proidea.hu online termékinformációs katalógus

Ceresit CM 17 vékonyágyas burkolatragasztó


2018. szeptember 10.

A ragasztó különleges adalékszer tartalma felgyorsítja és erősebbé teszi a kristályosodás során kialakuló kötéseket

A Ceresit egyik legjobb csemperagasztója a Ceresit CM 17, amely C2TE S1 kategóriájú (az MSZ EN 12004:2007 szabvány szerint), vékonyágyas burkolatragasztó. Ez azt jelenti, hogy cementkötésű, fokozott igénybevételre alkalmas, a burkolólap a beágyazásakor függőleges felületen sem csúszik meg (természetesen a lap tömegétől függően), hosszú nyitott idejű (azaz egyszerre nagyobb felületen lehet a ragasztót kikenni, és jut idő a lapok lerakására még a bőrösödés megindulása előtt), valamint alakváltozásra (S1) képes ragasztó. Ami igazán kiválóvá teszi a ragasztót az, az alakváltozási képessége, a gyorsabb kötése, a nagyon magas végszilárdsággal bíró képessége és a megbízható alkalmazhatósága az extrém körülmények között is. A ragasztó különleges adalékszer tartalma felgyorsítja és erősebbé teszi a kristályosodás során kialakuló kötéseket, ezáltal alkalmas kritikus felületeken bel- és kültérben egyaránt.

Gyors kötés

A jó még jobb lehet, hiszen a CM 17 rövid időn belül a Ceresit legjobb teljesítményét nyújtja. Mindenki tudja, hogy az idő pénz, ezért fejlesztettük tovább a CM 17 csemperagasztót, amely 12 óra elteltével már járható és fugázható. A különleges cementkeverék kötőanyag gyorsabban megszilárdul. Az új CM 17 lehetővé teszi a határidők betartását és a munka gyorsabb elvégzését.

Erős és rugalmas

A Ceresit bevezette a szálerősítést az erő és rugalmasság érdekében. A polimer szálak alkalmazása nagyobb szilárdsággal jár, javítja a fagyási-olvadási ciklusoknak való ellenállást, növeli a tartósságot és tovább fokozza az alakváltozó képességet. A burkolat ragasztásakor, a burkolat helyére illesztése során kifejtett nyomóerő hatására egy filmréteg képződik a burkolat alatt, amely a kötőanyagok kis részecskéiből, polimer részecskékből és már szálas anyagokból is áll. Szálerősítés nélkül a filmréteg száradáskor összezsugorodik és elveszti stabilitását.

Összegezve ez egy olyan termék, amely:
  • 12 óra elteltével járható és fugázható
  • Erős és rugalmas a szálerősítésnek köszönhetően
  • Kül- és beltéri használatra, kritikus felületeken is
  • Nagyméretű lapok (max. 100x100 cm) ragasztásra alkalmas
Azonban, fontos figyelnünk arra, hogy a ragasztandó felületnek teherbírónak, szilárdnak, száraznak, valamint tapadást gátló anyagoktól (zsír, por, cementtej, habarcs maradvány) mentesnek kell lennie. Az esetlegesen laza, puha részeket el kell előtte távolítani. Az erősen nedvszívó felületeket, pedig alapozzuk le a megfelelő arányban hígított Ceresit Padlopon Diszperziós alapozóval.

A ragasztó elkészítéséhez adagoljunk 25 kg (1 zsák) poranyagot a műszaki adatokban előírt és kimért hideg vízhez, majd elektromos kézi keverőgéppel folyamatos keverjük mindaddig, amíg az így kapott massza homogén és csomómentes nem lesz. Ezt követően – 5 perc pihentetés után – a ragasztóhabarcsot ismételten keverjük át, ezzel az eljárással lesz megfelelő a ragasztó állaga. A megfelelő fogazott glettvas segítségével hordjuk fel a ragasztót az alapfelületre, majd a burkolólapokat 30 percen belül a kikent ragasztóba kell nyomni. Kültéri alkalmazás során javasolt a lapok hátoldalának vékony kenése is, hogy a lapok beágyazódása 100%-os, és üregmentes legyen.

Ceresit CM 17 extra minőségű flexibilis burkolatragasztó
A Ceresit CM 17 burkolatragasztó katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1113 Budapest, Dávid F. u. 6.
Telefon: +36 1 372 5555
Fax: +36 1 209 1543
E-mail:
Web: www.cimsec.hu
Web: www.ceresit.hu
Husz Máté
  +36 30 816 2202
   
   
   
   
A Henkel Magyarország Kft. – jogelődjeivel együtt – 1987 óta működik Magyarországon. Tulajdonosa a bécsi székhelyű Henkel Central Easten Europe. A vállalat hazánkban három üzleti területen folytatja tevékenységét: Laundry & Home Care, Beauty Care és Adhesive Technologies.
A Laundry & Home Care üzletág olyan jól ismert és nagyrészt piacvezető márkák értékesítésével foglalkozik, mint a Biopon, a Persil és a Tomi mosószerek, a Silan öblítő, illetve a takarítószerek közül a Bref, a Clin, a Sofix, és az Opti.
A Beauty Care üzletág a haj-, test- és szájápolás területén kínál kiváló, népszerű világmárkákat, ezek többek közt a Fa, a Palette, a Syoss, a Taft, és a Vademecum. Professzionális felhasználásra készülnek a Schwarzkopf Professional fodrászati termékek.
Az Adhesive Technologies üzletág egyrészt lakossági és szakipari ragasztóanyagokat kínál irodai, barkács és építési területekre (Ceresit, Cimsec, Pattex, Pritt, Thomsit), másrészt ipari felhasználáshoz forgalmaz ragasztó, tömítő és felületkezelő anyagokat, illetve technológiákat (Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson, Aquence).
A Henkel Magyarország Kft. jelenleg két gyárban folytat termelést.
Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket állítanak elő. A Henkel gyár a vállalat közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb ellátó központja.
2012-ben zöldmezős beruházással épült meg a Komárom-Esztergom megyei Környén a Henkel új ragasztógyára, ahol jelenleg vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagok készülnek.
A Henkel magyarországi központja Budapesten található.
Márkanevek: Ceresit, Cimsec
Hír
Ceresit termékek EC1 és EC1 Plus R tanúsítvánnyal
2018.07.09    
Szálerősített csemperagasztók a Ceresit-től
2017.10.02    
Kulcsszavak:  Henkel  Ceresit  CM  17  vékonyágyas  burkolatragasztó  flexibilis  szálerősített  csemperagasztó