Uponor BIM-platform – könyvtárak, eszközök és szolgáltatások egy helyen

Uponor BIM-platform

Támaszkodjon az Uponorra már a tervezés alatt is

Egyre bonyolultabbak az épületek, mégis kevesebb idő jut a tervezésre? Szeretne BIM-ben tervezni, de rengeteg időt elvisz a keresés a megfelelő Family-k után? Bár gyorsan tud modellezni, de úgy érzi, hogy a 2D rajzolás még hatékonyabb lenne? Csöng a telefon, a megrendelő már nagyon várja a kész terveket?

Bizonyára ismerősen hangzanak ezek a mondatok. Nem csoda, hiszen a mai világban minden a gyorsaságról, eredményességről szól. Éppen ezért a BIM tervezés még nem eléggé elterjedt Magyarországon, mivel olykor körülményesnek tűnik.

A módszer lényege a hosszútávú felhasználás kiaknázása, mely sokszor a sebesség rovására megy. Sokan azért nem terveznek BIM-ben, mert lassúnak, komplikáltnak találják. Azonban a precízen kidolgozott modell akár az üzemeltetés során is időt, energiát és költséget takaríthat meg. Az Uponor ezért fektet nagy hangsúlyt a BIM alapú tervezésnél az innovációra, ahol immár a precizitást a sebességgel is párosítani lehet.

Uponor BIM-platform
Uponor BIM-platform

Az Uponor három lépcsőben kívánja segíteni a mérnököket és a szakembereket:

  • Folyamatosan fejlődő és naprakész BIM könyvtár: azoknak a tervezőknek, akiknek elegendő a termékről készített modell, mert önállóan képesek felépíteni egy rendszert a megadott elemekből.
  • Beépülő padlófűtés méretező modul: precízen felépített rajzoló és kiszámoló szoftver azon szakemberek részére, akik kiterjedt rendszert szeretnének tervezni, melyről hidraulikai számítás és tételes anyaglista is elérhető.
  • BIM tervezési támogatás: meghatározott feltételek és kiindulási adatok mellett széleskörű szolgáltatás nyújtása olyan ügyfelek részére, akik segítséget kérnek egyes részrendszerek átfogó kirajzolásához és gépészeti méretezéséhez.

Az Uponor célja a tervezési folyamat egyszerűsítése és a tervezők támogatása. Ismerje fel a lehetőséget, hogyan teheti könnyebbé munkáját!

Regisztráljon az Uponor oldalán: Uponor BIM-platform könyvtárral, eszközökkel és szolgáltatással

A hírben szereplő termékek
Uponor Uni Pipe PLUS ötrétegű  csővezeték Uponor S-Press PPSU műanyag présidom Uponor S-Press és S-Press PLUS présidomok Uponor Uni-X radiátoros osztók és kiegészítők
 
Uponor ötrétegű csővezeték rendszer
7 termék

Az ötrétegű cső olyan vízellátásra, padlófűtésre valamint radiátor bekötéshez is használható, rendkívül alaktartó és biztonságos, polietilénből és alumíniumból készült többrétegű cső, amely kiváló tulajdonságainak és sokoldalúságának köszönhetően az épületgépészetben az egyik leggyakrabban alkalmazott csőfajta. A ötrétegű csőben található alumínium réteg megakadályozza, hogy oxigén kerüljön a csőbe, így megelőzi a rendszer-korróziót, továbbá csökkenti a hőtágulást.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Uponor Minitec padlófűtés felújításhoz Uponor Tecto padlófűtés rendszer Uponor Klett csőfektető rendszer Uponor Tacker tüske vagy sínrögzítésű rendszer (szigetelt)
 
Uponor felületfűtési és -hűtési rendszerek
14 termék

Az Uponor egészséges, energiatakarékos, praktikus padlófűtés típusokat kínál. Az allergiától szenvedők számára a padlófűtés a tökéletes fűtési rendszer, mivel alig kavarja fel a port. Az Uponor felületfűtési rendszerek által biztosított kellemes sugárzó hő közvetlenül a testre hat, anélkül hogy először a helyiség levegőjének hőmérsékletét kellene felmelegítenie. Az eredmény: azonos komfort, de 2 °C-kal alacsonyabb hőmérsékletű helyiség.

14 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Uponor PEX Pipe Blue csővezetékek Uponor Aqua Pipe vízellátási csővezeték Uponor Radi Pipe radiátoros csővezeték Uponor Q&E idomok
 
Uponor PE-Xa csővezeték rendszer
5 termék

Engel eljárással térhálósított polietilén cső sugárzó fűtések / hűtések, konvekciós fűtések / hűtések, vízellátás és klímarendszerek építéséhez. Nincs vízkőlerakódás. Korrózió és kopásálló. Rugalmas és hosszú élettartamú. 9,9-110 mm mérettartomány. Quick & Easy kötéstechnológia. Memóriaeffektus (emlékezőképesség).

