HL Hutterer & Lechner GmbH

HL541 Primus Blue épített zuhanylefolyó

Épített zuhanylefolyó hajfogóval, szigetelő gallérral, rögzítőtalpakkal.

 • új generációs Primus Blue okosszifon rengeteg erősséggel
 • forradalmi és szerelőbarát lefolyó-felépítés a szigeteléssel egy csomagban
 • szuper alacsony beépítési magasság, normál teljesítmény és kedvező ár

Letöltések

HL541 Primus Blue épített zuhanylefolyó	 - általános termékismertető

általános termékismertető

pdf 523.4 kB
HL541 Primus Blue épített zuhanylefolyó
 
HL541 Primus Blue épített zuhanylefolyó	 - részletes termékismertető

részletes termékismertető

pdf 469.7 kB
HL541 Primus Blue épített zuhanylefolyó
 
HL541 Primus Blue épített zuhanylefolyó	 - szerelési útmutató

szerelési útmutató

pdf 468.7 kB
HL541 Primus Blue épített zuhanylefolyó
 
HL541 Primus Blue épített zuhanylefolyó	 - CAD fájl

CAD fájl

dxf 5.1 MB
HL541 Primus Blue épített zuhanylefolyó
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

Műszaki adatok

HL541 Primus Blue

anyag

anyag

PP (szifonbetét)
rozsdamentes acél (rács, rácskeret)

átfolyási érték [l/s]

átfolyási érték [l/s]

0,5

beépítési magasság [mm]

beépítési magasság [mm]

62-230

csatlakozó méret

csatlakozó méret

DN40/50

csőcsatlakozás iránya

csőcsatlakozás iránya

vízszintes

rácsméret, A×B [mm]

rácsméret, A×B [mm]

115x115;
121x121

terhelési osztály

terhelési osztály

K3 - 300 kg

tömeg (m) [kg]

tömeg (m) [kg]

1,33

Áttekintés

Miben rejlik a HL541 Primus Blue különlegessége?

A különlegessége és egyedisége abban van, hogy a hagyományos padlószifonok beépítési korlátait rombolja le azzal, hogy a lefolyótest rögzítésre, a csőlejtés beállításra és annak rögzítésére gyári megoldást kínál. A legnagyobb vívmánya az, hogy a lefolyótest nyakrésze a kialakult betonszintnél levágható. Tehát a tervezett padlószinthez való beállítást nem akkor kell elvégezni, amikor még nincs a helyén az aljzatbeton, hanem miután az elkészült. Ez óriási segítség a szerelőnek. Így a lefolyó gallérozása pontosan a szigetelés szintjében hajtható végre egy egyszerű mozdulattal, szorítótárcsa és csavarok nélkül. A Primus és az új generációs Primus Blue bűzzár egységek ezen felül a legmagasabb szintű védelmet nyújtják.

A HL541 lefolyó beépítése ugyanúgy történik, mint a HL540 típusé:

Kiknek és milyen célra ajánlják a HL541-et?

Azoknak ajánlott, akik már felismerték az olcsóbb/silány kategóriába tartozó résfolyókák, zuhanyfolyókák hátrányait és valami hosszú távon megbízható, és műszakilag csúcskategóriás megoldást szeretnének ugyanolyan áron.

A HL541 Primus Blue összefolyót elsősorban egészségügyi intézményekbe ajánlják a Primus elv miatt. Ez ugyanis a leghigiénikusabb bűzzár-megoldás - Ausztria területén a kórházakban csak ezt engedélyezik.

Másodsorban a kivitelezőbarát és gyors beépítési technológiája miatt javasolt sportlétesítmények, kollégiumok, hotelek és gyári öltözők zuhanyzóiba is. Autópálya pihenők, vagy büntetés-végrehajtási intézmények zuhanyzóinak használói számára pedig a csavarral rögzíthető, „vandálbiztos” kivitel is összeállítható.

Előnyös lehet a HL541 Primus Blue összefolyó azoknak a gépész tervezőknek, illetve azoknak a kivitelezőknek és szerelőknek, akik eddig a HL510N vagy HL510NPr lefolyót alkalmazták HL83 vagy HL83.M szigetelő készlettel. Könnyebb, gyorsabb és pontosabb beépítés, megbízhatóbb és rizikótól mentesebb kivitelezés, amit ez a lefolyó ígérhet.

A legfontosabb előnyök:

 • Az összefolyó szigetelt beépítéséhez a kedvező árú csomag minden szükséges alkatrészt tartalmaz.
 • A szerelőbetonhoz rögzíthető lefolyótest nyakrésze a kialakult aljzatbeton szintnél levágható, így könnyű a szintbe állítás.
 • A Primus Blue szifon kiszáradás után is tökéletesen zár és a vákuum-leszívó hatása ellen is védett.
 • A Primus Blue a lefolyórendszer túlnyomása és a visszaáramló víz ellen is védelmet nyújt és hatékony hajfogó koronát tartalmaz
 • Különlegesen alacsony építési magasság.
 • Normál teljesítményigény kielégítésére alkalmas.
 • Nemesacél rácskeret, melybe a rács bepattintható - "klick-klack" rácsrögzítő rendszer.
 • Karbantartáskor a szifonbetét kiemelhető és a lefolyótest teljesen átjárható.

