proidea.hu online termékinformációs katalógus

Szálerősített csemperagasztók a Ceresit-től


2017. október 02.

Erő és rugalmasság a szálerősítésnek köszönhetően

A szálerősített építőipari anyagok rendkívül sok előnnyel rendelkeznek, mellyel felülmúlják a hagyományos társaikat. Nincs ez másként a csemperagasztók esetében sem.

A jelenlegi építőipari trendek következtében egyre több helyen van igény olyan speciális burkolatok ragasztására, mint például nagy lapok, természetes kövek. Ezekhez a munkákhoz jó minőségű, flexibilis burkolatragasztókat célszerű használni.

A hagyományos csemperagasztók lehetséges hátrányai közül a legveszélyesebb, hogy a megszilárdult csemperagasztó nedvesség kibocsátásával még éveken keresztül zsugorodhat, és az ennek következményeként kialakuló feszültségek miatt a burkolat károsodhat.

Szálerősített csemperagasztók használata esetén viszont a burkolat ragasztásakor, a burkolat helyére illesztése során kifejtett nyomóerő hatására egy filmréteg képződik a burkolat alatt, amely a kötőanyagok kis részecskéiből, polimer részecskékből és már szálas anyagokból is áll.

Szálerősített csemperagasztók a Ceresit-től

Szálerősítés nélkül a filmréteg száradáskor összezsugorodik és elveszti stabilitását. Ezt küszöbölik ki a Ceresit szálerősített csemperagasztói, melyek alkalmazásukkor egy megerősített zónát hoznak létre, amely kialakítja a kötést a burkolattal.

A Ceresit flex csemperagasztóban található polimerek erősítik a cement struktúráját, garantálják a megfelelő kémiai kötést – akár kritikus felületeken is – a burkolat és az alapfelület között és egyidejűleg rugalmas ütközőként működnek a két felület között.

A Ceresit CM 12, CM16 és CM 17 flexibilis burkolatragasztói mind rendelkeznek szálerősítéssel, melyet a csomagolásokon található Fibre Force logo is jelez. Mindhárom termék alkalmazható kül- és beltérben egyaránt, valamint padlófűtés esetén is.

Szálerősített csemperagasztók a Ceresit-től

A Ceresit CM 17 extra minőségű flexibilis burkolatragasztó a szálerősítésen túl egy másik rendkívül hasznos tulajdonsággal is gazdagodott: felhordása után 12 óra múlva már fugázható és járható a felület, így lehetővé válik a gyorsabb munkavégzés.

Amennyiben valóban tartós és kiváló minőségű végeredményt szeretne elérni hidegburkolási munkálatoknál, használjon szálerősített burkolatragasztót, és tapasztalja meg első kézből a szálerősítés technológiájának előnyeit, melyet már az ipari létesítmények, hidak, repülőterek és az űrhajózás területein is alkalmaznak.

A Henkel szálerősített csemperagasztóinak katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1113 Budapest, Dávid F. u. 6.
Telefon: +36 1 372 5555
Fax: +36 1 209 1543
E-mail:
Web: www.cimsec.hu
Web: www.ceresit.hu
Husz Máté
  +36 30 816 2202
   
   
   
   
A Henkel Magyarország Kft. – jogelődjeivel együtt – 1987 óta működik Magyarországon. Tulajdonosa a bécsi székhelyű Henkel Central Easten Europe. A vállalat hazánkban három üzleti területen folytatja tevékenységét: Laundry & Home Care, Beauty Care és Adhesive Technologies.
A Laundry & Home Care üzletág olyan jól ismert és nagyrészt piacvezető márkák értékesítésével foglalkozik, mint a Biopon, a Persil és a Tomi mosószerek, a Silan öblítő, illetve a takarítószerek közül a Bref, a Clin, a Sofix, és az Opti.
A Beauty Care üzletág a haj-, test- és szájápolás területén kínál kiváló, népszerű világmárkákat, ezek többek közt a Fa, a Palette, a Syoss, a Taft, és a Vademecum. Professzionális felhasználásra készülnek a Schwarzkopf Professional fodrászati termékek.
Az Adhesive Technologies üzletág egyrészt lakossági és szakipari ragasztóanyagokat kínál irodai, barkács és építési területekre (Ceresit, Cimsec, Pattex, Pritt, Thomsit), másrészt ipari felhasználáshoz forgalmaz ragasztó, tömítő és felületkezelő anyagokat, illetve technológiákat (Loctite, Bonderite, Technomelt, Teroson, Aquence).
A Henkel Magyarország Kft. jelenleg két gyárban folytat termelést.
Körösladányban mosó- és háztartási tisztítószereket állítanak elő. A Henkel gyár a vállalat közép-kelet-európai régiójának egyik legjelentősebb ellátó központja.
2012-ben zöldmezős beruházással épült meg a Komárom-Esztergom megyei Környén a Henkel új ragasztógyára, ahol jelenleg vizes bázisú és elektronikai ragasztóanyagok készülnek.
A Henkel magyarországi központja Budapesten található.
Márkanevek: Ceresit, Cimsec
Hír
Ceresit CM 17 vékonyágyas burkolatragasztó
2018.09.10    
Kulcsszavak:  Henkel  Ceresit  szálerősített  csemperagasztó  CM  12  CM16  CM  17  flexibilis  burkolatragasztó  Fibre  Force  szálerősítés  hidegburkolat  kőburkolat  csempe