Az ACO receptje a higiénikus és egészséges nagykonyhákhoz

Az ACO receptje a higiénikus és egészséges nagykonyhákhoz

Az élelmiszerek minősége, az élelmiszer-biztonság, a személyzet szaktudása és lojalitása, valamint az ételkészítéshez használt berendezések kulcsfontosságúak minden éttermi, konyhai vállalkozás számára. Ezzel szemben a konyha infrastruktúráját, annak hatását gyakran alábecsülik, sőt esetenként figyelmen kívül hagyják. Az ACO, mint az élelmiszeripari szektor zsírleválasztó, valamint vízelvezető rendszereinek tervezésében és gyártásában világelső vállalat, tisztában van azzal, hogy a higiénikus és egészséges nagykonyha a higiénikus szennyvízkezeléssel kezdődik. 

Láthatatlan infrastruktúra. Így nevezzük egy higiénikus és egészséges nagykonyhában a hatékony szennyvízkezelést, amelynek köszönhetően javul az élelmiszer-biztonság, illetve amely lehetővé teszi a könnyű tisztítást és megakadályozza, hogy a szennyeződés közvetlenül a csatornába kerüljön. Ez a vízelvezető rendszer az előzőeken keresztül közvetlen hatással van az üzemeltetési költségekre, az állásidőre és bármely nagykonyha pénzügyi helyzetére. Ebből egyenesen adódik a kérdés: melyek tehát az egészséges szennyvízkezelés kulcsfontosságú összetevői?

Az ACO receptje a higiénikus és egészséges nagykonyhákhoz
Az ACO receptje a higiénikus és egészséges nagykonyhákhoz

1. Kétlépéses zsírleválasztás

Minden konyha termel szennyvizet, amely olajokat, zsírokat és ételmaradékot is tartalmaz. A nem megfelelő zsírkezelés csőelzáródáshoz, kellemetlen szagok kialakulásához vezet, amelyek visszataszítóak mind az alkalmazottak, mind a vendégek számára. Emellett a csatornából visszaszivárgó, vagy el sem folyó szennyvíztől nedves padló csúszásveszélyt és túlzott tisztítási költségeket idéz elő.

Az ACO teljes körű zsírleválasztási megoldást kínál a mosogatótól a csatornáig. Az előírásoknak megfelelően telepített zsírleválasztó az épületen kívüli csatornahálózatot védi, de a kétlépcsős megoldással az épületen belüli csatornahálózatot is meg tudjuk védeni a dugulástól.

2. Költséghatékony, funkcionális vízelvezetés

A vízelvezető rendszert úgy kell megtervezni, hogy az alacsonyan tartsa az üzemeltetési költségeket, valamint higiénikus és biztonságos munkakörnyezetet biztosítson. Az ACO olyan vízelvezető rendszereket készít, melyek minden igényt kielégítően felelnek meg a legmagasabb műszaki követelményeknek is.

Az ACO vízelvezetési megoldások széles skáláját kínálja, így rendszereiket az adott helyszínen használt padló típusához és anyagához, a karbantartási igényekhez, valamint a rendelkezésre álló költségkerethez igazíthatja. 

3. Szakértelem és vevőszolgálat

Nem biztos abban, hogy melyik zsírleválasztó megoldást válassza a konyhába, vagy hogy kompatibilisek-e egymással a vízelvezető folyókák, padlóösszefolyók és csővezetékek? Hol kell elhelyezni a vízelvezető és tisztító rendszereket? Az ACO szakértői csapata első lépésben elemzi és kiértékeli a nagykonya szennyvízkezelési rendszerét, állapotát és annak a konyhára gyakorolt ​​hatását. Ezek után javaslatot készít az optimalizálás lehetséges területeiről és segít az új rendszer megtervezésében is.

Az ACO részt vesz a SIRHA BUDAPEST kiállításon március 22-24. között, ahol élőben is bemutatja az ACO zsírcsapdát. Látogasson el a Hungexpo A épületének H16 standjára! Az ingyenes belépőért itt regisztrálhat.

