A Panasonic nemzetközi versenyen ismeri el a legkiválóbb épületgépészeti projekteket

Archív hír
Az itt szereplő cikk tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

A rangos szakmai zsűrinek magyar tagja is van

A Panasonic nemzetközi versenyen ismeri el a legkiválóbb épületgépészeti projekteket
A Panasonic nemzetközi versenyen ismeri el a legkiválóbb épületgépészeti projekteket

A Panasonic Heating & Cooling Solutions negyedszer hirdeti meg a Panasonic PRO Awards pályázatot, melyre egész Európából várják a nevezőket. A díj a legjobb épületgépészeti projekteket ismeri el és felhívja a figyelmet a különféle rendszerek széles körében alkalmazott Panasonic megoldásaiban rejlő innovációra és minőségre. A verseny négy kategóriában zajlik, a legjobbak számára lehetőség nyílik, hogy a vállalat meghívására Japánba utazzanak.

A verseny kapcsán Enrique Vilamitjana, a Panasonic Heating and Cooling Solutions európai felelős igazgatója kifejtette: „Rengeteg remek példát találunk olyan projektekre, amelyek nagyon jól alkalmaznak energiatakarékos fűtést és hűtést, és szeretnénk segíteni abban, hogy ezek az erőfeszítések méltó elismerést kaphassanak. Mivel ügyfeleinkkel együtt továbbra is jelentős mértékben hozzájárulunk a fenntartható fejlődés céljainak eléréséhez, ezért arra törekszünk, hogy reflektorfénybe helyezzük azokat, akik keményen dolgoznak a fenntarthatóságon. Így hát arra bíztatjuk az épületgépészeti projekteken dolgozó szerelőket, építészeket, tanácsadókat, mérnököket és ingatlanfejlesztőket, hogy nevezzenek be a Panasonic PRO Awards-ra, és segítsenek minket abban, hogy minél több emberrel megismertessük nagyszerűen elvégzett munkájukat.

A végső döntést meghozó, Európa különböző országait képviselő rangos szakmai bírákat magába foglaló testület olyan alkalmazásokra kíváncsi, amelyek innovatív és előremutató megoldásokat helyeznek a középpontba, valamint a fenntartható formatervezés, a hatékonyság, a költséghatékonyság és az esztétika tükrében készülnek el. A rangos öttagú szakmai zsűri tagja hazánkat képviselve Kisapáti Szilárd is, aki 2018-ban elnyerte az év épületgépésze címet Magyarországon, számos szálloda, ház, sőt vasútállomás és sportcsarnok tervezése is a nevéhez fűződik.

Az alábbi kategóriákban lehet pályázni:

 • A legjobb lakossági projekt
 • A legjobb kiskereskedelmi projekt
 • A legjobb kereskedelmi projekt
 • A legjobb vendéglátóipari projekt

A zsűri emellett a fenti kategóriák kapcsán beküldött pályaművek közül a kiemelkedő projekteket az alábbi elismerésekkel is díjazza:

 • Legjobb innovációs projekt: A kategória győztes projektje hozzáértő megközelítést és előremutató szemléletet tükröz, melybe beletartozik, hogy mennyire jól felelt meg a kiírásnak és milyen magas szinten teljesítette a kitűzött célokat.
 • Legjobb fenntartható projekt: Ez a projekt a Panasonic környezetvédelmi jövőképéhez igazodik, és a leginkább energia-hatékony megoldásokat használja ki a zöldebb jövő érdekében.
 • Legjobb Panasonic megoldás: Ennél a díjnál a zsűri azt vizsgálja, hogy a pályázó hogyan tervezte meg a Panasonic-berendezéseket tartalmazó rendszert, hogy az ügyfél számára optimális megoldást nyújtson.
 • Legjobb nanoe™ X projekt: A levegő minősége és védelme jelenleg a világ figyelmének középpontjában áll, így ez egy különösen fontos kategória. A zsűri olyan projektet díjaz, amely szemlélteti a nanoe™ X technológia előnyeit.
 • Legjobb hűtési projekt: A bírák az összes alkalmazási területet lefedve olyan projektet fognak kiemelni, amely a Panasonic CO2 kondenzációs berendezéseinek segítségével valódi előnyöket biztosít az ügyfél számára.
 • Legjobb csatlakoztathatósági projekt: Hálózatba kapcsolt világunkban a bírák olyan projekteket díjaznak, amelyek egyértelműen bizonyítják a csatlakoztathatóság fontosságának magas szintű megértését, és bemutatják annak hatékonyságát a telepítők és a végfelhasználók számára is.

A 2018. november 1. és 2021. szeptember 30. között befejezett projektek pályázhatnak a PRO Awards díjaira. A nevezés 2021. november 15-én zárul le, a pályázatok kiértékelése után pedig a nyerteseket 2021 decemberében hirdetik ki.

A pályázatokat a Panasonic PRO Awards weboldalán lehet benyújtani.

További információért kérjük, látogasson el a https://www.aircon.panasonic.eu/HU_hu/pro-awards-2021/ weboldalra.

