proidea.hu online termékinformációs katalógus

Győr új ékköve lett a Leier City Center


2010. szeptember 21.

A Leier cégcsoport teljesítette, amit vállalt - megújult a Frigyes-laktanya

Leier City Center
Hosszú út vezetett el odáig, míg eredeti pompájukban újjászülettek az 1890-es évek végén épült egykori Frigyes-laktanya műemlék épületei Győr város központjában. A Leier cégcsoport beruházásának köszönhetően a város egyik legértékesebb, közel háromhektáros területén fekvő épületegyüttesben ma új, exkluzív, felsőkategóriás üzleti- és lakónegyed működik Leier City Center néven. Az épületek között gyönyörű park, alatta modern mélygarázs várja az idelátogatókat és az üzletembereket.

Öt évvel azt követően, hogy a Leier Cégcsoport megvásárolta a hányattatott sorsú, elhanyagolt épületekből álló egykori Frigyes-laktanyát, a Leier City Center megaprojekt fontos állomásához érkezett: hivatalosan is átadják a felújított épületeket. A Leier ezzel eleget tett vállalásának: a győri városképben meghatározó, markáns épületegyüttest a műemléki előírásoknak megfelelően újította fel, a munkálatokat - a korábbi befektetők elképzeléseitől eltérően - nem az üres területek beépítésével, hanem a romos épületek rekonstrukciójával kezdte.
Elsőként 2006-ban a 2000 négyzetméteres egykori tiszti kaszinó épületét újította fel a beruházó. Az impozáns épületet a Leier saját céljaira használja, ez lett a Leier Cégcsoport központi irodaháza. Második lépcsőben az egykori altiszti épület következett, ahol 1600 négyzetméteres területen, a rekonstrukciót és átépítést követően exkluzív minőségű és szolgáltatásokat nyújtó bérlakásokat alakítottak ki. A patinás 19 lakásos társasházban 42-140 m² közötti, teljesen bútorozott, energiatakarékos háztartási gépekkel felszerelt otthonos apartman bérelhető. A felújítás az 5600 négyzetméteres legénységi 'A' épülettel folytatódott, mely kívülről visszakapta régi pompáját, míg belül modern, jól hasznosítható tereket, változatos méretben bérelhető irodákat és üzlethelyiségeket alakított ki a beruházó.

2010-ben a négy műemlék épület által körülölelt kb. 5000 négyzetméteres egykori alakulótéren gyönyörű parkot épített a cégcsoport, alatta pedig 160 férőhelyes, részben nyilvános mélygarázst létesített. Az irodaházban kerti terasszal rendelkező vendéglátóhely működik. A Leier City Center látogatóit a kertben is igényes kivitelű térburkolatok, utak, járdák, szökőkút és makulátlan tisztaság várja. A burkolatokat naponta takarítógép tisztítja, a parkot folyamatosan kertészek gondozzák, hogy szépsége állandó maradjon.
A rekonstrukció a nyár során a korábbi fogda felújításával folytatódott, a 700 négyzetméteres épület a jövőben irodaházként fog működni. Az eddigi munkák során a beruházó mintegy 20.000 négyzetméternyi területet újított, vagy épített fel a Leier City Center projekt során, a felújításra és az új objektumok kivitelezésére fordított összeg több mint 20 millió euró.
A befektetés a magyar ingatlanpiac gyengélkedése ellenére meghozta gyümölcsét. A Leier győri ingatlanjai iránt a minőségi kivitelezésnek és a városközponti, kiemelkedően jó fekvésnek köszönhetően folyamatosan nagy az érdeklődés. A Leier Ingatlan Management rugalmasan reagál célközönségének igényeire, a bérlők kényelmét, nyugalmát és biztonságát kiemelten fontosnak tartják, ezért a szolgáltatások körét folyamatosan bővítik, színvonalát emelik. A szolgáltatások a célközönség igényeinek megfelelően a lakóépületben és az irodaházban is eltérőek. Előbbiben a nyugodt és biztonságos magánélethez, utóbbiban a mindennapi hatékony munkához, és reprezentatív környezet biztosításához teremt meg minden szükséges feltételt a Leier Ingatlan.

A szeptember 17-ei átadó ünnepséggel a Leier Cégcsoport hivatalosan megnyitotta a nagyközönség előtt a korábban szovjet laktanyának használt zárt területet. Az egész Leier City Center, mint megújuló városrész újra bekapcsolódik a megyeszékhely vérkeringésébe. A Győr szívében található terület sok évtizedes zártsága feloldódik és bárki számára látogathatóvá válik és így a központi park szépségét és nyugalmát, valamint a park alatti mélygarázs nyújtotta előnyöket, az irodaházban működő kávézót már nemcsak az ott dolgozók és a bérlakások lakói élvezhetik. Az épületegyüttes felújítását a válság alatt sem lassította le a Leier. A további két műemléki épület felújításán még dolgoznak a kivitelezők.

A Leier City Centerrel kapcsolatban bővebb információért használja az Információkérés gombot, ha a Leier Hungária Kft. termékeiről szeretne bővebb információt, kattintson a céglogóra.
 

Cég
Székhely: H-9024 Győr, Baross Gábor u. 42.
Telefon: +36 96 512 550
Fax: +36 96 512 560
E-mail:
Web: www.leier.hu
Leier Központi Értékesítés
  +36 96 512 000
   
   
   
A Leier cégcsoport első vállalkozását 1965-ben, a burgenlandi Horitschonban hozta létre Michael Leier. Az 1970-től döntően a betoniparban és építőiparban tevékenykedő társaság napjainkra a nemzetközi piac több üzletágában is sikeresen tevékenykedő, dinamikusan fejlődő vállalatbirodalommá vált, amely hat országban (Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban) 36 működő telephellyel rendelkezik, 2000 alkalmazottat foglalkoztat, és mintegy 200 millió eurós (60 milliárd forintos) éves forgalmat bonyolít. A cégcsoport hat magyarországi betonüzemével, és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során.
Márkanevek: Leiertherm, LeierPLAN, Durisol
Kulcsszavak:  Leier  City  Center  Frigyes-laktanya  Győr