Ceresit melegburkolat-ragasztási rendszerek

A Henkel komplett termékválasztékot kínál az aljzat előkészítéstől a ragasztási rendszerekig

Ceresit melegburkolat ragasztási rendszerek
Ceresit melegburkolat ragasztási rendszerek


Aljzat-előkészítés

„Minden jó alulról indul, hiszen a burkolás az aljzattal kezdődik”, tartja a mondás a burkolók körében, hiszen csak a jól előkészített aljzatra lehet minőségi burkolást végezni. Nem véletlen tehát, hogy a Ceresit nagy hangsúlyt fektet az aljzat-előkészítés anyagaira, beleértve a minőséget és a széles termékkínálatot. A Ceresit R 777 diszperziós előkenő csak nedvszívó felületre alkalmazható. Megköti a maradék port, tapadóhidat képez az aljzat és a kiegyenlítő anyag között, lezárja a kapillárisokat, megakadályozva ezzel az aljzatkiegyenlítőben lévő víz gyors elszivárgását. A Ceresit R 766 multifunkciós alapozó koncentrátum egyaránt alkalmas szívó és nem nedvszívó (tömör) aljzat (járólap, ragasztóval szennyezett esztrich) alapozására. A Ceresit R 755 kétkomponensű epoxi alapozó és a Ceresit R 740 1K poliuretán alapozó az alapozási feladatok mellett alkalmasak a még nem kellően száraz (6 CM% illetve 4 CM% alatti visszamaradó nedvességtartalmú) cementes aljzat lezárására, ami a burkolás gyors megkezdésének előfeltétele.

Valamennyi Ceresit aljzatkiegyenlítő önterülő, beltéri, székgörgő igénybevételnek ellenáll és alkalmazható padlófűtés esetén is.
A Ceresit DA MAX feszültségszegény aljzatkiegyenlítő szívó és nem nedvszívó (tömör) aljzatra egyaránt javasolt, 2-20 mm rétegvastagságig. Kiváló fogadó felületet biztosít a laminált padló, az úsztatott parketta és a rugalmas burkolatok (PVC, szőnyeg, linóleum, gumi) alá.
A Ceresit DD+ kiegyenlítő speciálisan parketta alá lett kifejlesztve. Nem csak kiváló végszilárdsága teszi ezt lehetővé, de az is, hogy szilárdulási paramétereinek köszönhetően már 3 nap elteltével ragasztható rá parketta. Csak nedvszívó aljzatra ajánlják és maximális rétegvastagsága 10 mm.
A Ceresit DH Maxi szálerősített aljzatkiegyenlítő alkalmas nedvszívó és nem nedvszívó aljzatra, 3-30 mm rétegvastagságig. Nagy végszilárdság jellemzi, feszültségszegény, különösen problémás aljzatok kiegyenlítésére, ipari padló készítéséhez és ragasztott parketta alá javasolt.
A Ceresit RS 88 javító és simító habarcs egyenetlenségek és mélyedések foltszerű javítására alkalmas 1 – 100 mm vastagságban. Rendkívül gyorsan köt (kb. 30 perc) és különösen ajánlott betonlépcsők és feljárók kitöréseinek gyors és szakszerű javítására.

Rugalmas burkolatok ragasztói

A Ceresit UK 400 oldószermentes, diszperziós PVC-, linóleum- és szőnyegragasztó. Alkalmas homogén és heterogén PVC-burkolat, linóleum és szőnyegpadló ragasztására – nedvszívó aljzatra. Padlófűtés esetén is alkalmazható, székgörgő igénybevételnek ellenáll. Félkontakt módon is ragaszt, azaz nedvszívó aljzaton a sprőd, felpöndörödő széleket-végeket és a hullámos részeket kb. 30 perc elteltével ismét a ragasztó ágyba nyomva tökéletesen ragaszt. Nem kell a burkolatot percenként a ragasztóba nyomkodni, mert erős kontakt ragasztás jön létre.
A Ceresit K 188 E speciális, oldószermentes, extra minőségű ragasztó, homogén és heterogén PVC-burkolat, LVT-lapok, sport PVC-, latex-, PUR hab- és PVC-hátoldalú textil- burkolat, poliolefin- és max. 2,5 mm vastag gumiburkolat ragasztására alkalmas. Padlóra, falra és mennyezetre történő ragasztáshoz is kiválóan megfelel. Meglévő, tömör felületre is ragaszt (pl. PVC-burkolatot PVC-re) tapadó ragasztóként (egyoldalas felhordás), vagy kontakt módon (kétoldalas felhordás). Székgörgő igénybevételnek ellenáll, padlófűtés esetén is alkalmazható.

Ceresit újra felszedhető rögzítések
Ceresit újra felszedhető rögzítések


Henkel újra felszedhető rögzítések

A felszedhető rögzítések lehetővé teszik, hogy ideiglenes fektetés esetén, vagy későbbi burkolatcserénél a burkolatot és a rögzítőt könnyedén el lehessen távolítani az aljzatról. A Pattex padló univerzális ragasztó és rögzítő ideiglenes rögzítésre is alkalmas, és a tömör aljzatról (mosószeres áztatás után) egyszerűen felkaparható, ha a burkolatot később el kívánjuk távolítani.
A Ceresit T 425 csúszásgátló felhasználásra kész folyadék megakadályozza a legkülönbözőbb hátoldalú modul szőnyeglapok elcsúszását és lehetővé teszi az elpiszkolódott lapok gyors cseréjét.

