Hogyan takaríthat meg pénzt az intelligens fűtéssel?

Amikor energiatakarékosságra gondolunk, sokszor eszünkbe jut az, hogy lekapcsoljuk a lámpákat, amikor kilépünk a helyiségből vagy nem hagyjuk készenléti állapotban elektromos eszközeinket. De mi a helyzet a fűtéssel?

Pénz megtakarítása a Somfy intelligens fűtésével
Hogyan takaríthat meg pénzt az intelligens fűtéssel?

A ház hőmérséklete a szigetelés, az ablakok minősége és az egyes helyiségek fűtése közötti egyensúly eredménye. Szerencsére léteznek olyan termékek, amelyek segítségével ennek az ökoszisztémának minden elemét menedzselheti, kezelheti és ezáltal pénzt takaríthat meg.

A nap folyamán egyes helyiségekben több időt töltünk, mint a többiben, például a nappaliban és a konyhában. A fűtés helyiségenkénti beállításával csökkentheti a hő előállításának költségeit úgy, hogy csak a kiválasztott helyiségeket fűti a napszaknak megfelelően. A Somfy intelligens termosztatikus radiátorszelepeinek köszönhetően már meglévő radiátorai is képesek lesznek erre. A régi szelepeket könnyedén lecserélheti a termosztatikusra és a TaHoma rendszer segítségével beállíthatja, hogy melyik napszakban milyen hőmérsékletre fűtse fel a helyiséget.

A mellékelt adapterekkel a szelepet könnyedén felszerelheti a piacon lévő radiátorok túlnyomó többségére. A beszerelés mindössze néhány percet vesz igénybe és nincs szükség szerszámokra. Az intelligens tanulási és naptár funkciónak köszönhetően a szelep a használat első 3 hetében megtanulja, hogy mikor kell elindítani a fűtést és mikor nem.
A nyitott ablak érzékelése elzárja a szelepet, ha éppen szellőztet, illetve fagyvédelmi üzemmódba kapcsolja a radiátort, ha a hőmérséklet kevesebb mint tíz perc alatt 2 °C-kal csökken. Amennyiben a hőmérséklet kevesebb mint tíz perc alatt 0,5 °C-kal emelkedik, a fűtés újra bekapcsol.

Pénz megtakarítása a Somfy intelligens fűtésével
Hogyan takaríthat meg pénzt az intelligens fűtéssel?

Természetesen azokra is gondolnak, akiknek kisgyerekei vannak. A TaHoma alkalmazásban lezárhatja a +/- vezérlőgombokat a szelepen, így nem kell aggódnia amiatt, hogy a gyerekek megváltoztatják a szoba hőmérsékletét. A gyermekzárat egyszerűen kikapcsolhatja újra a TaHoma alkalmazásban vagy úgy, hogy mindkét gombot 10 másodpercig lenyomva tartja. Ezenkívül bármikor lehetősége van a szelepek távvezérlésére és a fűtés ki- és bekapcsolására, ha nem tartózkodik otthon.

A termosztatikus szelepek beltéri hőmérséklet-érzékelőként is használhatók. Csatlakoztassa a szelepeket a TaHoma rendszer intelligens forgatókönyveihez és a beépített hőmérséklet-érzékelők segítségével akár árnyékolóit is automatizálhatja a beállított időjárási viszonyoknak megfelelően. Például a rendszer automatikusan leengedi a redőnyeit, ha a helyiség hőmérséklete meghaladja az Ön által kiválasztott értéket, így nyáron nem melegszik fel túlságosan a nappali, így kevesebb energiát kell fordítani a légkondicionálásra. Vagy épp fordítva: a redőnyök automatikusan felhúzódnak télen és beengedik a napsugarakat, melyek így felmelegítik a szobát.

A hírben szereplő termékek
Somfy TaHoma switch okosközpont
 
Somfy TaHoma switch okosközpont

A TaHoma switch egy intelligens központ, indítsa el rajta a 2 személyre szabott forgatókönyvet, mellyel otthoni eszközeit irányíthatja. Személyre szabhatja a gombokat, hogy eszközei napirendjéhez illeszkedjenek.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Somfy Thermostatic Valve io radiátorszelep
 
Somfy Thermostatic Valve io radiátorszelep

A termosztatikus szelep segítségével minden szobában más-más hőmérsékletet állíthat be. Az értékeket módosíthatja közvetlenül a szelepen (mint egy hagyományos esetében) vagy a TaHoma felületen, a maximális energiahatékonyság érdekében. A működtetéséhez szükséges a TaHoma okosközpont.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Épületautomatizálás
Épületautomatizálás
Radiátorok, falszegélyfűtések
Radiátorok, falszegélyfűtések
Fűtésszabályozók
Fűtésszabályozók
Fűtőtest szerelvények
Fűtőtest szerelvények
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...