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Uponor Ecoflex VIP Thermo fűtési csővezeték Uponor Ecoflex Thermo fűtési csővezetékek Uponor Ecoflex Varia fűtési csővezetékek Uponor Ecoflex VIP Aqua vízellátási csővezeték
 
Uponor Ecoflex előszigetelt távvezeték rendszer
8 termék

A modern Uponor távhőellátási rendszereknek a legmagasabb biztonsági, tartóssági, terhelhetőségi és energiatakarékossági követelményeknek is meg kell felelniük.
A fűtési és hűtési távhőellátási hálózatokhoz egyaránt kínálnak előszigetelt csőrendszereket. Ezek különböző épülettípusokban, így szállodakomplexumokban, ipari épületekben és különálló családi házakban is alkalmazhatók.
A távhővezetékekben különböző folyadékok, mint például fűtési-, hűtési közvetítőközegek, ivóvíz, HMV, élelmiszer, sőt még vegyszer is szállíthatók.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Uponor Smatrix PRO helyiségszabályozó Uponor Smatrix Wave helyiségszabályozó Uponor Smatrix Base helyiségszabályozó Uponor Smatrix Style fali szobatermosztátok
 
Uponor helyiségszabályozók és intelligens termosztátok
6 termék

Az Uponor különböző igényekhez kínál helyiségszabályzókat, amelyek mindenféle épülettípushoz megfelelőek, akár új építésű, akár felújított. Az Uponor önálló helyiségszabályzói önálló helyiségek vagy nagyobb terek hőmérséklet-szabályzásának kényelmes és hatékony módját nyújtják.

A választékban vezeték nélküli és vezetékes szabályzók is találhatók. Az Auto Balance Technology (ABT) az Uponor egyedülálló, szabadalmaztatott technológiája, és a helyiségszabályzás legújabb innovációja a padlófűtés és -hűtés terén. Az Auto Balance Technology alkalmazásával nincs szükség a rendszer hidraulikus beszabályozására. Tökéletes kényelmet biztosít alacsonyabb energiafogyasztás mellett a külső körülményektől függetlenül.

6 termék
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
Uponor hangcsillapított lefolyócső-rendszerek
 
Uponor Decibel zajcsillapított csatornarendszer

Az Uponor Decibel teljes körű lefolyócső-rendszer, 50-től 160 mm méretig terjedő csővezetékekkel és idomokkal. Alkalmazható új építésekhez és felújításokhoz egyaránt. A decibel rendszert az üvegszál erősítésű polipropilén, a többrétegű szerkezet és a nagy fajsúly teszi igazán csendessé. Az Uponor Decibel ideális magas akusztikai követelményű épületekhez.

BIM
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
Uponor sportpadlófűtés Uponor gyepfűtés és pályafűtés Uponor jégpálya és korcsolyapálya hűtés Meltaway hó- és jégmentesítés
 
Uponor különleges fűtési/hűtési alkalmazások
4 termék

A szabványos felületfűtési és hűtési rendszerek bizonyos projektekben egyszerűen nem elegendők. Az Uponor éppen ezért egyéni, energiatakarékos különleges megoldásokat nyújt az ipari létesítmények, sportlétesítmények és ipari csarnokok számára. A jégmentesítés például egy speciális alkalmazás. Alkalmas a garázsok bejáratának, a szállodák, kórházak és üzletek fogadóterének jégmentesítésére.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Uponor Combi Port előszerelt hőközpontok
 
Uponor Combi Port előszerelt hőközpontok

Az Uponor Combi Port és Aqua Port csak előremenő és visszatérő csatlakozást igényel, hogy egy központi fűtési rendszerbe beilleszthető legyen. A hagyományos központosított rendszerekkel ellentétben, a decentralizált megoldás esetében nem szükséges melegvíz-tartály vagy használati meleg víz elosztó- és cirkulációs rendszer.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Uponor INOX rozsdamentes acél présrendszer
 
Uponor INOX rozsdamentes acél présrendszer

A rozsdamentes acél Uponor présrendszer ideális megoldás víz elosztására szolgáló berendezések létrehozásához, mivel az 1.4404 rozsdamentes acél (AISI 316L) kiváló korrózióállósága megfelel a legmagasabb anyagkövetelményeknek. Az egyszerű beépítés garantált, az M-kontúrú préspofának és a préselést jelző fóliáknak köszönhetően

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek
Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek
Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések
Padlófűtési rendszerek és kültéri felületfűtések
Fűtésszabályozók
Fűtésszabályozók
Lefolyócsőrendszerek
Lefolyócsőrendszerek
Műanyag csövek, műanyag idomok
Műanyag csövek, műanyag idomok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...