A Daikin McQuay Magyarország Kft. 2013. április 1-től a Daikin Hungary Kft. nevet viseli majd

Az eddig McQuay márkanév alatt értékesített termékeket a könnyebb beazonosíthatóság érdekében Daikin néven forgalmazzák tovább

A légkondicionálók piacán globálisan piacvezető Daikin tovább erősíti a pozícióit a hazai és a nemzetközi piacon. A folyamatos innováció és az egységesülő arculat világszerte növelik az eladásokat. A magyar piac is a Daikin térnyeréséről árulkodik: a vállalat energiahatékony fűtési, hűtési, szellőztetési és kereskedelmi hűtési rendszerei az ipari és lakossági megrendelők figyelmének fókuszába kerültek. A Daikin McQuay Magyarország Kft. 2,369 Mrd. Ft forgalmat bonyolított a 2011-es évben, az elmúlt üzleti évet 10 %-os növekedéssel zárta, és dinamikus bővüléssel számol a következő időszakban is. A globális növekedési stratégia részeként az eddig McQuay márkanév alatt értékesített termékeket 2013. április 1-től immár Magyarországon is Daikin névvel forgalmazzák tovább.
A japán tőzsdén jegyzett Daikin Industries Limited HVAC (fűtési, szellőztetési és légkondicionáló) rendszerek és berendezések, valamint hőszivattyú és hűtési megoldások vezető globális gyártója. A vállalat csúcstechnológiát képviselő beltéri légkondicionáló berendezéseket és hűtő-fűtő rendszereket kínál kereskedelmi létesítményekben, lakóépületekben és ipari üzemekben való alkalmazásra. A kimagasló energiahatékonysággal rendelkező, széles körben használható, csúcsminőségű rendszerek előállítójaként az 1924-ben, Osakában alapított Daikin mára a világ első számú légkondicionáló gyártójává emelkedett. Fiókvállalata, a Daikin Europe N.V. (DENV) Európa vezető fűtési, hűtési, szellőztetési és kereskedelmi hűtési rendszer gyártójává vált.

Csúcstechnológia a fenntarthatóság szolgálatában - a növekvő takarékosság világszerte a Daikinnak kedvez
A Daikin Europe Group környezettudatos fejlesztéseinek, piacvezető technológiájának köszönhetően évről-évre növelni tudja a teljesítményét. Folyamatosan bővülő termelési és értékesítési kapacitását jelzi, hogy a 2010-es pénzügyi évben 668 millió euró konszolidált profit mellett a Daikin által globálisan realizált 10 268 millió euró bevételből az európai csoport 1809 millió eurós nettó forgalommal és 179,7 millió euró nyereséggel vette ki a részét. A központi székhelyén kívül 5 gyártási telephellyel, 17 partner vállalattal, 5 értékesítési irodával, illetve független forgalmazók, és értékesítők komplex hálózatával rendelkező európai vállalategyüttes több mint 5400 alkalmazottat foglalkoztat. Az európai piacra készülő berendezések közel 80%-át Európában gyártják (Belgiumban, Csehországban és Olaszországban). Japánban fejlesztik és gyártják a gépek elektronikáját, a kompresszorokat és a hűtőközegeket is.
A fosszilis energiahordozók kimerülése és növekvő környezeti erózió világszerte takarékosságra, szakszerű energiafelhasználásra inti a lakossági és az ipari felhasználókat egyaránt. A Daikin igyekszik maga is katalizálni a fogyasztói trendek változását, és az utóbbi években vezető szerepet ért el a környezetet fokozottan kímélő termékek gyártásában. E szemléletet a vállalat az eltérő ökológiai rendszerekhez, felhasználói sajátosságokhoz is adaptálni tudja. A belgiumi Oostende-ben lévő kutatás-fejlesztő központban folyamatosan azon dolgoznak, hogy az európai éghajlati sajátosságoknak megfelelő rendszereket fejlesszenek.

