weber

weberton szilikon homlokzatfesték

Feldolgozásra kész, szilikongyanta kötőanyagú, oldószermentes, vízzel hígítható színes homlokzatfesték ásványi alapfelületekre; új homlokzatok kialakítására, valamint régi homlokzatok felújítására, hőszigetelő rendszerek, vékonyvakolatok és nemesvakolatok átfestésére. Közel 300 színben elérhető.

 • kiváló víztaszító
 • időjárásálló
 • extra kiadósság

Letöltések

weberton szilikon homlokzatfesték  - műszaki adatlap

műszaki adatlap

pdf 790.9 kB
weberton szilikon homlokzatfesték
 
weberton szilikon homlokzatfesték  - biztonsági adatlap

biztonsági adatlap

pdf 139.3 kB
weberton szilikon homlokzatfesték
 
weberton szilikon homlokzatfesték  - teljesítménynyilatkozat

teljesítménynyilatkozat

pdf 241.9 kB
weberton szilikon homlokzatfesték
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

Áttekintés

weberton szilikon homlokzatfesték
weberton szilikon homlokzatfesték

Termékelőnyök

 • Lemosható
 • Kiváló víztaszító
 • Időjárásálló
 • Extra kiadósság
 • Hígíthatóság: szükség esetén vízzel hígítható, az első réteghez max. 10%-ban, a második réteghez max. 5%-ban
 • Átfesthető: kb. 12 óra elteltével
 • Teljes száradás: 24 óra elteltével
 • Páraáteresztő képesség: ≥ 350 g/m²/nap
 • Tapadószilárdság: ≥ 2 N/mm²

Általános előírások

+5°C alatti alapfelületi és léghőmérsékletnél nem alkalmazható, +25°C felett a felhordás nem javasolt.
A frissen felhordott anyagot az erős napsugárzástól, fagy- és csapadékhatástól óvni kell.
Szennyeződött anyagot újrafelhasználni tilos!
A termék eredeti csomagolásban, fagytól és magas hőmérséklettől védve a gyártási időtől számított 6 hónapig használható fel.

Az alapfelület előkészítése

Új vakolatok festésénél a vakolatnak tökéletesen száraznak, egységes struktúrájúnak és egyenletes nedvszívó képességűnek kell lennie. Felújításnál az alapot tisztítsuk meg minden laza, könnyen leváló régi vakolatrésztől és festéktől. A régi festékmaradékokat (diszperziós és olajfestékek) távolítsuk el. A kijavított, illetve felújított festendő felületet struktúra, keménység és szívóképesség tekintetében a régihez igazítsuk és tegyük egységessé. A gyengébb felületi szilárdságú, vagy egyenetlen nedvszívó képességű festendő felületeket előzetesen kezeljük weberprim fluat festékalapozóval.

Feldolgozás

Egységes színhatást csak azonos és egyenletes struktúrájú, ill. egyenletes szívóképességű alapfelületen lehet elérni. A festéket felhordás előtt jól keverjük fel, állagát próbafestéssel ellenőrizzük. Egy homlokzati síkra való mennyiséghez több vödör tartalmát keverjük össze. A festéket vékonyan, két rétegben hordjuk fel száraz alapra teddy hengerrel, szórópisztollyal vagy festőecset segítségével. (Normál körülmények között elegendő két réteg.) Szórópisztollyal történő felhordáskor ügyeljünk az egyenletes szórásképre a foltosodás elkerülése érdekében. A szerszámokat, edényeket használat után azonnal vízzel meg kell tisztítani. Ugyanígy kell eljárni az esetleg szennyeződött felületekkel is.