Ceresit parkettaragasztási rendszer
Ceresit parkettaragasztási rendszer


Parkettaragasztási rendszer

Széleskörű termékkínálat biztosítja a legkülönbözőbb parkettatípusok szakszerű fektetését. A ragasztás megkezdése előtt a fogadó felület „kellősíteni” szükséges a Ceresit R 777 diszperziós alapozóval vagy a Ceresit R 766 multifunkciós alapozóval.
Szalagparketta és laminált padló úsztatott fektetéséhez a Pattex nút- és csapragasztó javasolt. Nyers, lakkozatlan, tömör parketta típusok teljes felületű ragasztásához a Ceresit P 618 csökkentett víztartalmú diszperziós- vagy a Ceresit P 600 alkoholos oldószert tartalmazó parkettaragasztót ajánlják a méret és a fatípus függvényében.
Nagyméretű és készparketta ragasztásához a Ceresit P 625 kétkomponensű poliuretán ragasztó jöhet szóba. Rendkívül erősen tartja a parkettát, megakadályozva ezzel a vetemedést. Viszont kiváló aljzat (min. C20 szilárdságú) és aljzatkiegyenlítő szükséges a parketta alá, amely megakadályozza a fogadó felület felszakadását, ha a parketta nedvességváltozások hatására megduzzadna vagy zsugorodna.
A Ceresit P 675 elasztikus, egykomponensű, víz- és oldószermentes ragasztó valamennyi parketta- és fatípus ragasztására alkalmas – szívó és nem szívó aljzatra egyaránt. Kiválóan tapad, rendkívül rugalmas, a fa mozgása során fellépő tépő- és nyíró erőket elnyeli, ezért a Ceresit DA MAX aljzatkiegyenlítőre is ragasztható vele parketta. Padlófűtés esetén is alkalmazható. A lefektetett parketta 24 óra múlva csiszolható, lakkozható. Könnyű alkalmazhatóságának és rugalmasságának köszönhetően a hagyományos 1K és 2K poliuretán parkettaragasztók méltó alternatívája.

Ceresit vezetőképes ragasztó

Megfelelő vezetőképességgel rendelkező burkolat és rézszalag együttes alkalmazásával tökéletesen biztosítja az elektromos feltöltődés levezetését például számítógéptermekben, orvosi műtőkben. Az egyenpotenciál hálózatba történő bekötést (földelés) bízzuk szakemberre.
Ceresit K 112 vezetőképes diszperziós ragasztó gumi (2,5 mm vastagságig), szőnyeg és PVC-burkolat ragasztásához.

Kiegészítő termék a Ceresit K 1720 szerves oldószert tartalmazó, építőipari kontaktragasztót burkolati szegélyek ragasztására fejlesztettek ki.

A Ceresit melegburkolati ragasztási rendszer termékeinek letölthető adatlapjáért kattintson a hír alatti termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Henkel Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Ceresit R 777 diszperziós alapozó Ceresit R 766 multifunkciós alapozó Ceresit R 755 kétkomponensű epoxi alapozó Ceresit R 740 egykomponensű poliuretán gyorsalapozó
 
Ceresit alapozók melegburkoláshoz
4 termék

Nedvszívó betonaljzat és cementesztrich előkezelésére, tömör, nem nedvszívó aljzat előkezelésére, koncentrátum szívó és nem szívó aljzat alapozására; kritikus aljzat- és nagy igénybevétel esetén alkalmazhatóak.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Ceresit P 600 oldószeres parkettaragasztó Ceresit P 618 diszperziós parkettaragasztó Ceresit Sicure P 675 elasztikus ragasztó Ceresit P 625 poliuretán parkettaragasztó
 
Ceresit parketta ragasztók
4 termék

Diszperziós-, oldószeres és reaktív parkettaragasztók, parketta fugázó és parkettaápoló.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Ceresit K 188 E speciális, extra minőségű ragasztó Ceresit T 425 Tackifier speciális csúszásgátló folyadék Ceresit K 188 S magas szilárdságú PVC ragasztó Ceresit UK 400 diszperziós ragasztó
 
Ceresit PVC- és textilburkolat ragasztás, rögzítés
4 termék

Diszperziós szőnyeg- és PVC-burkolat ragasztók.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Ceresit RS 88 javító és simító habarcs Ceresit DA MAX önterülő aljzatkiegyenlítő Ceresit DD+ önterülő aljzatkiegyenlítő Ceresit DH Maxi önterülő aljzatkiegyenlítő
 
Ceresit aljzatkiegyenlítők, réskitöltők
4 termék

A Ceresit beltéri aljzatkiegyenlítők lakó- és középületek általánosan előforduló burkolatai (szőnyegpadló, laminált padló, PVC-, linóleum- és gumiburkolat) alatti legalább C 12 szilárdságú aljzatbeton, könnyűbeton és cementesztrich, valamint gipszesztrich kiegyenlítésére alkalmasak max. 5, 15 mm rétegvastagságig.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
PVC- és szőnyegragasztók, linóleum- és gumiragasztók
PVC- és szőnyegragasztók, linóleum- és gumiragasztók
Burkolati profilok, kiegészítők
Burkolati profilok, kiegészítők
Műanyag burkolatok
Műanyag burkolatok
Gumiburkolatok
Gumiburkolatok
Linóleum burkolatok
Linóleum burkolatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...