A szifonbetét működése:

Kapcsolódó hírek
HL541 Primus Blue épített zuhany összefolyó
HL541 Primus Blue épített zuhany összefolyó
Alacsony zuhany összefolyó hajfogóval, száraz bűzzárral és az összes szükséges alkatrésszel együtt egy komplett csomagban
HL541 Primus Blue épített zuhany összefolyó
További termékek a cégtől
HL balkon és terasz lefolyók
 
HL balkon és terasz lefolyók

A HL teraszlefolyók elemei a rendszer alkatrészei segítségével minden rétegrend kialakításához alkalmasak. A HL terasz és balkon lefolyók teljesítményük szerint három csoportba sorolhatóak be. A kis lefolyók 1-25 m², a közepesek 1-65 m² (HL-Terra), a nagy teraszlefolyók pedig 1-140 m² (HL-Perfekt) felületeknél ideálisak. Általában mindegyik típus tartalmaz fagyveszélyes helyre is tehető, csappantyús bűzzárat és lefolyórácsot, állítható magasságú rácstartóval. Minden HL lefolyó kérhető gyárilag felhegesztett bitumen gallérral, de szigetelő készlet minden alkalmazott fólia típushoz kiválasztható. A lefolyókhoz fűtéskészlet is kérhető.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
HL szigetelt csőátvezetés
 
HL szigetelt csőátvezetés

A közmű vezetékek épületbe be-, vagy kilépése általában a pincefalon, vagy alaplapon keresztül történik. Ez az egybefüggő épületszigetelés átlyukasztása nélkül nem lehetséges. A csőátvezetéseknél átszakított szigetelések beázási pontok. A megfelelő védelmet ez ellen az nyújtja, ha az épület szigetelése és a cső között hozunk létre tökéletes tömítettséget. Erre a célra fejlesztették ki a HL800 és HL801 szigetelt csőátvezetéseket, melyek megvásárolhatóak bitumen, vagy PVC szigetelő gallérral, a járatos csőméretekhez 8-165 mm mérettartományban.
A HL szigetelt csőátvezetések valójában szigetelő galléros tömszelencék, melyek egyrészt tökéletesen kapcsolhatóak a bitumen, vagy a PVC épület-szigeteléshez, másrészt hatékony tömítettséget biztosítanak az átvezetett cső, vagy kábel palástja és a szigetelés között. Az átvezetés nem fix rögzítés, rugalmasságának köszönhetően 10% csőtengely kitérést tolerál amellett, hogy a nyomástartó képességét (0,6 bar) megőrzi. Alkalmazás könnyű, beépítése egy menetben történhet.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
HL-Attika lefolyók
 
HL-Attika lefolyók

Az attika lefolyók jó alternatív megoldást kínálnak a kisebb tetőfelületek, balkonok, teraszok és loggiák víztelenítésére ott, ahol ez hagyományos lefolyókkal nem lehetséges. A HL-Attika lefolyó gallérjai alkalmasak szigetelt csőátvezetésre is.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
HL esővíz süllyesztőszekrények
 
HL esővíz süllyesztőszekrények

A modern épületeknél az esővizet már külön esőcsatornába, vagy szikkasztóba vezetjük. Az épületen kívül levezetett esővíz-ejtőcsövek és a csatornarendszer közötti kapcsolatot pedig az esővíz süllyesztőszekrény biztosítja.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
HL lapostető lefolyók
 
HL lapostető lefolyók

A HL lapostető lefolyók rendszerében minden elképzelés megvalósítható. A termékcsoportban megtalálhatóak a klasszikus gravitációs elemek és a SuperDrain vákuumos rendszermegoldások, illetve a választékot állítható peremmagasságú vésztúlfolyók és nagy teljesítményű attika átvezető idomok is kiegészítik.
A HL lapostető lefolyókat lombfogó kosárral, vagy járható tetőkhöz rácstartó magasítóval látják el. Páralecsapódás ellen hőszigeteltek, csatlakozási irányuk vízszintes, függőleges, vagy állítható. A csatlakozó méretek igény szerint DN50-től DN160-ig megválaszthatóak. Minden lefolyótest rendelhető fűthető kivitelben is, illetve az elemek olyan szigetelő gallérral kérhetőek, amely a tervekben szereplő fólia típushoz anyagukban a legjobban illeszkednek. A logikusan felépített cikkszám rendszer ezen jellemzőket azonosító jelekből áll össze, így átlátható és informatív.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Beltéri padlóösszefolyók, folyókák és aknafedlapok
Ragasztók vízszigetelésekhez
Ragasztók vízszigetelésekhez
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Vízszigetelő bevonatok, vízzáró habarcsok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...