A hírben szereplő termékek
Aquarea J generációs All in One High Performance, egyfázisú, fűtő és hűtő hőszivattyú (R32) Aquarea J generációs High Performance egyfázisú fűtő és hűtő split – SDC (R32) Aquarea J generációs High Performance monoblokk egyfázisú fűtő és hűtő - MDC (R32) - WH-MDC05J3E5, WH-MDC07J3E5, WH-MDC09J3E5 Intelligens fan-coil egységek Aquarea rendszerekhez
 
Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúk
29 termék

A Panasonic magas hatékonyságú hőszivattyú technológiára épülő új Aquarea rendszere nem csak otthona fűtéséről és meleg vizéről gondoskodik, hanem nyáron hihetetlen teljesítményt nyújtva hűt is. Ezáltal az időjárási viszonyoktól függetlenül biztosít otthonában tökéletes kényelmet, még akkor is, ha a külső hőmérséklet -15°C értékre süllyed. A Panasonic új hőszivattyúit az alacsony energiafelhasználásra vonatkozó követelményeknek megfelelően tervezték, melyek kiemelkedő hatékonysága ellenére a működési költségek alacsonyak maradnak.
Az Aquarea rendszer melyet napelemekkel megtermelt árammal is megtáplálhatunk képes megtermelni a melegvizet a fűtési rendszer és a háztartás számára, bizonyos típusok ráköthetőek meglévő radiátoros rendszerekre is, de természetesen a legjobb megoldás a fűtési rendszer minden elemének, beleértve a fűtési hőleadóknak a cseréje, korszerűsítése.

29 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Intelligens fan-coil egységek VRF rendszerekhez Panasonic 16, 28 és 56 kW-os légkezelő egység csatlakoztató készlet az ECOi és ECO G modellekhez Panasonic 2 csöves ECO G GE3 sorozatú kültéri egységek Panasonic 2 csöves ECOi víz hőcserélővel hűtött víz és meleg víz előállításához
 
Panasonic kereskedelmi VRF rendszerek
34 termék

Az ECOi elektromos VRF rendszert kifejezetten nagy igénybevételt jelentő irodákhoz és nagyméretű épületekhez tervezték.
Az ECO G gázüzemű VRF kifejezetten olyan épületekhez készült, amelyekben az elektromos áram csak korlátozottan áll rendelkezésre, illetve amelyekben csökkenteni kell a CO₂ kibocsátást.

34 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic PACi NX Elite fali inverter+ klíma (R32) Panasonic PACi fali professzionális inverteres klíma -20°C-ig, beltéri egység Panasonic PACi kültéri egységek Panasonic PACi NX Standard fali inverter+ klíma (R32)
 
Panasonic PACi kereskedelmi légkondicionáló berendezések
16 termék

A minőségi formatervezést és műszaki kivitelezést képviselő PACi Standard tökéletes megoldás olyan esetekben, amikor szűkös költségvetésből kell minőséget megvalósítani. Ezen túlmenően kompakt mérete és kis tömege révén ideális választás szűk terekben kialakított rendszerekhez, például kisebb méretű kereskedelmi egységekben vagy otthonokban.
A PACi Elite, az új tervezésű, új generációs VRF! Energiatakarékos koncepció. A ventilátorok, ventilátormotorok, kompresszorok és hőcserélők energiatakarékos kialakítása magas COP értéket eredményez, amelynek révén az iparág egyik csúcsmodelljéről beszélhetünk. A kiemelkedően hatékony R410A hűtőközeg pedig csökkenti a CO2-kibocsátást és az üzemeltetési költségeket.

16 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic fali Heatcharge VZ inverter+ klíma (R32) Panasonic fali Etherea inverter+ klíma ezüst / matt fehér színben (R32) Panasonic fali TZ típusú kompakt kialakítású inverteres klíma (R32) Panasonic fali FZ típusú hagyományos inverteres klíma (R32)
 
Panasonic lakossági légkondicionáló berendezések
8 termék

A Panasonic hisz benne, hogy a környezettudatosság nem jár feltétlenül a kényelmi szempontok feladásával. Ezért vezette be az új Econavi rendszert, amely összekapcsolja az emberi jelenlét érzékelését és a vezérlőrendszer technológiáját, amely akár 38%-kal csökkenti az energiafogyasztást. A tisztább lakókörnyezet érdekében az új nanoe™ technológia segít megszűrni a levegőt és frissességet biztosít a környezetének. A két áttörő technológia együtt mutatja meg, hogy mit is jelent valójában a Panasonic „Eco Clean Life Innovation” (Innováció a zöld, tiszta élet biztosítása érdekében) kezdeményezése. Ez az újítás nemcsak környezetbarát, de maximális kényelmet is biztosít.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Panasonic CO₂ kereskedelmi hűtés
 
Panasonic CO₂ kereskedelmi hűtés

A Panasonic kereskedelmi hűtésre tervezett új CO₂ kondenzációs berendezései a széndioxid, mint alternatív hűtőközeg előnyeit aknázzák ki. Környezetvédelmi szemszögből a CO₂ nagyon vonzó hűtőközegnek számít, ugyanis ózonlebontó potenciálja (ODP) nulla, globális felmelegedési potenciálja (GWP) pedig 1, vagyis természetesen jelen van a légkörben. A Panasonic által bemutatott új modell MT (max. 16 W) és LT (max. 8 W) változatban is kapható. A hővisszanyerő rendszer nemcsak hűtésre, hanem a hővisszanyerés útján fűtésre is képes, ezzel kitűnő lehetőséget kínál az üzemeltetési költségek csökkentésére. A Panasonic természetes hűtőközeggel működő kondenzációs berendezései környezetbarát és megbízható megoldást nyújtanak vegyesboltok, szupermarketek, benzinkutak és hűtőkamrák számára.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Hűtéstechnikai hőcserélők
Hűtéstechnikai hőcserélők
Folyadékhűtők, hidraulikus modulok
Folyadékhűtők, hidraulikus modulok
Fan-coil berendezések
Fan-coil berendezések
VRF klímák
VRF klímák
Split klímák
Split klímák
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...