proidea.hu online termékinformációs katalógus

Radiátorok és falszegélyfűtések


Épületgépészet   Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények   Radiátorok és falszegélyfűtések

A radiátorok, falszegély radiátorok és padlóradiátorok vizes fűtési rendszerek hőleadó egységei. A radiátorokhoz a felmelegített fűtővíz a hőtermelőtől – mely lehet kazán, hőszivattyú – általában keringető szivattyú segítségével jut el. A radiátoron áthaladó víz leadja a hőt, ezáltal a radiátorok konvekcióval, azaz hőáramlással fűtenek. A fűtési rendszer csövezése lehet egy- vagy kétcsöves kialakítású. Az egycsöves rendszerek esetén a radiátorokból kilépő víz a sorban következő radiátorba megy át. Ennél gazdaságosabb és hatékonyabb a kétcsöves működtetés, ahol a fűtőtestek párhuzamosan vannak kötve. A radiátorok anyaga leggyakrabban acél vagy alumínium, melyből lapradiátorok vagy csőradiátorok készülnek.

A falszegélyfűtési rendszerek helytakarékos, esztétikus fűtési megoldások. A szalagradiátorok vagy szegélyradiátorok a fal és padló találkozásánál végigfutó fűtőtestek. A radiátorokkal ellentétben a szegélyfűtés nem a levegőt, hanem a falakat melegíti fel. Egyenletes hőeloszlást biztosít, kevesebb fűtővíz felhasználásával mint a radiátoros rendszerek. A padlóradiátorok, padlókonvektorok üvegajtók, bejárati ajtók elé helyezett fűtési elemek. Lehetnek konvekciós vagy kényszeráramú működtetésűek. Megfelelő fűtés biztosítása mellett az üveg páramentesítését is végzik. Az aljzatba épített lemezházban helyezhetők el, egyenes, szögben tört vagy íves kivitelben. A padlóradiátor rácsa fa vagy különböző fém anyagú lehet.
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Termék
Aura OnFloor konvektorok
Termékcsalád  Aura OnFloor konvektorok

A padlóra szerelhető Aura konvektorok többféle felhasználást tesznek lehetővé. Az alacsony szerkezeti magasságnak köszönhetően (190 mm-től, a tartólábakat beleértve) a padlóra szerelt konvektorok ideális választást nyújtanak a nagy üvegfelülettel rendelkező helyiségekben. Irodaépületek, télikertek vagy kirakatok esetében a padlón álló Aura konvektorok megszámlálhatatlan felhasználási lehetőséggel szolgálnak. A falra szerelhető Slim konvektorok kisméretű változatai szegélyfűtésként is használhatóak és optimális kiegészítői a padlóra, vagy a padlóba szerelhető padlókonvektoroknak. A padlóra vagy parapetre szerelhető konvektorok önmagában is alkalmazhatók melegvizes fűtési rendszerek hőleadójaként. A konvektorok egyszerre felelnek meg a modern kor igényeinek a kis méret, a maximális teljesítmény és a megnyerő dizájn tekintetében. A Cu/Al hőcserélők késleltetés nélkül reagálnak a helyiségek megváltozott hőigényére és kiválóan ellensúlyozzák az ablakok felől érkező hideg légáramlatokat. A konvektorok külső burkolata közvetlenül nem érintkezik a fűtővízzel, ezáltal megakadályozva a hősugárzásból eredő hőveszteséget, különösen az üvegfelületeknél, így jelentősen csökkentve az üzemeltetési költségeket. A termékek megtalálhatóak a Bausoft WinWatt tervező szoftver adatbázisaiban, illetve az állandó magyarországi képviseletnek köszönhetően ingyenes helyszíni felmérés, tervezési és szerelési tanácsadás igényelhető.

Aquilo padlókonvektorok
Termékcsalád  Aquilo padlókonvektorok

A BOKI Aquilo padlókonvektorok a beltéri fűtés új és egyedi módját kínálják. Építhetők padlóba, ablakpárkányba, lábazatra. Alkalmazhatók száraz és nedves medencetéri környezetben egyaránt. A széles típus, méret és egyedi méretű egyenes, sarok vagy íves megoldásoknak köszönhetően nagy szabadságot nyújtanak a konvektorok kiválasztásakor. Legyen az konvekciós, ventilátoros vagy fan-coil típusú hűtő-fűtő változat. Elhelyezésük elsősorban a parapet nélküli üvegfelületek előtt szükséges, ahol a legnagyobb igény van a hő pótlására. A nyári időszakban a hűtés funkcióval is ellátott fan-coil típusok jó szolgálatot tesznek a helyiség hűtése érdekében. Igény esetén külső levegő csatlakoztatására is alkalmasak, így a friss levegő fűtésével-hűtésével növelhető a helyiségek komfort érzete és a levegő minősége. A feltekerhető és hosszanti fedőrácsokk széles anyagválasztékának és esztétikus kialakításának köszönhetően szinte bárhol belesimulnak környezetükbe, lehetővé téve elhelyezésüket ott is, ahol hagyományos radiátorokat nem szeretnénk látni. A termékek megtalálhatóak a Bausoft WinWatt tervező szoftver adatbázisaiban, illetve az állandó magyarországi képviseletnek köszönhetően ingyenes helyszíni felmérés, tervezési és szerelési tanácsadás igényelhető.

Stiebel Eltron BHE Plus fürdőszobai törölközőszárító fűtőtestek
VOGEL&NOOT lapradiátorok
Aspen és Pragma fürdőszobai fűtőtestek
PURMO lapradiátorok
PURMO fürdőszobai és design fűtőtestek
VOGEL&NOOT design fűtőtestek
VOGEL&NOOT fürdőszobai radiátorok
Kampmann nagy teljesítményű fűtőtestek/Padlókonvektorok
Caleido radiátorok
Zender fürdőszobai fűtőtestek
Zehnder szobai fűtőtestek
Információ- és ajánlatkérés

Jelölje be a terméket, majd nyomja meg a megfelelő gombot. Kérése közvetlenül a gyártóhoz/forgalmazóhoz jut el.

Hír
2019.04.29    
2019.02.13    
2018.09.06    
2018.03.05    
2017.11.27    
2017.10.09    
2017.09.27    
2017.01.27    
2016.11.28    
2016.04.06    
Termékkategória további hírei
Kulcsszavak:  radiátor  falszegélyfűtés  szegélyfűtőtest  fűtőtest  fűtőtestek  törölközőszárító  csőradiátor  lemezradiátor  lapradiátor