Beruházások és munkahelyteremtések a Leier-nél

Válságban is milliárdos fejlesztések

Tovább folytatódnak a milliárdos beruházások a Leier magyarországi gyáraiban. Míg az elmúlt időszakban tapasztalható gazdasági válság különösen az építőipart sújtotta, addig a magyar építőanyag-gyártó piac zászlóshajójaként több, mint 2 milliárd forintot költött a Cégcsoport gönyűi, pécsi és kiskunlacházi üzemeinek bővítésére, modernizálására.
A Leier pécsi üzeme
A Leier pécsi üzeme
A Leier pécsi üzeme
A Leier pécsi üzeme
A közelmúlt egyik újabb fejlesztésének köszönhetően, a legmodernebb környezetbarát technológiával, teljes mértékben számítógép által vezérelt gépsoron gyártják a beton építőelemeket az idén 20 éves pécsi üzemben. Az elsősorban betonelemek gyártó üzem negyedik és egyben legnagyobb, legmodernebb gyártócsarnoka egy év alatt egymillió négyzetméter térkő, illetve falazóelem legyártására képes - beüzemelésével a Leier pécsi üzeme háromszorosára növelte gyártókapacitását.

- A 2.000 négyzetméteres gyártócsarnok építéséről 2007 végén döntött a tulajdonos Michael Leier, - a beruházás értéke eléri az 1,5 milliárd forintot. A legmodernebb technológiát hoztuk el Pécsre, a gépsort 100%-ban számítógép vezérli, így háromszorosára növeltük üzemünk termelőkapacitását, és teljesen zárt rendszerben, környezetbarát módszerrel gyártjuk a Leier beton építőelemeket - mondta el Weimann Albert, a pécsi üzem igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy már a beérkező alapanyagok is zárt tartályokba kerülnek - ennek köszönhetően az új technológia teljesen környezetbarát. Az így gyártott termékek új színvonalat és minőséget teremtettek a betontermékek piacán, miközben megrendelőiknek egyre komplettebb megoldásokat kínálnak az építkezésekhez.

Gönyűn ebben az évben kezdődött meg a kertépítéshez-kertszépítéshez szükséges építőanyagok gyártása. A korábban inkább ausztriai exportra készülő térburkoló elemeik előállítása 500 millió forintos beruházás keretében valósult meg.

A kiskunlacházi üzem fejlesztését a térkő-kínálat iránti, erőteljesen megnövekedett kereslet indukálta. A gyár kedvező logisztikai elhelyezkedésének és a termékek elismert minőségének köszönhetően, a korábbi üzem 100%-os leterheltség mellett dolgozott, de még így is gyakori volt a kiszolgálás fennakadása. A beruházás egyik célja, egyrészt ennek a kapacitáskorlátnak a megszűntetése volt, - a mai legkorszerűbb technológiájú gyártósorral a korábbihoz képest 50%-val nőtt a termelésvolumen -, másrészt, a termékválasztékot bővítették a prémium minőségű, tradicionális megjelenésű Leier-Kaiserstein térburkoló- és szegélykövekkel, amelyek ma már nagyon kedveltek a vásárlók körében, - megjelenésük piaci űrt töltött be a kiváló minőségű, de megfizethető áru kertépítési-kertszépítési termékek között. Az új termékek elsődleges célpiaca Magyarország, azonban minden olyan országba is jelentős mennyiségeket exportálnak, ahol Cégcsoportjuk jelen van, különösen Szlovákiába.

Ha a Leier Hungária Kft. termékeiről további információt szeretne megtudni, kattintson az alábbi céglogóra.
Kategóriák
Növénytartók, favédő rácsok
Növénytartók, favédő rácsok
Kémények
Kémények
Rézsükövek, támfal elemek
Rézsükövek, támfal elemek
Csapadékvízszűrők, benzinleválasztók, olajleválasztók, zsírleválasztók
Csapadékvízszűrők, benzinleválasztók, olajleválasztók, zsírleválasztók
Közműaknák
Közműaknák
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...