Betonmonitorozás Doka Concremote-tal

Betonmonitorozás a Concremote-tal

Betonérettség-számológép, betonmonitoring, betonszilárdság vizsgálata

Ahogy életünk minden területét átszövi a technológiai fejlődés, úgy az építőiparba is folyamatosan érkeznek meg az új, digitális megoldások, melyek mindegyike az építkezés folyamatainak egyszerűbbé és gyorsabbá tételét célozza meg.

A kivitelező időt és pénzt akar spórolni. Mindezt természetesen úgy, hogy nem áldozza fel a minőséget. A Concremote egy olyan korszerű betontechnológiai eszköz, amelynek módszere DeVree azon elvén alapszik, amely szerint a beton hőmérsékletének mérése alapján meghatározható az érettség, szilárdság.

A Concremote 2.0 rendszer lényege, hogy a betonba – előre meghatározott pontokon - helyezett érzékelők a beton hőmérsékletét folyamatosan mérik, az így keletkező adatokból kalkulációkat végez az alkalmazás, majd értesítést küld a kiválasztott módon sms-ben és/vagy e-mailben valós időben, így a felelős személy azonnal tud reagálni. A hőmérséklet folyamatos monitorozásával elkerülhetők a repedések. A kizsaluzási idő 7 nap helyett akár 2-3 napra is csökkenhet, ami a teljes projektre vetítve heteket is jelenthet, így jelentős időt takarít meg a felhasználónak. A felhasználási folyamat konzultációkkal kezdődik, amelyek során betontechnológiai szakemberek segítségével kiválasztásra kerül a legoptimálisabb betonkeverék, meghatározásra kerülnek a célszilárdságok és kijelölésre kerülnek az érzékelők helyei. Ezeket érdemes az ütemezési fázisban elkezdeni.

Mivel az érzékelő folyamatosan mér, és a valós idejű adatok mellett a korábbi mérések is részét képezik a kalkulációknak, így más módszereknél sokkal megbízhatóbb, ezzel növeli a biztonságot.

A szilárd beton minősége is teljes kontroll alatt van, a hőmérséklet figyelésével a repedések kiküszöbölhetők, kézben tartható a látszóbeton tónusa. Beépített automatikus hőmérsékletet szabályozó rendszer választható hozzá. Így növeli a végeredmény minőségét.

Betonmonitorozás a Concremote-tal
Betonmonitorozás a Concremote-tal

A Concremote 2.0 érzékelője feltölthető, amellyel környezettudatosabb lesz a folyamat. A rendszer továbbfejlesztésének főbb területe azonban az online felületen érzékelhető. Például az új FORECAST funkció, amely megjósolja a betonszilárdság alakulását és a SCENARIO, amely több betonkeverkék összehasonlítására alkalmas. Az applikáción belül lehetőség van a hőmérséklet szabályozására. A dokumentációk felhasználhatók jelentésekbe, építési naplókba is, és 11 évig tárolja őket az alkalmazás.

Röviden:

  • Azonnali értesítés a kiválasztott okoskészülékére, bármikor elérhető valós idejű információ.
  • Az új érzékelő feltölthető, mint egy okostelefon, ezért rendkívül kompakt.
  • A projekt adatait hosszú ideig tárolja a rendszer, pontos kiértékelések fontos elemeiként is felhasználhatók.
  • A konzultációk során többfajta betonkeverék közül kerül kiválasztásra a legoptimálisabb.

A Concremote érzékelőket használ a hőmérséklet mérésére és kalkulációt végez a betonszerkezet nyomószilárdságára. Gondolkozzon előre az építési folyamatokban, és növelje meg a termelékenységét.

Kategóriák
Betontechnológiai gépek, habarcskeverő gépek
Betontechnológiai gépek, habarcskeverő gépek
Zsaluelemek, zsaluzási segédanyagok, állványelemek, létrák
Zsaluelemek, zsaluzási segédanyagok, állványelemek, létrák
Födémzsaluzatok
Födémzsaluzatok
Csúszózsaluzatok, kúszózsaluzatok, alagútzsaluzatok, hídzsaluzatok
Csúszózsaluzatok, kúszózsaluzatok, alagútzsaluzatok, hídzsaluzatok
Pillérzsaluzatok, oszlopzsaluzatok
Pillérzsaluzatok, oszlopzsaluzatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...