Mapetherm Tile System - A Mapei vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszere

Lehetőséget nyújt a vékonyvakolat bevonattól eltérő, egyedi megjelenésű kültéri homlokzat kialakítására

Az építési piacon nem csupán energetikailag fejlődnek mérföldes lépésekkel a megoldások, de a korszerű, költségekkel és energiákkal gazdálkodó működő épületek esetében arra is törekszenek a tervezők és kivitelezők, hogy ezek a modern házak minél szebb, változatosabb homlokzatokkal készüljenek el.

A hőszigetelő rendszerekkel ellátott külső falak leggyakoribb bevonatai a különböző kötőanyagú és struktúrájú vékonyvakolatok. Egyre nagyobb igény jelentkezik azonban a piacon a homlokzati felület egyedi kialakítására. Az egyik ilyen látványos megoldás a vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszer. A Mapei új hőszigetelő rendszere, a Mapetherm Tile System erre kínál garanciális megoldást.

Az eddigi, minősített Mapetherm rendszereket a színező vakolatok fogadására fejlesztették ki. A meglévő rendszerek továbbfejlesztésével jött létre ez az új, innovatív lehetőség, ami kiválóan megfelel a kerámia burkolatok által támasztott fokozott igénybevételnek.
Az új Mapetherm Tile System hálózott, simított fogadófelülete sokkal erősebb a korábbi felületeknél, hiszen jelentős súlyt kell elbírnia a hőszigetelő rendszernek. A fokozott igénybevételnek megfelelő alapfelületet, a Planitop HDM Maxi kétkomponensű, szálerősítéses szerkezeti vakolat szolgáltatja.
Az üvegszövet háló beágyazás az AR(anyagában lúgálló) üvegszállal készülő Mapegrid G120-al készül, mely lúgos környezetben is magas tartósságot biztosít.
Magas műgyanta tartalmának és szálerősítésének köszönhetően a Planitop HDM Maxi kikeményedve nagy tapadószilárdságú, kemény, tömör réteget alkot. A kerámia burkolat fogadására szolgáló alapfelületi rendszer teljessé tételéhez a Mapetherm Tile System dübeleit a Mapegrid G120 hálón keresztül a teherviselő aljzatba rögzítve alkalmazzuk.

A Mapetherm Tile System hőszigetelő képessége hasonló a hagyományos hőszigetelő rendszerekéhez, de további erősségei is vannak:
  • különleges esztétikai megjelenés, szinte korlátlan lehetőség a befejező rétegek színválasztásában
  • magas tartósság éveken keresztül
  • egyszerű beépíthetőség és karbantarthatóság
A megfelelő alapfelület előkészítése a legfontosabb lépés a Mapetherm Tile System építésekor! Különösen fontos, hogy a rendszert egy megfelelően érlelt, mechanikailag erős, sík és egységes vakolaton valósítsuk meg. A rendszer 20 méteres épületmagasságig tervezhető úgy, hogy a vékony porcelánlapok nem lehetnek nagyobbak 50x150 cm-nél, valamint azok 3 és 5 mm közötti vastagságban kerülhetnek beépítésre.
Mint minden homlokzati hőszigetelő rendszer esetében, itt is kerülni kell a túl sötét felületet. A visszaverődési érték (HBW) nagyobb legyen, mint 20%.

A Mapetherm Tile System innovatív műszaki tulajdonságai választ adnak az felmerülő igények kielégítésére:
  • vékony porcelán lapok fektetése hőszigetelő rendszerre kültéri homlokzatokon
  • teljes hőszigetelő rendszer, ami megfelel a jelenlegi energetikai követelményeknek
  • különleges, egyedi esztétikai minőség
A Mapetherm Tile System fontos "tartozéka" a rendszergarancia, amely csak a precíz, szakértő kivitelezés mellett léphet érvénybe.

A Mapetherm Tile System hőszigetelő rendszer katalógusát letöltheti a hír alatti termékképre kattintva. Amennyiben árajánlatot vagy további tájékoztatást szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Mapetherm ragasztótapasz Mapetherm AR1 ragasztóhabarcs hőszigeteléshez Mapetherm AR1 Light ragasztóhabarcs hőszigeteléshez Mapetherm Flex RP kiegyenlítő habarcs
 
Mapetherm homlokzati hőszigetelő rendszer
5 termék

A Mapetherm rendszer azáltal, hogy megakadályozza az épületek egyes helyiségeinek és falainak túlzott lehűlését illetve felmelegedését, a rendszer kiküszöböli a páralecsapódást, amivel komfortosabbá teszi a lakókörnyezetet, miközben az energiafogyasztást is számottevően mérsékli.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Egyedi Mapei homlokzati megoldások
Egyedi Mapei homlokzati megoldások
A legnehezebb feladat egy épület homlokzatának elkészítésekor a végső felületképző réteg kiválasztása, hiszen csupán színvakolatból a Mapei Master Collection színkártyában 1002-féle szín található.
Egyedi Mapei homlokzati megoldások
A Mapetherm Tile System burkolatos hőszigetelő rendszer előnyei
A Mapetherm Tile System burkolatos hőszigetelő rendszer előnyei
Manapság a hőszigetelést legtöbb esetben a hagyományos, vékony színvakolattal ellátott teljes hőszigetelő rendszerrel (THR) oldják meg. Ezen rendszer alkalmazása esetén a felragasztott és dübelezett hőszigetelő lapra egy üvegszövet hálóval erősített, kb. 3-4 mm vastag simítóréteg kerül, majd egy vakolatalapozó, erre pedig egy, a megrendelő által kiválasztott színárnyalatban színezett vékonyvakolat kerül felhordásra.
A Mapetherm Tile System burkolatos hőszigetelő rendszer előnyei
Construma díjjal ismerték el a Mapei innovációját
Construma díjjal ismerték el a Mapei innovációját
Mapetherm Tile System - vékony porcelánlapokkal burkolt homlokzati hőszigetelő rendszer
Construma díjjal ismerték el a Mapei innovációját
Kategóriák
Kőburkolatok, betonlapok, cementlapok
Kőburkolatok, betonlapok, cementlapok
Mázas kerámia burkolatok
Mázas kerámia burkolatok
Anyagában színezett kerámia burkolatok
Anyagában színezett kerámia burkolatok
Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
Burkolótéglák, kerámia homlokzatburkolatok
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...