Tervezze meg álmai házát az új Wienerberger Ház konfigurátor segítségével

Tervezze meg álmai házát az új Wienerberger ház konfigurátor segítségével

Igényeire szabva választhat az építéshez használt anyagokból

Modern, téglából készült családi ház, távol a város zajától. Így képzeli el a magyarok többsége álmai otthonát, ha az árak nem számítanának – derült ki a Wienerberger friss, országos kutatásából.

A valóságban a változó költségek és a kezdeti lépések bizonytalansága azonban sokakat elriaszthat már az építkezés gondolatától is. A legtöbben ráadásul meg sem tudják becsülni, mennyibe kerülhet álmaik otthonának felépítése. A Wienerberger új szolgáltatásával azonban pár kattintással mindez könnyen kiszámolható.

Wienerberger ház konfigurátor
Wienerberger ház konfigurátor

Álomház tervezés pár kattintással

Az otthonteremtés izgalmas szakasz egy ember életében, de a változó költségek és a kezdeti lépések bizonytalansága sokakat elgondolkodtat. A fogyasztói igényeket felismerve, a Wienerberger egy, a hazai építőipari piacon újdonságnak számító szolgáltatással kíván segíteni azoknak, akik új otthonuk megépítésében gondolkodnak, de nem tudják hogyan álljanak hozzá vagy mennyi pénzt szánjanak rá.
A könnyen használható, interaktív felületen jelenleg 10 különböző, a Wienerberger tervezői csapata által készített földszintes, vagy emeletes ház tervei szolgálnak kiindulási alapnak. A felhasználók ezek közül választhatják ki leendő otthonuk stílusát és beosztását, melyet később a saját igényeiknek megfelelően személyre is szabhatnak.

Wienerberger ház konfigurátor
Wienerberger ház konfigurátor
Wienerberger ház konfigurátor
Wienerberger ház konfigurátor

A felület egyszerűen, termékfotókkal és jellemzőkkel mutatja be a Wienerberger portfóliójában elérhető falazóelemeket, tetőcserepeket, térburkolatokat és kerítéselemeket. Ráadásul a konfiguráció során a fűtés és a nyílászárók típusát is rögzíteni lehet.

„A Wienerberger Ház konfigurátora az induláshoz szükséges iránytű lehet azoknak, akik építkezni szeretnének, de nem tudják, merre induljanak el. Kiemelten fontos volt számunkra, hogy könnyen kezelhető, átlátható és releváns termékinformációkkal ellátott felhasználói felületet hozzunk létre. Éppen ezért előzetes fogyasztói kutatások alapján alakítottuk ki a felületet, hogy a lehető leginkább felhasználóbarát legyen az építkezés előtt állóknak” – mondta Nagy Zsolt István a Wienerberger zRt. marketingvezetője.

A konfigurátor egyik legnagyobb újítása, hogy a tervezés során folyamatosan frissül a ház építésének becsült költsége. A számítás a saját termékekre a Wienerberger által ajánlott bruttó fogyasztói árakat, míg a további elemekre és a vállalkozói díjakra a TERC Kft. által biztosított, a mindenkori átlagos, munkanemenkénti rezsióradíj ajánlást veszi alapul. A kész tervek a becsült költségekkel együtt a felületről lementhetők, sőt, meg is oszthatók bárkivel.

További információ: https://wienerbergerhazak.hu/ 

A kutatásról:
A hazai építőipar egyik meghatározó szereplője, a Wienerberger zRt. országos, reprezentatív kutatásban vizsgálta meg, hogy a magyaroknak milyen elképzeléseik vannak az álomotthonukról. Az eredményekből kirajzolódik, hogy a megkérdezettek milyen típusú, stílusú, méretű és elrendezésű ingatlant képzelnek el, valamint az is, hol élnének a legszívesebben, ha az anyagiak nem számítanának.

