proidea.hu online termékinformációs katalógus

Rákosy Glass üvegszerkezetek az új reptéri épületben


2018. november 09.

Az indulási és érkezési szinteken megtalálható üvegszerkezetek egyedi tervezési és kivitelezési irányelvek alapján készültek

A Budapest Airport új utasmólóját, a "pier B"-re keresztelt épületrészt, idén nyáron adták át, mely komoly kapacitásbővítést jelent a reptérnek. A beruházás egy olyan, főként funkcionális épületet eredményezett, melyben fontos az átláthatóság, egyértelmű közlekedés és a rendszerszemlélet. Ezen igényeknek a biztonsági üvegfelületek maradéktalanul megfelelnek, így került a Rákosy Glass a kivitelező cégek közé.

Rákosy Glass üvegszerkezetek az új reptéri épületben

Az indulási és érkezési szinteken egyaránt megtalálható üvegszerkezetek az egyedi tervezési és kivitelezési irányelvek alapján készültek el. A cég a 160 folyóméter üvegkorláton túl, elsősorban bordával megtámasztott válaszfalakkal járult hozzá az építkezéshez. Változatos műszaki megoldásokat igényeltek a mágneszárakkal működő ajtók eltérő nyitási mechanizmusai, mint például a kártyaolvasó jelre nyitható, vagy automatikusan, motoros működésű ajtószárnyak, egészen a speciális, tűz esetén automatikusan nyíló üvegajtókig.

Rákosy Glass üvegszerkezetek az új reptéri épületben

A főépületből nyíló, dupla hídfolyosók közötti elválasztó falak üvegszerkezete megkettőzi a teret, ikerfolyosó alakul ki, mely így egyszerre két gép utasforgalmát is kiszolgálhatja. A híd végében található üvegtetők az utasok kényelmét és védelmét szolgálják. A belső terek kiegészítő üvegelemei, mint a tükrök, korlátok is az egyszerű és tiszta térrendezést segítik elő.

Rákosy Glass üvegszerkezetek az új reptéri épületben

A Rákosy Glass üvegek letölthető katalógusaiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Rákosy Glass Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1103 Budapest, Noszlopy u. 5.
Telefon: +36 1 261 0445
Fax: +36 1 431 0468
E-mail:
Web: www.rakosyuveg.hu
Rákosy Eszter
ügyvezető +36 30 491 3942
   
   
   
A Rákosy Glass Kft. 2007-ben alakult a magyar üvegiparban méltán elismert és 1981 óta működő Rákosy Üvegipari Egyéni Cég nyomdokain. A cég családi vállalkozás, mely három generációra visszanyúlóan foglalkozik üvegmegmunkálással.
Kulcsszavak:  Rákosy  Glass  üveg  üvegszerkezetek  építőipari  üveg  új  reptéri  épület  pier  B  Budapest  Airport  utasmóló  reptér