VELUX Commercial felülvilágítók a Koenig & Bauer Kammann GmbH ipari épületén

VELUX Commercial felülvilágítók a Koenig & Bauer Kammann GmbH ipari épületén

Könnyű, robusztus és hatékony, többfunkciós sávos felülvilágítók és felülvilágító kupolák

A Koenig & Bauer Kammann GmbH egy új multifunkcionális épület építésénél – amelyekben gyártási, raktározási és irodai helyiségek találhatók – felhasználta a VELUX Commercial sávos felülvilágítók és felülvilágító kupolák számos előnyét.

Az új csarnok világítását és szellőzését 10 könnyűszerkezetű VARIO sávos felülvilágító biztosítja, amelyeken nyíló szárnyak és leesés védelmi rácsok vannak, valamint 18 kupola is beépítésre került, amelyek olyan további szükséges funkciókat látnak el, mint a hő- és füstelvezetés, a szellőzés és a tetőre való kijutás. Az előregyártott rendszerek így a természetes, szórt napfénnyel optimális munkakörülményeket és biztonságot nyújtanak az ipari épületben. 

A hagyományokkal rendelkező Koenig & Baur Kammann GmbH üveg, műanyag és fém csomagolóanyagoknál használt nyomdagépek gyártója. A cég új központját 2020 januárjában nyitotta meg a németországi Löhne városában. Új épületükben gyártó- és szerelőcsarnok, raktározási terek, valamint ehhez kapcsolódóan három szinten irodai és adminisztrációs helyiségek találhatók.

VELUX Commercial felülvilágítók a Koenig & Bauer Kammann GmbH ipari épületén
VELUX Commercial felülvilágítók a Koenig & Bauer Kammann GmbH ipari épületén

Optimális munkaklíma ipari épületek számára

A VARIO a VELUX Commercial személyre szabott, könnyű, erős, időjárásálló és kiváló hőszigetelésű sávos felülvilágító rendszere, legyen szó íves megoldásról, nyereg- vagy félnyeregtetőről. Ugyanez vonatkozik a VELUX Commercial szelektív megvilágításra szolgáló felülvilágító kupola megoldásaira is. Mindegyik ideális a könnyű tetőszerkezetekhez.

A műanyagból készült tetőablakok mindenütt hasznosak, ahol a tartószerkezet nem bírja el a nagy terhelést - különösen felújításoknál és nagy fesztávú épületeknél. A sávos felülvilágítókhoz és a felülvilágító kupolákhoz is optimálisak a VELUX Commercial könnyű műanyagból készült, variálható megoldásai a nagy felületek megvilágítására vagy a nappali fényforrások kialakítására.

VELUX Commercial felülvilágítók a Koenig & Bauer Kammann GmbH ipari épületén
VELUX Commercial felülvilágítók a Koenig & Bauer Kammann GmbH ipari épületén

Sávos felülvilágítók polikarbonátból

"A VARIO sávos felülvilágítókat pontosan az ipari épületek magas követelményeihez tervezték. Az előregyártott megoldások egyaránt ideálisak lapos és kis hajlásszögű tetőkön ipari és kereskedelmi alkalmazásra. A sávos felülvilágítók egyedileg igazíthatók az épületek és használóik igényeihez" - nyilatkozta Eva Robertson, a VELUX Commercial termékmenedzsere. "Az egyenletesen szórt napfény biztosítása mellett a VARIO sávos felülvilágítók a komfortos szellőztetéshez és a tanúsítvánnyal rendelkező hő- és füstlevezető rendszerhez (HF) is konfigurálhatóak."

A könnyű polikarbonát sávos felülvilágítókat elsősorban raktárakban, logisztikai központokban, gyártóüzemekben, sportcsarnokokban és bevásárlóközpontokban használják. A VARIO sávos felülvilágítókat előre gyártott állapotban szállítják, hogy csökkentsék a beépítés idejét és költségeit. Ezáltal lehetővé teszik az épület gyors lezárását, így a belső munkálatok azonnal megkezdődhetnek. A különböző hő- és fénytechnikai követelményeknek, valamint a biztonsági szempontoknak megfelelő üvegezési lehetőségek széles választéka áll rendelkezésre. A VARIO-Norm sávos felülvilágítók mellett a VARIO-Therm a magas energiaigényű épületek számára kínál megoldást. A VARIO-Therm-S az íves felsőrész helyett nyeregtetős formát kínál.

