proidea.hu online termékinformációs katalógus

MEVA egyedi zsaluzási megoldások és formák


2019. július 18.

Beton egyedi formába öntve

A MEVA szakértői az egyedi konstrukciókat tervező részlegnél és a III-as gyártóüzemben egyedi szerkezetek és különleges elemek tervezésére és gyártására specializálódtak. Kreativitásukkal és kiváló ötleteikkel olyan különleges elemeket és megoldásokat is létre tudnak hozni, amelyekkel szokatlan geometriákat, különleges projekteket és egyedi építészeti alkotásokat is meg lehet valósítani.

A Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem lélegzetelállító építészeti megoldásai és a merseburgi buszpályaudvar 760 m²-es hézagmentesen betonozott, ívelt vonalvezetésű látványbeton tetőszerkezete csak 2 kiváló példa arra, hogy a MEVA egyedi tervezői és kivitelezői mire képesek a gyakorlatban.

MEVA egyedi zsaluzási megoldások

Különleges elemek tervezése
Egyéni zsaluzási megoldások és formák speciális és komplex, nem mindennapi geometriai formákhoz és különleges kihívásokhoz. Gazdasági megfontolások alapján mindenütt, ahol az műszakilag lehetséges, standard elemek is felhasználásra kerülnek. A Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete is kevés egyedi MevaDec elemmel érte el az asszimmetrikus födémformát.

Egyedi vagy kissorozatú gyártás
Speciális darabok, például különleges formájú acél támaszfejek – kis sorozatban, az építkezés hatékonyságának növelésére.

Különleges formák szabad zsalurendszerekkel
Nem minden különleges forma megvalósításához van szükség olyan teljesen új egyedi konstrukciókra, amelyeket csak egy vagy kevés alkalommal lehet használni, és ezáltal viszonylag magas költségeket okoznának. Megfelelő ötletekkel lehetőség van standard elemekből gazdaságosan egyedi formák létrehozására is, mint ahogy ezt sikerült a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem építésénél is megvalósítani, ahol a Circo kör pillérzsaluból egy kis sorozatú különleges zsalu készült, ami alkalmas volt az egyedi hajlású és görbületű falszakaszok zsaluzására. Az egyedi konstrukcióknál fontos a következő is: műszakilag megvalósíthatónak, gazdaságosnak is kell lennie.

Egyedi formák alkus műanyag zsaluhéjjal
Az alkus műanyag zsaluhéj egyszerűen formálható és hajlítható. A tervezők minden eképzelhető betonformát ki tudnak vele alakítani. Továbbá kiválóan alkalmas nagytáblásított egységek összehegesztésére, például fuga és varrat nélküli nagy és síma betonfelületek létrehozásához. Gyakran a zsaluhéj formálhatósága és hegeszthetősége teszi lehetővé, hogy az egyedi konstrukciók megvalósítása gazdaságos legyen. A merseburgi buszpályaudvar esetében, a nagy zsalufelületeket a felhasználás után kis darabokra lehetett vágni, és újabb helyeken lehetett felhasználni.

MEVA egyedi zsaluzási megoldások
MEVA egyedi zsaluzási megoldások
MEVA egyedi zsaluzási megoldások

 

Termék
Cég
Székhely: H-1047 Budapest, Labdarúgó u. 19.
Telefon: +36 1 272 2222
Fax: +36 1 369 5885
E-mail:
Web: www.meva.net
Lachmann Botond
cégvezető/főmérnök +36 30 940 0880
   
   
   
A MEVA Zsalurendszerek Zrt-t a németországi MEVA Schalungssysteme GmbH. leányvállalataként 1993-ban jegyezték be. Már több, mint 10 éve forgalmazza az anyacég fal-, födém- és pillérzsaluzatait, állványait. A cég szolgáltatásai közé tartozik az értékesítésen és bérbeadáson túl a szaktanácsadás, a helyszíni betanítás, és a MEVACAD számítógépes programmal előállított zsaluzási terv készítése.
Kulcsszavak:  MEVA  egyedi  zsaluzási  megoldás  egyedi  forma  MevaDec  Circo  kör  pillérzsalu