proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Honeywell Smile Connect fűtésszabályozó rendszer


2017. szeptember 01.

A kazánház és a fogyasztói oldal rendszerelemeinek közvetlen szabályozása

A Smile kazánházi szabályozó termékcsalád legújabb fejlesztése a Smile Connect rendszer, amely a kazánházi szabályozáson túlmutatva lehetőséget ad a fogyasztói oldal rendszerelemeinek közvetlen szabályozására is.

Szabályozási és kommunikációs folyamat

Az összekapcsolt rendszerelemek két alrendszerre bonthatók. Az SDC kazánházi szabályozó a BUS csatlakozón keresztül kapcsolódik az SCN-10 gateway egységhez, amely egy saját felhőszolgáltatáson keresztül érhető el okostelefon alkalmazáson keresztül. A fogyasztói oldal rendszerelemei rádiófrekvencián keresztül kommunikálnak az SRC-10 egységgel, amely szintén a felhőszolgáltatáson keresztül érhető el mobileszközről. A két alrendszer együttes telepítése valósítja meg egy fűtési rendszer komplett szabályozását.
 
SDC
A Smile SDC komplex szabályozó alkalmas direkt és kevert fűtési körök szabályozására, gázkazán vagy hőszivattyú kapcsolására, valamint használati melegvíz előállítás megfelelő szabályozására is. Puffertartályra dolgozó vegyestüzelésű kazánnal vagy napkollektorral való hőtermelés szabályozása is megvalósítható.
 
SCN-10
A Smile Connect SCN-10 gateway segítségével mobil eszközökről vezérelhető az SDC szabályzó.
SRC-10
Az SRC-10 Smile Room Connect egységgel Honeywell szobai érzékelőket és fogyasztó oldali beavatkozókat integrálhat egy rendszerbe. Az SRC-10 fogyasztói rendszerelemekkel működik együtt, azaz a fűtési hőleadóktól (radiátor és padlófűtés) a hőtermelő felé érkező hőigényeket dolgozza fel, és továbbítja az SCN-10 gateway egységen keresztül az SDC szabályozóba.
HCE80 és MT4
A HCE80 zónaszabályozó fűtési osztó-gyűjtőről ellátott padlófűtés, felületfűtés, vagy radiátoros fűtés vezérlésére alkalmas. A zónaszabályozó vezeték nélkül csatlakozik az SRC-10 egységhez. A zónaszabályozó a szelepbetéttel rendelkező fűtési osztóra szerelt MT4 termoelektromos szelepmozgatókat működteti.

T87RF
A T87RF vezeték nélküli helyiséghőmérséklet-érzékelő osztó-gyűjtőről, HCE80 zónaszabályozóval vezérelt felületfűtés esetén az egyes helyiségek hőmérsékletéről szolgáltat információt az SRC-10 egységnek. A T87RF felhasználható a régi (SDW) fali helyiséghőmérséklet-érzékelő fali modul helyett is, amely vezetékesen vagy BUS-on keresztül csatlakozott az SDC szabályozóhoz.
HR92EE
A HR92EE intelligens radiátorszelep működtető kétirányú kommunikációt folytat az SRC-10 egységgel, mivel ez érzékelő és beavatkozó rendszerelem is egyben. Az egyszerűen felszerelhető szabályozó illeszkedik a legtöbb szabványos termosztatikus radiátorszelepre, de szükség esetén különböző adapterekkel is ellátható.
Előnyök
 • Különböző hőtermelővel rendelkező rendszerek és távfűtéses alkalmazások szabályozása valósítható meg
 • Kisebb hotelek, panziók teljes gépészeti rendszere (hőtermelői és fogyasztói oldal egyaránt) táveléréssel üzemeltethető
 • A helyiséghőmérséklet szabályozók és érzékelők integrálásával a legmagasabb energiahatékonysági érték érhető el (VII. osztály)
 • Meglévő Smile kazánházi szabályozó kibővíthető távvezérléssel (SW verzió minimum > 3.0, max. 5 db SDC-ig)
 • A rendszer 16 zóna kezelésére alkalmas
 • A Smile App alkalmazással egyszerűen elérhetőek az időprogramok és a paraméterek, valamint riasztási üzenetek továbbíthatók a mobileszközre
További jellemzők
 • A folyamatos működéshez és a távoli hozzáféréshez állandó internetkapcsolat szükséges
 • SCW-10 Wlan kulcs használatával WiFi rendszerekhez, vagy vezetékes internet esetén hálózati kábellel lehet a rendszert az internethez csatlakoztatni
 • Minden rendszer és konfiguráció lementhető egy USB kulcsra, így az adatok esetleges elvesztése esetén azok helyreállíthatók az USB kulcsról
 • A rendszer beállításai (paraméterek, időprogramok, konfigurációs adatok) pdf formátumban is elmenthetők
 • SCN-10 gateway segítségével külső hőforrás is szabályozható 0-10 V szabályozó jellel (pl. gázkazán csoport vagy hőszivattyú csoport)

Ha a Smile Connect rendszerrel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Honeywell Szabályozástechnikai Kft. munkatársától, küldje el üzenetét a megfelelő gomb segítségével.
 
 

Cég
Zöld szám: +36 80 021 331
Székhely: H-8800 Nagykanizsa, Dózsa György út 147.
Kereskedelmi iroda: H-1062 Budapest, Andrássy út 100
E-mail:
Web: https://homecomfort.resideo.com/sites/europe/
Márvány János
tervezői támogatás - Nyugat-Magyarország +36 30 279 1838
Vámos György
tervezői támogatás - Kelet-Magyarország +36 30 992 1884
   
A Resideo lakossági komfort és biztonsági megoldásokat nyújtó, valamint kisfeszültségű biztonságtechnikai termékeket forgalmazó cég. A szakmában szerzett 130 éves tapasztalatára alapozva a Resideo mára jelen van közel 150 millió otthonban, évente 15 millió rendszert telepítve. A vállalat 40 évre szóló kizárólagos licenc szerződéssel rendelkezik a Honeywell Home márkanév használatára. Az ADI Global Distribution elnevezésű vállalatán keresztül több mint 100.000 professzionális partnert szolgál ki a világ mintegy 100 országában, raktárainak száma pedig meghaladja a 200-at világszerte. A Resideo 4.8 milliárd amerikai dollár éves árbevételű vállalat, közel 14.500 dolgozóval.
Márkanevek: Honeywell Home (A Resideo Technologies Inc. a Honeywell Home védjegyet a Honeywell International Inc. engedélyével használja)
Kulcsszavak:  Honeywell  Smile  Connect  rendszer  kazánházi  szabályozó  fűtésszabályozás  Smile  SDC  komplex  szabályozó  Smile  Connect  SCN-10  gateway  SRC-10  Smile  Room  Connect  egység  HCE80  zónaszabályozó  MT4  termoelektromos  szelepmozgató  T87RF  vezeték  nélküli  helyiséghőmérséklet-érzékelő  HR92EE  intelligens  radiátorszelep  működtető  padlófűtés  felületfűtés  radiátoros  fűtés  távfűtés  vezérlés