Az elsöprő többség, a válaszadók 82%-a családi házat választana, míg csak 13%-uk preferálná a lakást. A lakóhely tekintetében a megkérdezettek több mint fele kisvárosban, faluban vagy adott esetben településektől távol, a semmi közepén élne a legszívesebben, és csupán a válaszadók harmada nagyvárosban, megyeszékhelyen vagy éppen a fővárosban. Érdekesség, hogy a jelenleg is budapesti lakosok közel kétharmada a fővároson kívül képzeli el álomotthonát.

Téglából készült kertes házra vágyunk a leginkább
A megkérdezettek több mint fele 70-150 négyzetméter közötti otthonban képzeli el magát, érdekesség viszont, hogy a kor előrehaladtával egyre kevésbé vágyunk nagyterületű ingatlanokra. Míg a 15-19 évesek fele 150 négyzetméter feletti ingatlanról álmodozik, addig ugyanebben a méretben az 50 év felettiek csupán 21%-a élne. A földszintes és emeletes lakóhelyek egyaránt kedveltek (44 és 42%), viszont itt is megfigyelhetők korosztálybeli különbségek: 40 év felett már inkább a földszintes otthonokat részesítik előnyben a válaszadók.

A stílus tekintetében a legtöbben modern házban élnének szívesen (41%), míg a második legkedveltebb a mediterrán dizájn. Utóbbiban inkább a nők (21%) és a magasabb végzettségűek (22-25%) laknának előszeretettel. 
Az építőanyagok közül továbbra is a tégla a legkedveltebb, a válaszadók több mint fele építkezne ezzel az anyaggal. Kiegészítésként pedig kertet, erkélyt vagy teraszt, illetve garázst választanának a legtöbben, míg a padlás a legkevésbé népszerű. A fenntarthatóságot támogató energiatakarékos megoldások népszerűsége – mint például a napelem vagy a hőszivattyú – az életkor és az iskolázottság előrehaladtával nő: az 50-59 éves korosztály számít a leginkább tudatosnak ebben a kérdésben.

A kutatás 995 fő megkérdezésével zajlott 2024 februárjában az Opinio Piackutató céggel együttműködve. A minta reprezentatív a 16-59 éves okostelefonnal rendelkező magyar lakosságra nem, életkor, iskolai végzettség és lakóhely típusa szerint.

A hírben szereplő termékek
Porotherm 50 X-therm Rapid és Porotherm 50 X-therm Rapid Dryfix téglák Porotherm 44 X-therm tégla Porotherm 38 X-therm, 38 X-therm Rapid és 38 X-therm Rapid Dryfix téglák Porotherm 30 X-therm tégla
 
Porotherm Comfort téglák
4 termék

Kiemelkedő hőszigetelő képességű téglák, monolit és hőszigetelt külső falak építéséhez.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm M-25 áthidaló Porotherm A-10 neo áthidaló Porotherm A-12 áthidaló Porotherm Thermo áthidaló
 
Porotherm áthidalók
4 termék

A Porotherm áthidaló ráfalazással vagy rábetonozással együtt alkotja a nyílásáthidalást. A Porotherm áthidaló képezi a szerkezet alsó húzott övét, a felső nyomott övét pedig a kisméretű tömör tégla vagy üreges falazóelem ráfalazás vagy rábetonozás biztosítja.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 30 AKU Z hanggátló tégla Porotherm 25 AKU Z hanggátló tégla
 
Porotherm hanggátló téglák
2 termék

Kiváló hanggátló képességű téglák, hangszigetelő falak építéséhez.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
ASTI Colori lapok ASTI Natura lapok Bradstone Old Town lapok Bradstone Travero lapok
 
Semmelrock lapok
17 termék

Gazdag felületképzésű, exkluzív, pontosan megmunkált, fagyálló, színtartó és csúszásgátló burkolólapok különböző színekben. A lapok gyalogos forgalmú felületek burkolására alkalmasak, mint pl. teraszok, tetőteraszok, járdák.

