Nagykonyhai szennyvízkezelés: mire érdemes odafigyelni?

Nagykonyhai szennyvízkezelés: mire érdemes odafigyelni?

Az ACO tanácsai 5 pontba gyűjtve

A vendéglátóhelyek, nagykonyhák, éttermek tervezése során kikerülhetetlen tényező a vízelvezető és zsírleválasztó rendszer megtervezése. Sőt, felelős tervezőként azzal is tisztában kell lenni, hogy ezek a rendszerek milyen hatással lehetnek a higiénikus és egészséges konyha kialakítására. Jelen cikk rámutat arra, hogyan lehet elérni az ügyfelek elégedettségét.

Az ACO filozófiája szerint az egészséges ételkészítés az egészséges szennyvízkezeléssel kezdődik. Az alábbiakban kiemelésre kerülnek a tervezés során érintendő legfontosabb területek, és azok a fontos kérdések, amelyeket fel kell tenni a specifikációs kritériumok összeállításakor.

Nagykonyhai szennyvízkezelés: mire érdemes odafigyelni?
Nagykonyhai szennyvízkezelés: mire érdemes odafigyelni?

1. Milyen zsírleválasztó rendszert igényel az adott konyha most és a jövőben?

A zsírkezelő rendszerek minden nagykonyhai művelet alapvető részét képezik. A szükséges rendszer típusa és teljesítménye számos tényezőtől függ, többek között:

  • A konyha mérete
  • Az elkészített étel típusa
  • Az étel készítésének módja
  • Jelenlegi és függőben lévő jogszabályok
  • Rendelkezésre álló tér
  • Tisztítási és karbantartási lehetőségek

2. Milyen vízelvezető rendszert igényel az adott konyha?

A vízelvezető rendszer meghatározása során is számos fontos kérdést kell feltenni:

  • A konyha legnagyobb kihasználtsága mellett mekkora kapacitású vízelvezető rendszerre van szükség?
  • Hol kell elhelyezni a vízelvezetőt?
  • Milyen vízelvezető rendszer lesz kompatibilis a többi rendszerrel, beleértve a padlóburkolatot, a zsírleválasztási megoldásokat és a csővezetékeket?
  • A vízelvezető rendszer tervezése során figyelembe vették a higiénikus kialakítás alapelveit, amelyekkel megkönnyíthető a tisztíthatóság?

3. Mennyire szabható személyre az adott konyha igényei szerint a szennyvízkezelési rendszer?

Ha az étterem, nagykonyha különleges zsírleválasztó és vízelvezető rendszert igényel, akkor mindenképpen meg kell győződni arról, hogy a kiajánlott rendszerek specifikációja megfelel-e az ügyfél elvárásainak. Az ACO, mint az élelmiszeripari szektor zsírleválasztó, valamint vízelvezető rendszereinek tervezésében és gyártásában világelső vállalat, olyan egyedi megoldásokat kínál, amelyek lehetővé teszik a nagykonyhákat üzemeltetők számára az egyedi igények kiszolgálását és az egészséges konyhai környezet megteremtését.

Nagykonyhai szennyvízkezelés: mire érdemes odafigyelni?
Nagykonyhai szennyvízkezelés: mire érdemes odafigyelni?

4. Mennyire lesz egyszerű az új rendszerek működtetése?

A nehezen kezelhető zsírleválasztó rendszerek és a nehezen tisztítható vízelvezető folyókák közvetlenül befolyásolják a konyhák, éttermek teljesítményét és higiéniáját. Az ACO termékeit úgy tervezték, hogy könnyen telepíthetők és könnyen használhatók legyenek. Zsírleválasztó rendszereik teljesen automatizált tisztítási funkciókat is tartalmaznak. Online és személyes technikai támogatás és képzés is elérhető mind a tervező, mind az éttermi alkalmazottak, vagyis a napi üzemeltetést végzők számára. Mindezzel minimálisra csökkenthetők az üzemeltetési költségek, illetve egyúttal ez azt jelenti, hogy a konyhai infrastruktúra menedzselése helyett az üzemeltető az étel minőségére és étterme által nyújtott szolgáltatásra összpontosíthat.

5. Milyen műszaki támogatást nyújt a vízelvezető rendszer és a zsírleválasztó gyártója?

Mindamellett, hogy a megfelelő zsírleválasztó és vízelvezető rendszert tervezze be az adott nagykonyhához, legalább annyira fontos, hogy olyan termék- és rendszergyártóval dolgozzon együtt, aki megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezik az élelmiszeriparban és az élelemiszerfeldolgozás területén. Az ACO piacvezető zsírleválasztó és vízelvezető megoldásokat kínál, amelyek a vendéglátóipari vállalkozásokkal folytatott több éves együttműködésben szerzett tapasztalatokon alapulnak. A cég csapata projektspecifikus útmutatást nyújt a rendszerek tervezésével, telepítésével és üzembe helyezésével kapcsolatban. Egyben garantálják a pótalkatrészek rendelkezésre állását, így biztosítva, hogy az éttermek eredményességét a szennyvízkezelő rendszer esetleges javítása során ne befolyásolja a költséges leállás.

Az ACO részt vesz a SIRHA BUDAPEST kiállításon március 22-24. között, ahol élőben is bemutatja a nagykonyhák számára biztosított megoldásait. Látogasson el a Hungexpo A épületének H16 standjára!