Kivitelezésre kész felülvilágító kupola 

A VELUX Commercial  felülvilágító kupolák különböző kivitelben állnak rendelkezésre, hogy megfeleljenek az ipari és kereskedelmi épületek, valamint a középületek különböző követelményeinek. Variálható üvegezéssel, lábazatokkal és funkcionális rendszerkiegészítőkkel kombinálva a felülvilágító kupolák az igényeknek megfelelően alakíthatók, garantálva a leesésvédelmet, a komfortos szellőzést, valamint a hő- és füstelvezetést. Az UV-álló, kiváló minőségű PMMA héjak, valamint az extra erős polikarbonát (PC) héjak révén különösen tartósak a tetőablak kupolák. A PMMA, PC üveggel is kombinálható, így olyan követelmények is teljesíthetők, mint a jégeső elleni védelem, a betörésvédelem és az átesés elleni védelem.

A VELUX Commercial minden rendszere a legszigorúbb szabványok szerint készül, és megfelel az ipari és kereskedelmi ingatlanok minőségére, funkcionalitására és biztonságára vonatkozó legmagasabb követelményeknek. 

A hírben szereplő termékek
Hő- és füstelvezető berendezések VELUX Commercial felülvilágító kupolákhoz
 
Hő- és füstelvezető, valamint szellőztető rendszerek VELUX Commercial felülvilágító kupolákhoz

A VELUX Commercial kupolák RWA (hő és füstelvezető) rendszerei teljesítik a MSZ EN 12101-2 szerinti követelményeket. Alkalmazhatók sötétfedelekhez és VARIO fényfedelekhez is. Az összes szerkezet alkalmazható opcionálisan a megfelelő kiegészítő eszközökkel akár a napi szellőztetéshez is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
VELUX Commercial sávfelülvilágító VARIO-THERM sávfelülvilágító VARIO-THERM-S sávos felülvilágító
 
VELUX Commercial sávos felülvilágítók
3 termék

A VELUX Commercial sávos felülvilágítók különösen keresettek az olyan ipari építmények lapostetőin való alkalmazásra, amelyeknél az épület méretei vagy a használat módja nagy fénybevitelt igényelnek. A VELUX Commercial sáv-felülvilágítók számos kiviteli lehetőséggel és széles tartozék választékkal garanciát jelentenek a gazdaságos bevilágításra, a szellőztetésre és a biztonságra.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
VELUX Commercial leesés elleni védelem felülvilágító kupolákhoz – LK-DDN
 
VELUX Commercial leesés elleni védelem felülvilágító kupolákhoz – LK-DDN

A VELUX Commercial LK-DDN egy utólag felszerelhető, gyártósemleges, bevizsgált teherbírású leesés elleni védelem a nagyobb biztonságért. A háló minden gyártmányú, méretű, anyagú és geometriájú lábazathoz használható, függetlenül attól, hogy a felülvilágító kupolát csak világításra, vagy szellőztetésre és hő- és füstelvezetésre használják.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
VELUX Commercial kupola lábazatok
 
VELUX Commercial felülvilágító kupola lábazatok

A VELUX Commercial kupolák lábazatai különböző anyagokból, hőszigetelve, többféle magassággal készülnek azért, hogy optimális beszerelést biztosítsanak a különböző típusú tetőkön. A fém, üvegszálerősítésű vagy PVC lábazatok egyaránt alkalmazhatók új építésű épületekhez és felújításhoz, továbbá igény esetén nagyfokú hőszigetelést is biztosítanak. A kupolák tetőcsatlakozó rendszerei tökéletes és szakszerű csatlakozásról gondoskodnak minden tetőszigeteléshez és csatlakozási módhoz.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Készcsarnokok
Készcsarnokok
Sávfelülvilágítók
Sávfelülvilágítók
Felülvilágító kupolák, szellőztető, hő- és füstelvezető ablakok
Felülvilágító kupolák, szellőztető, hő- és füstelvezető ablakok
Acélszerkezetek, csarnokrendszerek
Acélszerkezetek, csarnokrendszerek
Készépületek, konténerek
Készépületek, konténerek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...