proidea.hu online termékinformációs katalógus

Mapetherm Tile System - A Mapei vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszere


2016. május 18.

Lehetőséget nyújt a vékonyvakolat bevonattól eltérő, egyedi megjelenésű kültéri homlokzat kialakítására

Az építési piacon nem csupán energetikailag fejlődnek mérföldes lépésekkel a megoldások, de a korszerű, költségekkel és energiákkal gazdálkodó működő épületek esetében arra is törekszenek a tervezők és kivitelezők, hogy ezek a modern házak minél szebb, változatosabb homlokzatokkal készüljenek el.

A hőszigetelő rendszerekkel ellátott külső falak leggyakoribb bevonatai a különböző kötőanyagú és struktúrájú vékonyvakolatok. Egyre nagyobb igény jelentkezik azonban a piacon a homlokzati felület egyedi kialakítására. Az egyik ilyen látványos megoldás a vékony porcelánlapokkal burkolt hőszigetelő rendszer. A Mapei új hőszigetelő rendszere, a Mapetherm Tile System erre kínál garanciális megoldást.

Az eddigi, minősített Mapetherm rendszereket a színező vakolatok fogadására fejlesztették ki. A meglévő rendszerek továbbfejlesztésével jött létre ez az új, innovatív lehetőség, ami kiválóan megfelel a kerámia burkolatok által támasztott fokozott igénybevételnek.
Az új Mapetherm Tile System hálózott, simított fogadófelülete sokkal erősebb a korábbi felületeknél, hiszen jelentős súlyt kell elbírnia a hőszigetelő rendszernek. A fokozott igénybevételnek megfelelő alapfelületet, a Planitop HDM Maxi kétkomponensű, szálerősítéses szerkezeti vakolat szolgáltatja.
Az üvegszövet háló beágyazás az AR(anyagában lúgálló) üvegszállal készülő Mapegrid G120-al készül, mely lúgos környezetben is magas tartósságot biztosít.
Magas műgyanta tartalmának és szálerősítésének köszönhetően a Planitop HDM Maxi kikeményedve nagy tapadószilárdságú, kemény, tömör réteget alkot. A kerámia burkolat fogadására szolgáló alapfelületi rendszer teljessé tételéhez a Mapetherm Tile System dübeleit a Mapegrid G120 hálón keresztül a teherviselő aljzatba rögzítve alkalmazzuk.

A Mapetherm Tile System hőszigetelő képessége hasonló a hagyományos hőszigetelő rendszerekéhez, de további erősségei is vannak:
  • különleges esztétikai megjelenés, szinte korlátlan lehetőség a befejező rétegek színválasztásában
  • magas tartósság éveken keresztül
  • egyszerű beépíthetőség és karbantarthatóság
A megfelelő alapfelület előkészítése a legfontosabb lépés a Mapetherm Tile System építésekor! Különösen fontos, hogy a rendszert egy megfelelően érlelt, mechanikailag erős, sík és egységes vakolaton valósítsuk meg. A rendszer 20 méteres épületmagasságig tervezhető úgy, hogy a vékony porcelánlapok nem lehetnek nagyobbak 50x150 cm-nél, valamint azok 3 és 5 mm közötti vastagságban kerülhetnek beépítésre.
Mint minden homlokzati hőszigetelő rendszer esetében, itt is kerülni kell a túl sötét felületet. A visszaverődési érték (HBW) nagyobb legyen, mint 20%.

A Mapetherm Tile System innovatív műszaki tulajdonságai választ adnak az felmerülő igények kielégítésére:
  • vékony porcelán lapok fektetése hőszigetelő rendszerre kültéri homlokzatokon
  • teljes hőszigetelő rendszer, ami megfelel a jelenlegi energetikai követelményeknek
  • különleges, egyedi esztétikai minőség
A Mapetherm Tile System fontos "tartozéka" a rendszergarancia, amely csak a precíz, szakértő kivitelezés mellett léphet érvénybe.

A Mapetherm Tile System hőszigetelő rendszer katalógusát letöltheti a hír alatti termékképre kattintva. Amennyiben árajánlatot vagy további tájékoztatást szeretne kérni a Mapei Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: 2040 Budaörs, Sport u. 2.
Telefon: +36 23 501 670
Fax: +36 23 501 666
E-mail:
Web: www.mapei.hu
Fehér Zita
központi szaktanácsadó +36 23 449 600
   
   
   
1937-ben Milánóban alapított Mapei mára világelső az építőipari ragasztók és építőkémiai termékek gyártásában. A Mapei termékei, ragasztók és az építőipari segédanyagok, hozzájárulnak az életminőségünk jobbá tételéhez és lakókörnyezetünk esztétikájának, komfortjának és biztonságának javításához. Másrészről a termékek teljesítményének és színeinek széles skálája nemcsak a megbízhatóságot és stabilitást biztosítják, hanem segítik és arra buzdítják a tervezőket és designereket, hogy további szebb, egészségesebb és biztonságosabb épületeket alkossanak.
Hír
Construma díjjal ismerték el a Mapei innovációját
2018.03.19    
Kulcsszavak:  mapei  mapetherm  tile  system  kültér  homlokzat  homlokzati  fal  homlokzatburkolat  hőszigetelés  homlokzati  hőszigetelő  rendszer  kőburkolat  porcelán