proidea.hu online termékinformációs katalógus

Lindab burkolati rendszerek vasbeton vázas csarnokokhoz


2008. január 21.

A Lindab burkolati rendszerek betervezését, kiválasztását a Lindab Kft. Tervezési Segédlettel támogatja.

A Lindab által gyártott és forgalmazott vékonyfalú acél lemeztermékek és könnyűgerendák széleskörű kínálata nemcsak az acél főtartóval épített csarnokokhoz biztosít gazdaságos és műszakilag kiváló másodlagos tartó- és burkolati rendszereket, hanem az előregyártott vagy monolit vasbeton vázas épületek, csarnokok esetében is.

A vasbeton vázas csarnokokhoz általánosságban a következő másodlagos tartó- és burkolati rendszerek alkalmazhatók (1. ábra):
- LTP150 magasprofilú trapézlemez és lágyfedés; minimális hajlás esetén is (3%);
- Z-szelemensor és trapézlemezes burkolat (egyrétegű; ill. kétrétegű hőszigetelt), legalább 10% tetőhajlás esetén;
- Z-szelemensor és szendvicspanel burkolat, legalább 7% tetőhajlás esetén.

A funkcionális, technológiai és esztétikai igények függvényében kiválasztható a műszakilag és gazdaságilag is legmegfelelőbb megoldás.

A vasbeton vázas csarnokokhoz illeszthető Lindab burkolati rendszerek betervezését, az adott projekthez legmegfelelőbb megoldások kiválasztását a Lindab Kft. a vonatkozó műszaki ismeretek célirányos összegyűjtésével elkészített Tervezési Segédlettel támogatja. A segédlet összefoglalja a másodlagos tartórendszerek (Z/C-gerendák, LTP150 magasbordás trapézlemez) és a burkolati lemezek statikai táblázatait, hasznos szempontokat tartalmaz a burkolati rendszerek épületfizikai (hőtechnika, páratechnika, csapadékvíz-elvezetés) tervezéséhez; valamint mintaterveket és javasolt tartószerkezeti csomópontokat (2. ábra) mutat be. A segédlet elektronikus formában elérhető a Lindab Tervezői CD-n és a www.lindab.hu honlapon is. A segédlet tartalmának részletesebb ismertetésére pedig - az egyéb termékeink és rendszereink bemutatása mellett - a Lindab oktatási program keretében nyílik lehetőség, ahol a hallgatók érdeklődési területétől függően szervezünk kereskedői, kivitelezői és tervezői tanfolyamokat (a tervezői előadásokat az Építész illetve Mérnök Kamara továbbképzési kreditponttal is honorálja). Az oktatások folyamatosan frissített időpontjairól is a honlapunkon lehet tájékozódni.
 
       
1. ábra: Lindab burkolati rendszerek vasbeton főtartós csarnokok esetén
 
       
2. ábra: Alternatív módszerek Lindab Z-szelemenek rögzítésére vb. gerendához

 
A Lindab burkolati rendszerekkel készült vasbeton főtartós csarnoképületekre mutat kiváló példát a Törökszentmiklóson 2005-2006-ban létesült gabonatároló csarnok-csoport (összesen 18db, egyenként ~6500m2 alapterületű épület) az ASA Kft. fővállalkozásában. Az előregyártott vasbeton pillérekből, gerendákból és támfalakból álló épületek Lindab könnyűszerkezetes Z-profilú szelemen- és falvázrendszer, tető- és falburkolati trapézlemezek valmaint ereszcsatorna-rendszer felhasználásával kerültek tervezésre és kivitelezésre (3. ábra).
 
     

3. ábra: Referencia - Törökszentmiklóson épült gabonatároló csarnokok (2005-2006)

 

Termék
Cég
Székhely: H-2051 Biatorbágy, Állomás u. 1/A.
Telefon: +36 23 531 300
Fax: +36 23 310 703
E-mail:
Web: www.lindab.hu
Polgár Dávid
kereskedelmi igazgató  
   
   
   
A Lindab Kft. a Lindab Group leányvállalataként 1992-óta van jelen Magyarországon. A nemzetközi cégcsoport tagjaként a Lindab Kft. légtechnikai rendszerekhez és könnyűszerkezetes épületekhez fejleszt, gyárt és értékesít minőségi termékeket és összetett megoldásokat. A vállalat termékei egyaránt hasznosíthatóak az agrár- és ipari termelésben, az energetikában, a lakó- és irodaházak korszerűsítésében, valamint a honvédelem területén is. A Lindab termékeit és szolgáltatásait a prémium minőség, a könnyű szerelhetőség, valamint az energiahatékonyság és a környezettudatosság jellemzi.
További hírek a Tetők, homlokzatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában