A Daikin új európai fejlesztési központot nyit

Fontos szerepet tölt majd be az innovatív, energiahatékony alternatívát kínáló megoldások kifejlesztésében

A Daikin Europe N.V. hamarosan megnyitja új európai fejlesztési központját (European Development Center - EDC) a belgiumi Oostendében lévő székhelyén.
Egy ekkora méretű fejlesztési központ egész Európában egyedülálló!

A klímatechnikai megoldások piacán vezető szerepet játszó japán anyavállalat, a Daikin Industries Ltd. választása Oostendére a meglévő szakértelme és know-how-ja miatt esett. A Daikin Europe N.V. (DENV) 1973 óta az egyetlen ilyen jellegű gyártóegység Európában. A közeljövőben megnyíló saját fejlesztési központ révén a szervezet jelentős előrelépést tesz a további bővülés irányába. Az új központ többek között fontos szerepet tölt majd be a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben innovatív, energiahatékony alternatívát kínáló megoldások kifejlesztésében.

Oostende megérdemelt sikerei
Az európai piac rendkívül összetett és heterogén. A Daikin Industries Ltd. ezen felismerés birtokában hozta létre leányvállalatát, a Daikin Europe N.V.-t 1973-ban, a belgiumi Oostendében. Az elmúlt években a vállalat nagy tapasztalatra tett szert, gyorsan és sikeresen alkalmazta és adaptálta a japán technológiát a 27 különböző európai piac igényeinek és helyi szükségleteinek megfelelően. Ennek egyik kiváló példája a Daikin Altherma. Ez a “levegő-víz” hőszivattyú a külső környezetből nyeri a hőenergiát otthonunk fűtéséhez. Shinichi Nakaishi, az EDC vezetője így nyilatkozott: “Meglévő tapasztalatainak köszönhetően a DENV fontos tudásplatformmá vált. Az itt dolgozó csapat számos sikeres, helyi fejlesztésű termékkel, illetve megoldással rukkolt elő az elmúlt években. Az európai fejlesztési központ helyszínének megválasztásakor a japán anyavállalat nem hagyhatta figyelmen kívül a fenti tényeket. A Daikin Industries Ltd. nagyra becsüli munkavállalói szaktudását és bízik képességeiben. Mert ők ezt valóban megérdemlik!”

Termékek Európából - Európának
Az európai fejlesztési központ fontos kutatás-fejlesztési központtá válhat a közeljövőben, hiszen az oostendei székhely tevékenységét további kisebb központok támogatják majd Csehországban és Németországban. Az európai fejlesztési központ nagyfokú önállóságot élvez majd saját innovatív elképzeléseinek megvalósítása, valamint az európai piacra szánt megoldások kifejlesztése terén. “Jelenleg tulajdonképpen Európában mi vagyunk az egyetlen olyan vállalat a klíma iparágban, amely teljes saját helyi gyártóbázissal rendelkezik. Az évek során egyre hatékonyabban tudtunk válaszolni az európai piac különböző igényeire, ezzel pedig jelentős versenyelőnyre tettünk szert. Az európai fejlesztési központ létesítése jól illeszkedik ebbe a stratégiába, ugyanis ennek révén abban a környezetben fejleszthetjük termékeinket, ahol a gyártás és az értékesítés történik. Különösen fontos ez a fűtési megoldásaink, hőszivattyúink terén.”

“Termékek Európából – Európának” – mondja Frans Hoorelbeke, a DENV Igazgatótanácsának tagja és elnöke. Oostende mellett a Daikin Industries Ltd. Kínában és az Egyesült Államokban is hasonló fejlesztési központokat létesít.

Személyzeti és technológiai befektetések
Az európai fejlesztési központ kiépítésének első fázisában közel 13 millió eurós beruházásra kerül sor, amely elsősorban technológiai és infrastrukturális fejlesztés. Számos új, high-tech minőségű teszthelyiséget hoztak létre. Az egyik ilyen teszthelyiségben a DENV mérnökei bármilyen olyan klimatikus viszonyt képesek szimulálni, ami a 27 uniós tagállam területén előfordulhat. A DENV 2015-ig 200 szakemberből álló európai csapatot tervez felállítani, amelyhez egyaránt toboroznak fiatal tehetségeket (alap- illetve mesterszintű diplomával rendelkezők) és tapasztalt kutatókat, mérnököket is, valamint más fejlesztési területen jártas szakemberek is csatlakoznak majd az oostendei fejlesztő csapathoz. A DENV intenzív képzési programokat biztosít a fejlesztési központ új munkatársainak. Bart Teerlynck, az európai fejlesztési központ helyettes vezetője így nyilatkozott erről: “A klímatechnikai megoldások piaca fordulóponthoz érkezett. Ez idáig is tekintélyes know-how volt elérhető nálunk házon belül is, de mostantól ez még jelentősebb lesz. Ezen kívül nagymértékben számíthattunk japán kollégáinkra is, akik közül néhányan igazán kiemelt, az egész világon speciálisnak számító szakértelemmel rendelkeznek. Ezen adottság nyújtotta előnyöket messzemenőkig ki kívánjuk aknázni. Ennek érdekében különböző képzési programokat dolgoztunk ki, számos területen szervezünk munkatársaink számára oktatást és tréningeket. Többeknek közülük arra is lehetősége nyílik, hogy egy időre Japánba utazzanak ismereteik bővítése céljából.”

A hőszivattyú, mint valódi alternatíva
Az európai fejlesztési központ egyik fontos feladata lesz, hogy a hagyományos fűtéstechnikai rendszerek piaca mellett válaszoljon az energiahatékony megoldások iránt egyre növekvő keresletre.

A fosszilis tüzelőanyagok egyre kevésbé jelentenek megoldást, és ne feledkezzünk meg a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére tett globális kötelezettségvállalásról sem. A Daikin saját fejlesztésű hőszivattyúja révén egy olyan innovatív technológiával rendelkezik, amely környezettudatos és energiahatékony alternatívát kínál a hagyományos fűtési megoldásokkal szemben. A hőszivattyúk részesedése egyre nő a fűtéstechnikai piacon. Ezt figyelembe véve az európai fejlesztési központ fontos innovatív szerepet játszhat a jövőben.

A Daikin termékekről bővebben olvashat, ha a hír alatti céglogóra kattint.

Kategóriák

Folyadékhűtők, hidraulikus modulok
Folyadékhűtők, hidraulikus modulok
Fan-coil berendezések
Fan-coil berendezések
Roof-top klímák
Roof-top klímák
Változó tömegáramú split klímák
Változó tömegáramú split klímák
Split klímák
Split klímák

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...