Új ACO Q-Brake Vortex áramlásszabályozó

A csapadékvíz áramlásának szabályozása,kontrollálása, mielőtt a közműhálózatba kerül

Napjainkban a csapadékintenzitások jelentősen megváltoztak. Lehet hogy ritkábban, de sokkal nagyobb intenzitással érkeznek. Városiasodott környezetünkben jelentősen nagyobb felületek vannak leburkolva (tetők, utak, terek, stb.) így a lehullott csapadék jelentős része a burkolt felszínen mozog. Nagyon fontos szerepe van az ilyen nagy mennyiségű csapadék összegyűjtésének, tisztításának, tározásának és limitált mértékű közműhálózatra csatlakoztatásának.
ACO Q-Brake Vortex örvény áramlásszabályozó
ACO Q-Brake Vortex örvény áramlásszabályozó

Az ACO átfogó megoldást kínál a csapadékvíz menedzselésével kapcsolatban. A már jól ismert ACO folyókák gondoskodnak az összegyűjtésről és a lehető leggyorsabban történő elvezetésről. A szintén jól ismert olajleválasztók a csapadékvíz tisztításáról gondoskodnak. Az ACO Stormbrixx típusú építőelemes tározó és szikkasztó rendszer képes tározni illetve elszikkasztani a vizet.

Az ACO Q-Brake Vortex örvény áramlásszabályozó célja, hogy szabályozza, kontrollálja a csapadékvíz áramlását mielőtt a közműhálózatba kötnénk. Az áramlásszabályozók 1-100 l/s teljesítményűek lehetnek. A Q-Brake áramlásszabályozó berendezés 304-es típusú rozsdamentes acélból készül. Az ACO Q-Brake Vortex egységek minden esetben egyedileg kerülnek kialakításra a projekt ismeretének függvényében.

Az ACO Q-Brake Vortex jellemzően a Stormbrixx típusú tározó tartály után egy közműhálózatra csatlakozó aknában van az akna falára, a kifolyócsonkra szerelve. Az aknában kialakuló vízoszlop nyomásának hatására létrejön egy spirál pörgés a szerkezeten belül, amint a közműhálózatra csatlakozik. A csapadékvizet ily módon előre meghatározott, szabályozott mértékben kerül csak beengedésre a közmű hálózatba.

Ellentétben több hagyományos módszerrel az ACO Q-Brake Vortex kevésbé hajlamos az eltömődésre, és lehetővé teszi a nagyobb áramlást alacsonyabb vízoszlop nyomás esetén is. Tekintse meg az áramlásszabályozó működését bemutató videót:Ha kíváncsi az ACO Q-Brake Vortex örvény áramlásszabályozó adataira, pdf formátumban letölthető termékismertetőjére, kattintson az alábbi termékképre. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni az ACO Kereskedelmi Kft. munkatársától, küldje el kérését, kérdését az alábbi gombok egyikének használatával.
 
A hírben szereplő termékek
ACO Q-Brake Vortex örvény áramlásszabályozó
 
ACO Q-Brake Vortex örvény áramlásszabályozó

ACO Q-Brake Vortex egy vízszintes örvényáramlásos áramlásszabályozó, amely feladata, hogy korlátozza a csapadék áramlását 1-100 liter között másodpercenként. Az ACO Q-Brake Vortex kialakítása a folyadék-mechanikai egyik alapelvén alapul, amely lehetővé teszi az áramlás szabályozását mozgó alkatrészek nélkül. ACO Q-Brake Vortex az előre meghatározott és kialakított vízoszlop magasság figyelembevételével működik. A növekvő vízoszlop hatására eleinte gravitációsan kifolyik a víz, míg egy bizonyos vízoszlop elérése után a nyomás hatására kialakul az örvényáramlás, amely már kontrollálható. Ezáltal garantáltan elkerülhetőek az áradások illetve a közműhálózat túlterhelése. Minden projekt esetében az ACO Q-Brake Vortex elemek egyedileg kerülnek méretezésre és legyártásra 304-es típusú rozsdamentes acélból.

BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szivárgó, szikkasztó rendszerek
Szivárgó, szikkasztó rendszerek
Közműaknák
Közműaknák
Szerelvények és idomok közművezetékeknek
Szerelvények és idomok közművezetékeknek
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...