Tökéletesített hűtés-fűtés szabályozás Siemens intelligens szeleppel

Az új szelep glikolos képességgel és dinamikus átkapcsolási funkcióval rendelkezik

Az intelligens szelepek megjelenésével új dimenzió nyílt a HVAC szabályozóeszközök világában. Ezek a megoldások alkalmasak arra, hogy olyan komplex automatika csomópontok kerüljenek beépítésre a fűtő/hűtő rendszerek kiemelt fontosságú részeinek szabályozására, amelyek mindenkor az optimális működést és maximális energiahatékonyságot garantálják. Ráadásul önállóan távfelügyelhető egységként maximális működésbiztonságot, monitorozhatóságot és folyamatos optimalizálhatóságot is biztosítanak.

Siemens EVG.. (menetes) intelligens szelep
Siemens EVG.. (menetes) intelligens szelep
Siemens EVG.. (menetes) intelligens szelep

A Siemens intelligens szelepeivel minden rendszer a kívánt paraméterek mellett üzemeltethető, legyen szó állandó hőteljesítmény, állandó ΔT, állandó ΔP, időjárásfüggő kimeneti teljesítmény, vagy akár fűtési/hűtési üzemállapot kétszekvenciás működtetéséről.

A folyamatos fejlesztések eredményeképpen az intelligens szelep mostantól még szélesebb körben alkalmazható, például légkezelők szabályozásához vagy az épületek komfortjának növeléséhez. A szelep immár beépíthető az etilén-glikol alapú fagyálló folyadékot tartalmazó hidraulikai körökbe is, melyek gyakran 0°C alatti környezeti hőmérsékletnek vannak kitéve. Ilyen készülékek például a légkezelő egységek (AHU) hőcserélői vagy a hűtőberendezések komponensei.

Az újonnan beépített, dinamikus átváltás funkciójával pedig az intelligens szelep maximalizálni tudja az AHU-k működési hatékonyságát. Az okosszelep fűtés és hűtés esetére két külön paraméterkészlettel állítható be, ezáltal mindkét üzemmód tökéletes hatékonysággal működtethető. Az intelligens szelep automatikusan felismeri a fűtési vagy hűtési üzemmódot, és biztosítja vagy a térfogatáramot, vagy az elvárt/ideális hőmérséklet különbséget (ΔT). Ezzel a fejlesztésével a Siemens lehetővé teszi a légkezelők működésének optimalizálását és az AHU-k méretének csökkentését is.

Siemens EVF.. (karimás) intelligens szelep
Siemens EVF.. (karimás) intelligens szelep
Siemens EVF.. (karimás) intelligens szelep

A Siemens intelligens szelep tulajdonképpen egy komplett szabályozó központ, mivel tartalmazza magát a szabályozó szelepet: EVF..(karimás) vagy EVG.. (menetes), egy nagy precizitású szelepmozgatót, egy ultrahangos áramlásmérőt, egy hőmennyiségmérőt és egy szabályozó egységet, mely biztosítja a távfelügyelet lehetőségét is.

A Siemens intelligens szelep alkalmazásának előnyei:

  • maximális hatékonyság minimális erőfeszítéssel
  • állandó hatékonyságú működés biztosítása
  • magas komfort, alacsony energiaköltségek mellett
  • hibaelhárítás távoli eléréssel
  • egyszerű rendszerbővítés és az épület használatának gyors adaptációja​
A hírben szereplő termékek
Siemens EVF.. (karimás) intelligens szelep
 
Siemens intelligens szelepek

A Siemens intelligens szelepek alkalmasak arra, hogy komplex automatika csomópontokként (szelep, szabályozó, hőmennyiség- és áramlásmérő, szelepmozgató) kerüljenek beépítésre a fűtő/hűtő rendszerek kiemelt fontosságú részeinek szabályozására, garantálva ezzel a mindenkori optimális működést és maximális energiahatékonyságot. Ráadásul önállóan távfelügyelhető (felhő kapcsolattal) egységként a működésbiztonságot, a monitorozhatóságot és a folyamatos optimalizálhatóságot is biztosítják. A Siemens intelligens szelepek alkalmazásával minden rendszer a kívánt paraméterek mellett üzemeltethető, legyen szó állandó hőteljesítményről, állandó ΔT (hőmérséklet különbség) vagy ΔP-ről (nyomáskülönbség), időjárásfüggő kimeneti teljesítményről, vagy akár fűtési/hűtési üzemállapot kétszekvenciás működtetéséről.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szelepmozgatók, zsalumozgatók
Szelepmozgatók, zsalumozgatók
Szelepek és keverőcsapok
Szelepek és keverőcsapok
Szabályozók
Szabályozók
Vízmérők, hőmennyiségmérők
Vízmérők, hőmennyiségmérők
Hidraulikai beszabályozó szelepek
Hidraulikai beszabályozó szelepek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...