A hírben szereplő termékek
ACO zsírcsapda ECO-Mobil és LIPU-Mobil mosogató alá telepíthető zsírleválasztók LIPATOR-VA szabadon álló rozsdamentes acél zsírleválasztó Lipumax C földbe telepíthető vasbeton zsírleválasztó
 
ACO zsírleválasztók
17 termék

A zsírleválasztók olyan gravitációs berendezések, amelyeknek meg kell akadályozniuk, hogy kereskedelmi és ipari intézményeknél keletkező állati és növényi zsírokkal szennyezett vizek bejussanak a közműhálózatba. Az ACO zsírleválasztó berendezései különböző felszereltségi fokozatban érhetők el. Az épületen belül szabadon elhelyezhető zsírleválasztó berendezések álló berendezések polietilénből illetve saválló acélból készülnek. Formájukat tekintve lehetnek oválisak vagy hengeresek, az íves formákban ugyanis nem alakulnak ki holtterek, ahol az ürítéskor, tisztításkor megmaradhatnának iszap és zsírlerakódások. Az íves formájú készülékek garantálják a tökéletes tisztíthatóságot és ezáltal a maximális üzembiztonságot. A földbe telepíthető zsírleválasztók előregyártott vasbetonból és polietilénből készülnek, és gépkocsi terhelésre alkalmas fedlappal is rendelhetők.

17 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ACO AG 142 rozsdamentes ipari padlóösszefolyó ACO AG 157 rozsdamentes ipari padlóösszefolyó ACO AG 218 rozsdamentes ipari padlóösszefolyó ACO EG 150 rozsdamentes mini ipari padlóösszefolyók
 
ACO rozsdamentes beltéri padlóösszefolyók
4 termék

Az ACO rozsdamentes acél pontszerű összefolyói elsősorban élelmiszeripari, konyhatechnológiai vizek elvezetésére ajánlott, de minden olyan helyre is, ahol a higiéniai, a vegyszerállóság vagy az esztétikus megjelenés elsődleges szempont. A HygieneFirst filozófia kifejezi az ACO magas minőségű, higiénikus termékek gyártása iránti elkötelezettségét, mellyel hozzájárul a higiénikus vízelvezetéshez és az élelmiszer gyártási folyamatok minőségének emeléséhez. Az ACO higiénikus vízelvezető rendszerei a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek, hogy megakadályozhassák a káros baktériumtenyészetek kialakulását. Az ACO padlóösszefolyók többféle méretben, különböző vízelvezetési kapacitással és csőcsonk átmérővel is elérhetőek. Az összefolyók vízszintes és függőleges csőcsonkkal is kaphatók.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ACO HygieneFirst rozsdamentes ipari rácsos folyóka ACO vinyl peremes rozsdamentes rácsos folyóka ACO Modular 125 rozsdamentes rácsos folyóka ACO Modular 200 rozsdamentes rácsos folyóka
 
ACO rozsdamentes beltéri folyókák
5 termék

Az ACO rozsdamentes acél rés- és rácsos folyókái elsősorban élelmiszeripari, konyhatechnológiai vizek elvezetésére ajánlott, de minden olyan helyre is, ahol a higiéniai, a vegyszerállóság vagy az esztétikus megjelenés elsődleges szempont. A HygieneFirst filozófia kifejezi az ACO magas minőségű, higiénikus termékek gyártása iránti elkötelezettségét, mellyel hozzájárul a higiénikus vízelvezetéshez és az élelmiszer gyártási folyamatok minőségének emeléséhez. Az ACO higiénikus vízelvezető rendszerei a legszigorúbb higiéniai követelményeknek is megfelelnek, hogy megakadályozhassák a káros baktériumtenyészetek kialakulását. Az ACO folyókák többféle méretben, különböző vízelvezetési kapacitással és csőcsonk átmérővel is elérhetőek. Az összefolyók vízszintes és függőleges csőcsonkkal is kaphatók.

5 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Nagykonyhai szennyvízkezelés: mire érdemes odafigyelni?
Nagykonyhai szennyvízkezelés: mire érdemes odafigyelni?
Az ACO tanácsai 5 pontba gyűjtve
Nagykonyhai szennyvízkezelés: mire érdemes odafigyelni?
Bemutatkozik az ACO zsírcsapda
Bemutatkozik az ACO zsírcsapda
A nagykonyhai zsírleválasztók új generációját képviseli a kompakt méretű, szabadon álló, egyszerre akár több konyhai berendezés fogadására képes ACO zsírcsapda
Bemutatkozik az ACO zsírcsapda
Kategóriák
Zsírleválasztók
Zsírleválasztók
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Nagykonyhai berendezések
Nagykonyhai berendezések
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Csőrendszerek, idomok, folyókák
Berendezések
Berendezések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...