos kivitelben egyaránt, mindkét esetben modern megjelenést nyújt az épületnek és kis helyigényű. Leeresztett állapotban tökéletesen betölti a szúnyogháló funkcióját, valamint a megfelelő belső hőmérséklet fenntartásában is segítségünkre van. A 150-es kivitel esetén a tengely, a tok végzáró és maga a tokméret is nagyobb, mint a Fixscreen 100 szerkezetnél.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Alumark Cubic ponyvás pergolaárnyékoló
 
Alumark Cubic ponyvás pergolaárnyékoló

Az Alumark Cubic egy markáns szerkezettel rendelkező kerti árnyékoló, melyet baldachine-gyűjtésű ponyvamegoldása tesz elegánssá. Ennek a pergolának a különlegessége, hogy a textil 2 oldali lejtéssel vezeti el a vizet az oszlopokban. Stílusának és formavilágának köszönhetően különösen ajánlott olyan épületek mellé telepíteni, ahol a dizájn fontos szerepet játszik. Elérhető falhoz rögzített vagy szabadon álló szerkezetként. Alkalmazható nagy felületek - akár 13x6 méter - árnyékolására is. A szerkezet kiemelt szélállósággal bír, valamint opcionálisan kiegészíthető oldalelemekkel, infra fűtőtesttel és LED világítással, így nem csak nappal, de alkonyattól pirkadatig zavartalanul használható.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Alumark S-KOMPAKT öntartó zsaluziarendszer
 
Alumark S-KOMPAKT öntartó zsaluzia-rendszer

Az S-KOMPAKT egy hőhídmentes, öntartó zsaluzia-rendszer, melybe integrálható akár mobil, akár pliszé szúnyogháló is. Ennek megfelelően a pliszé szúnyogháló integrálásával extrém nagyságú ajtók lefedése is lehetséges. Az S-KOMPAKT tokrendszer akár teljesen elvakolható, így kifejezetten esztétikus képet kölcsönöz az épületnek, de természetesen alkalmazható látszó tokkal is. Beépítését tekintve rendkívül egyszerű, kevés hibalehetőséggel.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Kültéri árnyékolók, rovarhálók, előtetők
Kültéri árnyékolók, rovarhálók, előtetők
Fa-alumínium nyílászárók
Fa-alumínium nyílászárók
Fa nyílászárók
Fa nyílászárók
Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Műanyag nyílászárók, műanyag profilrendszerek
Műanyag nyílászárók, műanyag profilrendszerek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...