MEVA Nyílt Napok a 25 éves jubileum jegyében

25 éves a MEVA - a Nyílt Napok is a 25 éves jubileum jegyében zajlottak

A 2019-ben 25 éves MEVA magyarországi leányvállalata érdekes építési projektekben gazdag évekre tekint vissza

25 éves a MEVA
25 éves a MEVA

A rendezvény egyik legfőbb elemeként az idei müncheni építőipari kiállításon bemutatott új MEVA zsalurendszereket most Budapesten is meg lehetett tekinteni. Emellett érdekes, egyedi látványbeton megoldások várták a látogatókat. A világszerte 30 országban 40 telephellyel rendelkező vállalat termékeire rengeteg szakmai érdeklődő volt kíváncsi a helyszínen. A műszaki felsővezetők, cégtulajdonosok számos jövőbe mutató fejlesztéssel találkozhattak, a beszámolók szerint sokan közülük pozitív meglepetésekkel és új tapasztalatokkal távoztak.
25 éves a MEVA
25 éves a MEVA

A pénteki gálán jelen voltak a német központú vállalat tulajdonosai és nemzetközi vezetői, emellett meghívást kaptak a cég 25 éves történetének kiemelt partnerei és több egyetemi oktató is. Az eseményt Botta D. Mihály, a magyarországi leányvállalat ügyvezető igazgatójának köszöntője nyitotta meg, majd a MEVA ügyvezető társtulajdonosa következett. Florian F. Dingler hangsúlyozta, 25 évvel ezelőtt a MEVA Zrt. egy kis egységként kezdte meg a működését Magyarországon, ám egy komoly fejlődési ívet teljesítve mára a zsaluzási ágazat jelentős szereplőjévé vált.

Florian F. Dingler beszédéből az is kiderült, az édesapja, Gerhard Dingler által 1970-ben megalapított MEVA az elmúlt évtizedekben olyan innovációkat hozott be az építőiparba, melyek ma már sztenderdnek számítanak, és mértékadóvá lettek. A tulajdonos néhány olyan világszinten meghatározó projektet is felsorolt, aminek a MEVA fontos szereplője volt a termékeivel, technológiájával és szaktudásával.

„Több város, vagy akár ország legmagasabb épülete készült MEVA rendszerekkel" - mutatott rá az ügyvezető. "Ilyen például az ausztráliai Queensland 235 méteres magas épülete, a Fülöp-szigetek, 250 méteres magas lakóépülete, India legmagasabb, 320 méter magas épülete, de ide tartozik Svájc két legmagasabb irodaépülete a 178 méteres Roche I. és 205 méteres Roche II. torony is. A referencia lista legtekintélyesebb eleme a világ legmagasabb épülete: az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban 2010-ben átadott Burj Khalifa 828 méteres magasságba nyúlik. Ezeken túlmenően az Egyesült Államok és Anglia legnagyobb víztározója is a MEVA közreműködésével épült meg.”
25 éves a MEVA
25 éves a MEVA

A MEVA-csoport tulajdonosa beszéde végén külön köszöntötte az eseményen szintén jelen levő Koszó Istvánt, aki a MEVA Zrt. első ügyvezetőjeként a cégnél eltöltött 18 éve alatt jelentős szerepet játszott a vállalat sikereiben. Zárásként Florian F. Dingler egy a cég szimbólumának is nevezhető zsalukapocs díj átadásával köszönte meg a magyarországi munkatársak kitartó és lendületes munkáját, ami a MEVA filozófiáját is szimbolizálja.
25 éves a MEVA
25 éves a MEVA

A gála folytatásaként Botta D. Mihály ügyvezető az elmúlt 25 év teljesítményére a magyarországi leányvállalat legfőbb projektjeivel tekintett vissza. Beszédéből kiderült, a MEVA Zrt. többek közt olyan jelentős építmények kivitelezésében vállalt szerepet, mint
  • a Nemzeti Színház,
  • a rendszerváltozás után befejezett összes Duna-híd mederpillére,
  • a Liszt Ferenc reptér új utasmólója és a Skycourt terminálja,
  • számtalan irodaház és társasház,
  • a legnagyobb bevásárlóközpontok, köztük a West End és a Pólus Center szerkezete,valamint számos sportlétesítmény, stadion és uszoda szerkezete.
A jövőről szólva Botta D. Mihály utalt arra, hogy a nyílt napokon megjelent kiállítás kézzel foghatóvá tette, mennyi újdonsággal készült a cég az elmúlt időszakban. „Ezt a termékfejlesztési dinamizmust szeretnénk a jövőben is megtartani” – fogalmazott az ügyvezető.
„Ezeknek a fejlesztéseknek és a versenyképes árainknak köszönhetően most már van olyan Budapesten épülő, 12 ezer négyzetméteres irodaház, mely teljes mértékben partnerünk tulajdonában lévő vadonatúj MEVA rendszerekkel épül.”
25 éves a MEVA - Botta-Dukát Mihály
25 éves a MEVA - Botta-Dukát Mihály

Botta D. Mihály arra is kitért, hogy idén eddig 60 százalékkal nőtt a cég árbevétele, és év végére várhatóan 3 milliárd forintos forgalommal újabb rekordot dönt. Fontos elemként jelölte meg, hogy a MEVA Zrt. is jelentős lépéseket tett a digitalizáció útján, ennek részeként a 3D-s tervezés bevezetését hamarosan a partnerei is érzékelik. „Meggyőződésem, hogy Svájchoz hasonlóan hamarosan Magyarországon is aktuálissá válik a nagy projektek papír nélküli kivitelezése, erre is igyekszünk felkészülni.” Emellett hamarosan elindul egy olyan applikáció, amivel a MEVA Zrt. ügyfelei online is nyomon tudják követni a zsaluzási ügyleteiket.

A hírben szereplő termékek

 
MEVA födémzsaluzat
4 termék

A födémzsalu rendszerek sokoldalúak és minden alaprajz esetén alkalmazhatóak.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
MEVA pillérzsaluzat
3 termék

A pillérzsaluk alumíniumból vagy acélból készülnek, szélkerék elrendezésben és csuklós kapcsolattal illeszkednek egymáshoz.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
MEVA állványzatok
7 termék

Munkaállványok, kúszóállványok és MEP nehézállvanyzat

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
MEVA falzsaluzat
9 termék

A különböző falzsalu rendszerek egymással jól kombinálhatóak, magas- és mélyépítésben egyaránt alkalmazhatóak.

9 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
MEVA alkus zsaluhéj

100%-ban famentes, teljes keresztmetszetében műanyag zsaluhéj technológia.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 
MEVA kúszózsaluzat
2 termék

Magas épületek zsaluzására alkalmas kúszórendszerek.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...