17 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Porotherm 50 Thermo Rapid falazóelemek Porotherm 44 Thermo Rapid tégla Porotherm 38 Thermo Rapid falazóelemek
 
Porotherm Energy + téglák
3 termék

Kiváló hőszigetelő képességű téglák, monolit külső falak építéséhez.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 20 N+F tégla Porotherm 10 N+F, N+F Rapid és Dryfix falazóelemek
 
Porotherm téglák belső térelhatároló falak építéséhez
2 termék

Klasszikus téglák, belső falak és hőszigetelt külső falak építéséhez.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm 38 N+F falazóelem Porotherm 30 N+F neo tégla Porotherm 25 N+F falazóelemek Porotherm 38 pincetégla
 
Porotherm Classic téglák
4 termék

A Classic termékcsaládban olyan tradicionális falazóblokkok kaptak helyet, amelyek már bevált, megbízható megoldásokat kínálnak külső homlokzati hőszigetelés alkalmazásával épített falazatokhoz, belső teherhordó falakhoz. A klasszikus nútféderes és habarcstáskás falazóelemek használatával stabil, nagy teherhordó képességű falazatok építhetőek, felhasználásuk ezért elsődlegesen belső teherhordó falakban javasolt, ahol a falazat a legnagyobb terhelésnek van kitéve. Fűtött épületek külső térrel érintkező falainak építésére csak hőszigetelve alkalmasak.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Porotherm kerámia burkolatú vasbeton födémgerenda Porotherm kerámia béléstestek 45/10
 
Porotherm födémrendszer
2 termék

A Porotherm födémrendszer a Porotherm Építési Rendszer szerves része, de más építési rendszerekhez is alkalmazható. Átlagos födémterhelés esetén családi házak ideális födémmegoldása. Egyszerűbb geometriájú épületek esetén ajánlják. A födémrendszer elemei: kerámia burkolatú előfeszített vasbeton födémgerenda, kerámia béléstest, helyszíni felbeton kiegészítő vasalás.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Castello kerítésrendszer Rivago kerítésrendszer Bradstone Travero kerítésrendszer Flori rézsűkő
 
Semmelrock kerítésrendszerek, támfalak
5 termék

A kerítések és falazatok tökéletes keretet adnak házának. Privát szférát teremtenek és a kert felosztásában világos struktúrát biztosítanak. Alkalmasak a házhoz vezető utak, lépcsők oldalsó rögzítésére és falazott grill-, illetve ülőhelyek létrehozására is. A falazatok kisebb magasságbeli különbségek áthidalására is alkalmasak. Meredekebb lejtők esetében a zöld növényekkel beültetett támfal tökéletes rögzítést biztosít és lélegzetelállítóan szép látványt nyújt.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
ASTI Eco térkő ECOgreen térkő Punto térkő Semmelrock gyeprácskő
 
Semmelrock ECO burkolatok, gyeprácskövek
4 termék

Az ECO burkolatok a ház körül bárhol használhatók – a műúttól a teraszon keresztül a kertben – köszönhetően sokszínű és változatos szín- és formaviláguknak. A különböző fektetési minták egyedi és kreatív építészeti megoldásokat rejtenek. Az egyenes élű, nagy formátumok tökéletesen megfelelnek a modern kor követelményeinek. A füvesíthető vagy díszkaviccsal feltölthető felületek természetes és harmonikus egységet alkotnak, amely megbízhatóan elszivárogtatja az esővizet is.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Appia antica Kombi térkő Appia antica Kombi antikolt térkő ASTI kombi térkő Behaton térkő - antracit
 
Semmelrock térkövek
16 termék

A feladattól és fantáziától függően a legkülönbözőbb építészeti környezettel harmonizáló gazdag szín-, forma- és felületválasztékú térkövek, gyalogos- vagy akár gépkocsiforgalmú terekhez.

16 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Térburkolatok, útszegélyek
Térburkolatok, útszegélyek
Kőburkolatok, betonlapok, cementlapok
Kőburkolatok, betonlapok, cementlapok
Tetőcserepek
Tetőcserepek
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...