A CathexisVision 2019 újdonságai

Szomszédos kamerák funkció - Adjacent Camera Mapping


DVR alapú CCTV rendszerek felfűzése egyetlen központba

Egyre több, „sok-telephelyes” vállalkozás szeretné központosítani a különálló, DVR alapú CCTV rendszereit. A nehézséget a garantált fel- és letöltési sávszélesség költséghatékony biztosítása okozza. 16 db FULL HD analóg kamerához már stabil feltöltési sebességet csak „horror” áron, vagy egyáltalán nem tudnak biztosítani az Internet szolgáltatók. A Cathexis által javasolt megoldás esetén a DVR alapú rendszereket a végfelhasználó megtarthatja, mindössze egy PC-t (elég lehet egy Intel NUC) kell az egyes DVR-ekhez csatlakoztatni, és a két eszközt összehangolni, a Cathexis segítségével. Ezt követően már csak össze kell kötni a cég központjában üzembe helyezett szerverrel a telephelyek szervereit. Az eredmény egy alacsony sávszélesség mellett is hatékonyan működtethető nagy, központosított rendszer.

Ahhoz, hogy a (többnyire) szűkös sávszélesség problémáját profi módon kiiktassuk, nem árt egy úgynevezett Alarm Gateway-t is beüzemelni a telephelyeken. Azon felül, hogy alkalmazásával tényleg csak a cégvezetést érintő, megfelelő minőségű és mennyiségű információ „megy fel” a központi szerverre, olyan hozzáadott előnyei vannak, mint a beléptető- / riasztó- / áruvédelmi- / tűzjelző rendszerek, valamint POS eszközök (például pénztárgép) csatlakoztatásának lehetősége. A felőlük érkező jelzésekre forgatókönyv képezhető.

A fentebb vázolt megoldást a világon több helyen alkalmazták sikerrel. A legfrissebb referencia az Egyesült Királyságban a Home Bargains üzletlánc. Az ő esetükben 450 boltot kapcsoltak rá egyetlen központi szerverre úgy, hogy a szükséges feltöltési sávszélesség a minden szolgáltató által könnyedén biztosított 3 Mbps.

Adjacent Camera Mapping – az okos körbetekintés

A CathexisVision 2019-es verziójához ígérték, de már most elérhető az úgynevezett Adjacent Camera Mapping (szomszédos kamerák) funkció. Használatával végletekig leegyszerűsíthető a felhasználó munkája úgy az élő, mint a visszajátszott képanyag esetén. A funkció aktiválását követően logikai rendszerbe, térképszerűen egymás mellé programozhatjuk a kamerákat leképezve, mintha személyesen lennénk ott a helyszínen és körbe néznénk. Ezt követően egy mozgó objektum/személy követése esetén szükségtelen osztott képernyőre váltani, vagy fejből tudni a mozgásirány/terület szempontjából fontos kamerák nevét/címét; egyszerűen csak rákattintunk a megjelenő a mozgás irányába mutató nyílra és a kép azonnal vált az érintett (következő) kamera képére.
HIKVISION rendszámfelismerő megoldásának, a PAXTON és IMPRO beléptető rendszerek integrálásának opciója
HIKVISION rendszámfelismerő megoldásának, a PAXTON és IMPRO beléptető rendszerek integrálásának opciója

Új integrált márkák
Már most elérhető a HIKVISION rendszámfelismerő megoldásának, a PAXTON és IMPRO beléptető rendszerek integrálásának opciója.

Tervezett újdonságok
  • A Cathexis sem tehette meg, hogy figyelmen kívül hagyja a GDPR által támasztott követelményeket. Ennek megfelelően, a 2019-es verzió egyik igen hasznos újdonsága az emberi arc pixelesitése, garantálva ezzel az elvárt, személyiségi jogokhoz kapcsolódó igények érvényesülését. Természetesen, megfelelő jogosultsággal ezek a pixelek eltávolíthatók lesznek, amennyiben egy nem kívánt incidens azt szükségessé teszi.
  • A riasztási jelzések befutását követően, a felhasználónak lehetősége van egyéni, szöveges hozzáfűzést rögzítenie az eseményhez. A funkció biztosítja, hogy utólag elemezhető legyen az alkalmazott reakciók jogossága, illetve azok elmaradásának okai.
  • A CathexisVision 2019 már új, a használati ergonómiát központban tartó, megszépült felhasználói felülettel kényezteti használóit.
  • Az új verziótól a képernyő jobb oldalán egy „kamera-fa” struktúra kialakítása is elérhetővé válik.
  • A 2019-es frissítéstől megoldhatóvá válik, hogy egy több-telephelyes (több Cathexis szervert futtató) rendszer esetén a központi megfigyelő monitoron, osztott képernyős megjelenítés mellett, minden Cathexis szerverről a hozzá csatlakoztatott X-ik kamera képe jelenjen meg.
  • A szerveroldali analitikákat – természetesen – tovább fejlesztik, főként SMART – gépi tanulás – alapú irányba. Ehhez kapcsolódóan, a szél, vagy egyéb fizikai behatás okozta rázkódás szoftveres csökkentése is megjelenik majd a Cathexis szolgáltatásai között.
  • Tablet és érintőképernyő támogatás. Azon ügyfeleiknek szeretnének kedvezni, akik ritkán néznek rá kisebb méretű CCTV rendszereikre. Kétségtelen, hogy a világ ebbe (tablet/okostelefon alkalmazás) az irányba halad egyértelműen. Ez a funkció még nem teljes, jelenleg csak Windows alatt működik.

Amennyiben a CathexisVision 2019 újdonságairól bővebb felvilágosítást szeretne kérni az LDSZ Vagyonvédelmi Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
Kapcsolódó hírek
A CathexisVision 2018 újdonságai, érdekességei
A CathexisVision 2018 újdonságai, érdekességei
A Dél-afrikai Securex kiállításon mutatták be a legújabb videómenedzsment rendszer újításait
A CathexisVision 2018 újdonságai, érdekességei
Kategóriák
Videoszerverek, videorögzítők, videojel kódolók
Videoszerverek, videorögzítők, videojel kódolók
Kamerák, kamera adapterek
Kamerák, kamera adapterek
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...