proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Daikin McQuay termékeivel bővült a katalógus


2009. július 06.

Növekedési kilátások a gazdasági válság ellenére is

A DAIKIN Industries a klímatechnika egyik globális vezető vállalata. A céget 1924-ben alapították Osakában (Japán), majd 1972-ben Ostendében (Belgium) megnyitották az első tengerentúli részleget, amivel kezdetét vette a vállalat nemzetközi terjeszkedése. Az 1990-es években Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, valamint Ausztriában nyíltak leányvállalatai. A Daikin Airconditioning Central Europe 1999-ben jött létre Ausztriában annak érdekében, hogy koordinálja és felügyelje a Magyarországon, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Horvátországban, Makedóniában, Moldáviában, Montenegróban, Ausztriában, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, valamint Csehországban lévő leányvállalatokat.

Idén az év elején a bécsi székhelyű Daikin Airconditioning Central Europe HandelsgmbH 100%-ban felvásárolta a budapesti székhelyű McQuay-Szanyó Klímatechnika Kft.-t, és a Szanyó Szerviz Hűtő- és Klímaberendezés Karbantartó és Szolgáltató Kft.-t. A vállalatok integrációját követően az új céget Daikin McQuay Magyarország Kft. néven jegyezték be. A fúzióval egybeolvadtak a Daikin minőségi technológiai fejlesztései, és a McQuay-Szanyó magas színvonalú folyadékhűtő termékei, valamint erős szerviz üzleti megoldásai, mindkét fél komoly értékesítési hátterével együtt.

A Daikin McQuay Magyarország Kft. teljes termékpalettát kínál a lakosságitól az ipari méretekig minden igényre. A kibővült termékpalettán megtalálható a légkondicionáló rendszerek split berendezéseitől kezdve a VRV rendszerek teljes sora, a folyadékhűtő rendszerek teljes palettája a scroll-, a csavar- és centrifugál kompresszorral 9MW teljesítményig, minden típusú fan coil és légkezelő berendezéssel kombinálva. A hűtéstechnikai berendezések között kereskedelmi kondenzátorokat, Conveni-rendszereket, bevásárló központok számára kompresszor állványokat és ipari kondenzátorokat is kínál a vállalat. A Daikin hosszú távú termékfejlesztései a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembe vételével folynak, ilyen például az energiatakarékosság, a hűtőközegek szabályozása, amelyek fontos kérdések az Európai Unió területén.


Ha a Daikin McQuay termékeiről további információt szeretne megtudni, kattintson az alábbi céglogóra.
  A Daikin McQuay budapesti irodájaA Daikin Airconditioning Central Europe ausztriai központjaA Daikin Europe belgiumi központja
 

Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Fehérvári út 84/a. 4. emelet
Telefon: +36 1 464 4500
Fax: +36 1 464 4501
Web: www.daikin.hu
Takarics László
Mérnök üzletkötő +36 1 464 4500, +36 20 438 6685
   
   
A Daikin kimagasló energiahatékonysággal rendelkező, és széles körben használható, magas színvonalú, beltéri klíma szabályozó berendezéseket és rendszereket gyárt kereskedelmi létesítményekben, lakóépületekben és ipari üzemekben történő alkalmazásra.
Márkanevek: Daikin, Zanotti, AHT
Kulcsszavak:  Daikin  McQuay  Kft  klímatechnika  Airconditioning