A fűtéstechnika óriása - az Audi, a Spar és a Sümegi vár is a Daikin rendszert választotta
A magyarországi Daikin képviseletet 1991-ben jött létre, és 2001. óta működik az osztrák székhelyű Daikin Airconditioning Central Europe GmbH leányvállalataként. A képviselet immár tizenkét éve forgalmaz levegő-víz és levegő-levegő hőszivattyúkat, valamint klímaberendezéseket és folyadékhűtőket. A Daikin McQuay Magyarország Kft. 2,369 Mrd. Ft forgalmat bonyolított a 2011-es évben, amivel a piacvezetők közé tartozik a magyar piacon.
A javuló magyarországi mutatók a terjesztői hálózat és a termékpaletta együttes bővülése az elmúlt év során fenntartható növekedési pályára állította a magyarországi képviselet tevékenységét. Ennek megfelelően a március 31-én lezáruló 2012-es üzleti évben több mint 10% növekedés valószínűsíthető. A jelenleg hozzávetőlegesen 70 cégből álló viszonteladói partnerhálózat, illetve a legnagyobb gépészeti vállalkozó cégekkel ápolt prosperáló kapcsolat a Daikin termékskáláját megkerülhetetlenné tette a hazai ipari és kereskedelmi felhasználók körében. Ennek köszönhetően a cég magyarországi referenciái között a győri Audi éppúgy megtalálható, mint a vendéglátás, a turizmus és a legnagyobb kereskedelmi láncok számos kulcsfontosságú hazai szereplője. A Driving Camp és a Kolping Hotel mellett a Spar is a Daikin rendszereit választotta, sőt a Sümegi várban is a piacvezető termékeivel gondoskodtak a megfelelő hőmérséklet takarékos és környezetkímélő biztosításáról.

Növekvő magyarországi kereslet az energiapiac változásai miatt
Az emelkedő energiaárak és környezetvédelmi szabályozásban bekövetkezett számos változás az ipari szereplőket Magyarországon is a hatékonyságot illető elképzeléseik újragondolására késztetik. A megváltozott körülményekhez igazodó stratégiák sarkalatos eleme a takarékos energiagazdálkodás, amely a vállalati HVAC rendszerek hatékonyságot növelő átalakítását is elkerülhetetlenné teszi. Az élesedő versenyben a magyarországi Daikin képviselet rugalmas, növekedésorientált szemlélettel tud megfelelő válaszokat adni, ezért a következő évben folytatódik az értékesítési hálózat bővítése. A növekvő lakossági eladások mellett a gyarapodás fókuszában olyan innovációk állnak, amelyek az elsősorban hotelek, irodaházak, és bankok klimatizálására kifejlesztett direkt elpárologtatású, VRV rendszerek működését teszik miden korábbinál gazdaságosabbá és korszerűbbé. A Daikin nemzetközi értékesítési stratégiája részeként az eddig McQuay márkanév alatt értékesített termékeket 2013. április 1-től immár Magyarországon is Daikin névvel forgalmazzák tovább. A mostani névváltoztatás a cégnek kiemelt piaci pozíciót biztosító megszokott termékpaletta összetételét nem érinti, az egységes Daikin elnevezés a magas minőségű termékek könnyebb beazonosíthatóságát szolgálja. A váltással összhangban a magyar képviselet az eddigi Daikin McQuay Magyarország Kft. helyett április 1-től a Daikin Hungary Kft. nevet viseli majd.
"Nagy öröm számomra, hogy a mostani változtatással ismételten kifejezésre juttathatjuk azt az egységes, a cég valamennyi innovációs tevékenységét jellemző környezettudatos szemléletet, amelyet a Daikin név világszerte jelent. Szeretném, ha a termékeink márkajelzése az energiahatékonysággal, a csökkenő környezetterheléssel és a megújuló energiákkal kapcsolatos forradalmi megoldásokkal forrna össze Magyarországon is." - hangsúlyozta Zuggó Balázs, a Daikin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Kategóriák

Folyadékhűtők, hidraulikus modulok
Folyadékhűtők, hidraulikus modulok
Fan-coil berendezések
Fan-coil berendezések
Roof-top klímák
Roof-top klímák
Változó tömegáramú split klímák
Változó tömegáramú split klímák
Split klímák
Split klímák

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...