Kapcsolódó hírek
Rigips Glasroc® X építőlemez kültéri álmennyzetként
Rigips Glasroc® X építőlemez kültéri álmennyezetként
Több éves kitartó fejlesztőmunka eredményeként a Rigips megalkotta a kültéren is felhasználható építőlemezét, mely kiválóan alkalmas többek közt homlokzati hőszigetelő rendszerek fogadására, kültéri álmennyezetek készítésére vagy akár közvetlen felületképzéssel attika és egyéb építményszerkezetek kialakítására.
Rigips Glasroc® X építőlemez kültéri álmennyezetként
További termékek a cégtől
webercol plus D flexibilis csemperagasztó
 
webercol plus D flexibilis csemperagasztó

Emelt minőségű, flexibilis burkolólap-ragasztó fokozott igénybevételre, bel- és kültérben, padló- és falfűtésre is, cement- és mész-cement kötésű felületekre, webercol bondprimerrel alapozott gipsz vagy anhidrit aljzatokra, nedves helyiségekbe; kerámia- és kőporcelán (gres) lapok, valamint elszíneződésre nem hajlamos természetes és műkövek ragasztására. Kifejezetten ajánlott kis- és közepes méretű (max. 900 cm²), alacsony nedvszívó-képességű burkolólapok ragasztására.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
weber.prim 801 diszperziós alapozó webercol primer egykomponensű alapozó webercol standard csemperagasztó webercolor comfort flexibilis fugázóanyag
 
weber hidegburkolás
23 termék

A lakókörnyezetünk esztétikáját alapvetően meghatározó hidegburkolatok tartós és megbízható kialakításához alapozók, vízszigetelések, burkolólap-ragasztók, fugázóanyagok.

23 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Habito Hydro terhelhető, ütésálló, tűzgátló, impregnált építőlemez Rigips Activ’Air® levegőtisztító gipszkarton Rigips® Blue Acoustic 2.0 PRO RFI (DFH2) 12,5 hanggátló, tűzgátló és impregnált gipszkarton építőlemez Rigips® Blue Acoustic PRO RF (DF) 12,5 hanggátló és tűzgátló gipszkarton építőlemez
 
Rigips gipszkartonok és építőlemezek
17 termék

A gipszkartonok és építőlemezek használatával széleskörű belsőépítészeti funkciókat valósíthatunk meg úgy, hogy az esztétikai igényeinket is teljeskörűen kielégítik. A Rigips gipszkartonok és építőlemezek széles palettáját kínálja. Az alábbiakban felhasználási terület szerinti csoportosításban mutatjuk be az építőlemezeket. A Rigips gipszkartonokat a Magyarországon épített gyárunkban állítjuk elő. 2010-ben a Halmajugrán gyártott gipszkartonokkal elnyertük a Magyar Termék Nagydíjat, majd ezt követte 2012-ben a Blue Acoustic építőlemez is.

17 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Rigips Glasroc H Ocean építőlemez
 
Rigips Glasroc H Ocean építőlemez

A Glasroc H Ocean emelt pára- és penészállóságú, üvegszál-erősítéses gipszmaggal készült építőlemez, amelyet mindkét oldalán különleges víztaszító bevonattal ellátott üvegszálháló borít. A lap színoldalán csempe fogadására alkalmas alapozó réteggel van ellátva. A Glasroc H Ocean nem éghető építőanyag, A1 tűzvédelmi besorolással. Gyors és takarékos szerelést tesz lehetővé akár uszodákban is. A Glasroc H Ocean egyszerű szárazépítési eszközökkel szabható és szerelhető. Folyamatosan magas páratartalmú helyiségekbe való beépítésre is alkalmas.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Rigips SUPER T hézagoló anyag
 
Rigips SUPER T hézagoló anyag

Műanyag zsákos, vákuumcsomagolt hézagoló- és simítóanyag gipszkarton építőlemezekhez, Q1-Q3 felület képzéséhez. Gipszkarton építőlemezek illesztéseinek kitöltésére és teljes felületi simítására is alkalmazható.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Homlokzatfestékek, homlokzatbevonatok, tetőfestékek
Zsírtalanítók, lemosók, tisztítószerek
Zsírtalanítók, lemosók, tisztítószerek
Alapvakolatok
Alapvakolatok
Fedővakolatok
Fedővakolatok
Szórógépek
Szórógépek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...