proidea.hu online termékinformációs katalógus

Schneider Electric energiahatékonysági és automatizálási megoldások a Nordic Light irodaházban


2016. december 09.

Az irodakomplexum a hagyományos épületekhez képest átlagosan 30%-kal kevesebb villamos energiát használ fel évente

Mitől lehet intelligens egy iroda? Miként hasznosítható a munkahelyen a napenergia vagy az esővíz? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Budapest új irodaépülete, a Nordic Light, amely jelenleg az egyik legmodernebb és leghatékonyabb irodaháznak számít az országban. A Skanska LEED GOLD energiahatékonysági tanúsítvánnyal rendelkező komplexuma a Schneider Electric energiahatékonysági és automatizálási megoldásainak is köszönhetően a hagyományos épületekhez képest átlagosan 30%-kal kevesebb villamos energiát használ fel évente, ami 100-110 kWh/m²-nyi fogyasztást jelent. Az eső- és szennyvizet kezelő intelligens rendszerek pedig éves szinten akár 75%-kal csökkentik a létesítményben az ivóvíz felhasználást.
 

Schneider Electric irodatér
 
közösségi tér

A Schneider Electric ezeken felül számos további megoldást valósított meg a 26 200 m² összterületű építményben, mint például gépészeti automatika és energiafelügyeleti rendszerek, napelem-inverterek és elektromosautó-töltőállomás. A több mint 100 országban jelenlévő, francia központú csoport magyarországi leányvállalata 350 fős budapesti képviseletével maga is beköltözött a Nordic Light-ba, így a 3200 m²-nyi térben egy emeleten található meg a teljes létszám. A Schneider Electric saját, első emeleti irodaterében a legkorszerűbb okosirodai rendszerek kaptak helyet, melyek nemcsak az energiatudatosság miatt fontosak, hanem ahhoz is nagyban hozzájárulnak, hogy a munkatársak jól érezzék magukat a munkahelyükön. Ilyen szempont például a közös dolgozói terek fényerőszabályozása, a kívánt hőmérséklet beállítása vagy épp a redőnyök mozgatása. Az egész emeleten kiemelt szerepet kaptak a tágas és világos terek, a természetes fény használata. A tárgyalókban a levegőminőség-érzékelők mérik a szén-dioxid-szintet és a páratartalmat, így szükség esetén a klíma átforgatásával biztosítanak felfrissülést. Hétvége vagy éjszakai üzemmód is beállítható a teljes szintre a referenciatárgyalóban elhelyezett érintőképernyős kijelzőegységen, ami tulajdonképpen az egész rendszer központi agya: ilyenkor minden világítás lekapcsol, a termosztátok 18 fokra állnak, és a redőnyök is a megfelelő helyzetbe kerülnek. Mindez távolról, egy laptop vagy egy okostelefon segítségével is irányítható.
 

központi érintőképernyős kijelzőegység
 
távirányitási lehetőség okostelefontól

Emellett még olyan megoldások teszik fenntarthatóbbá és komfortosabbá a dolgozók mindennapjait, mint a szelektív hulladékgyűjtés, a belső udvarban is elérhető ingyenes wi-fi, a -1. szinten lévő kerékpártároló, tusolóval felszerelt öltözők, és az elektromos autók töltésére szolgáló töltőberendezések.
 

közösségi tér
 
közösségi tér

"Hiszem, hogy az épületmenedzsment megoldásaink által elérhető eredményekkel élen járunk majd az okosirodák között. Bízom benne, hogy a 21. századi munkahelyi életérzést közvetítő központunk inspiráló módon hat majd az egész szervezetünkre, és ezáltal is tovább erősítjük piaci szerepünket" - mondta Veres Zsolt, a Schneider Electric Magyarország országigazgatója.

A Nordic Light irodaházról az alábbi videókból tudhat meg többet:

  • Time-lapse videó: az alapkőtől a szerkezetkész fázisig:

  • Virtuális túra a Nordic Lightban:


Ha a Nordic Light irodaházban alkalmazott energiahatékonysági és automatizálási megoldásokról többet szeretne megtudni, olvassa el a letölthető háttéranyagot, vagy írjon a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. munkatársának a megfelelő gomb használatával.
 
 

Cég
Székhely: H-1133 Budapest, Váci út 96-98.
Telefon: +36 1 382 2800
Fax: +36 1 382 2606
E-mail:
Web: www.se.com/hu
Schneider Electric Vevőszolgálat
  +36 1 382 2800
   
   
   
A Schneider Electricnél hisznek abban, hogy az energiához és a digitális technológiákhoz való hozzáférés mindannyiunk alapvető emberi joga. Ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy kisebb ráfordítással többet érjenek el, és biztosítsák az energiát mindig, mindenhol és mindenki számára. Olyan digitális energiaellátási és automatizálási megoldásokat kínálnak, amelyek növelik a hatékonyságot és a fenntarthatóságot. Integrált megoldásokban egyesítik a vezető energiahatékonysági technológiákat, a valós idejű automatizálást, a szoftvereket és a különféle szolgáltatásokat az otthonok, az épületek, az adatközpontok, az infrastruktúrák és a különböző iparágak számára. Minden eszközzel támogatják folyamatosan fejlődő, nemzetközi, nyílt közösségük kibontakozását, amelynek tagjai elkötelezettek legfőbb értékeik, a befogadó környezet és a szabad gondolkodás iránt.
Márkanevek: Merlin Gerin, Telemecanique, Square D, Prodax, TAC, Merten
Kulcsszavak:  Schneider  Electric  Nordic  Light  irodaház  gépészeti  automatika  SmartStruxure  automatika  rendszer  kommunikációképes  mérőműszer  Power  Monitoring  Expert  szoftver  energiaellátás  energiafelügyelet  Prisma  Plus  elosztószekrény  Compact  Acti9  VarBank  fázisjavító  berendezés  napelem  Conext  inverter  EVLink  töltőállomás  elektromos  autó  APC  by  Schneider  Electric  Smart-UPS  szünetmentes  tápegység  rack  szekrény  fényerő-szabályozás  redőnymozgatás  jelenlét-érzékelő  levegőminőség-érzékelő  hőmérséklet-szabályozás  OptiLine45  padlódoboz  Sedna  süllyesztett  villanykapcsoló