Az ingyenes belépőért itt regisztrálhat:
https://eregistrator.hu/ereg/link.php?lid=L156420DA773

A hírben szereplő termékek
ACO zsírcsapda ECO-Mobil és LIPU-Mobil mosogató alá telepíthető zsírleválasztók LIPATOR-VA szabadon álló rozsdamentes acél zsírleválasztó Lipumax C földbe telepíthető vasbeton zsírleválasztó
 
ACO zsírleválasztók
17 termék

A zsírleválasztók olyan gravitációs berendezések, amelyeknek meg kell akadályozniuk, hogy kereskedelmi és ipari intézményeknél keletkező állati és növényi zsírokkal szennyezett vizek bejussanak a közműhálózatba. Az ACO zsírleválasztó berendezései különböző felszereltségi fokozatban érhetők el. Az épületen belül szabadon elhelyezhető zsírleválasztó berendezések álló berendezések polietilénből illetve saválló acélból készülnek. Formájukat tekintve lehetnek oválisak vagy hengeresek, az íves formákban ugyanis nem alakulnak ki holtterek, ahol az ürítéskor, tisztításkor megmaradhatnának iszap és zsírlerakódások. Az íves formájú készülékek garantálják a tökéletes tisztíthatóságot és ezáltal a maximális üzembiztonságot. A földbe telepíthető zsírleválasztók előregyártott vasbetonból és polietilénből készülnek, és gépkocsi terhelésre alkalmas fedlappal is rendelhetők.

17 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ACO AG 142 rozsdamentes ipari padlóösszefolyó ACO AG 157 rozsdamentes ipari padlóösszefolyó ACO AG 218 rozsdamentes ipari padlóösszefolyó ACO EG 150 rozsdamentes mini ipari padlóösszefolyók
 
ACO rozsdamentes beltéri padlóösszefolyók
4 termék

Az ACO rozsdamentes acél pontszerű összefolyói elsősorban élelmiszeripari, konyhatechnológiai vizek elvezetésére ajánlott, de minden olyan helyre is, ahol a higiéniai, a vegyszerállóság vagy az esztétikus megjelenés elsődleges szempont. A HygieneFirst filozófia kifejezi az ACO magas minőségű, higiénikus termékek gyártása iránti elkötelezettségét, mellyel hozzájárul a higiénikus vízelvezetéshez és az élelmiszer gyártási folyamatok minőségének emeléséhez. Az ACO higiénikus vízelvezető rendszerei a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek, hogy megakadályozhassák a káros baktériumtenyészetek kialakulását. Az ACO padlóösszefolyók többféle méretben, különböző vízelvezetési kapacitással és csőcsonk átmérővel is elérhetőek. Az összefolyók vízszintes és függőleges csőcsonkkal is kaphatók.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ACO HygieneFirst rozsdamentes ipari rácsos folyóka ACO vinyl peremes rozsdamentes rácsos folyóka ACO Modular 125 rozsdamentes rácsos folyóka ACO Modular 200 rozsdamentes rácsos folyóka
 
ACO rozsdamentes beltéri folyókák
5 termék

Az ACO rozsdamentes acél rés- és rácsos folyókái elsősorban élelmiszeripari, konyhatechnológiai vizek elvezetésére ajánlott, de minden olyan helyre is, ahol a higiéniai, a vegyszerállóság vagy az esztétikus megjelenés elsődleges szempont. A HygieneFirst filozófia kifejezi az ACO magas minőségű, higiénikus termékek gyártása iránti elkötelezettségét, mellyel hozzájárul a higiénikus vízelvezetéshez és az élelmiszer gyártási folyamatok minőségének emeléséhez. Az ACO higiénikus vízelvezető rendszerei a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek, hogy megakadályozhassák a káros baktériumtenyészetek kialakulását. Az ACO folyókák többféle méretben, különböző vízelvezetési kapacitással és csőcsonk átmérővel is elérhetőek. Az összefolyók vízszintes és függőleges csőcsonkkal is kaphatók.

5 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Az ACO receptje a higiénikus és egészséges nagykonyhákhoz
Az ACO receptje a higiénikus és egészséges nagykonyhákhoz
Az élelmiszerek minősége, az élelmiszer-biztonság, a személyzet szaktudása és lojalitása, valamint az ételkészítéshez használt berendezések kulcsfontosságúak minden éttermi, konyhai vállalkozás számára. Ezzel szemben a konyha infrastruktúráját, annak hatását gyakran alábecsülik, sőt esetenként figyelmen kívül hagyják. Az ACO, mint az élelmiszeripari szektor zsírleválasztó, valamint vízelvezető rendszereinek tervezésében és gyártásában világelső vállalat, tisztában van azzal, hogy a higiénikus és egészséges nagykonyha a higiénikus szennyvízkezeléssel kezdődik. 
Az ACO receptje a higiénikus és egészséges nagykonyhákhoz
Bemutatkozik az ACO zsírcsapda
Bemutatkozik az ACO zsírcsapda
A nagykonyhai zsírleválasztók új generációját képviseli a kompakt méretű, szabadon álló, egyszerre akár több konyhai berendezés fogadására képes ACO zsírcsapda
Bemutatkozik az ACO zsírcsapda
Kategóriák
Zsírleválasztók
Zsírleválasztók
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Lefolyócsőrendszerek
Lefolyócsőrendszerek
Nagykonyhai berendezések
Nagykonyhai berendezések
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...