A CathexisVision 2018 újdonságai, érdekességei

A Dél-afrikai Securex kiállításon mutatták be a legújabb videómenedzsment rendszer újításait

A CathexisVision 2018 újdonságai, érdekességei
A CathexisVision 2018 újdonságai, érdekességei

A Cathexis Technologies Dél-afrikai Köztársaságban megrendezett, Securex kiállításon ismerhette meg a nagyérdemű a CathexisVision 2018 VMS (videomenedzsment rendszer) legújabb funkcióit, tovább fejlesztéseit, melyek a fejlesztő elvárásai szerint még inkább vonzóvá teszik a felhasználók körében egyértelmű sikernek örvendő szoftvert.

Visszatekintés
A Cathexist úgy alkották meg, hogy könnyedén, egyszerűen és gyorsan lehessen telepíteni. Ha az elvárás, létezik Linux (Ubuntu), Netbsd verzió is a Windows mellett. Gyakorlatilag 5 perc alatt üzemkész VMS rendszert építhetünk fel. Ezt követően az integrált automatizmussal - és a folyamatosan bővülő gyártói protokollokkal - a rendszer automatikusan megtalálja a hálózatban elérhető kamerákat. Ha mégsem tenné, akkor az ONVIF kompatibilitás biztos segítséget nyújt a telepítésükben. A Cathexis Lite termékcsalád egy „dobozos” termék, mely magában foglalja a Cathexis legfontosabb szolgáltatásait és adott kameraszámhoz (4/8/12/16/20/24/36/48) tartozó licenc mennyiséget. A CathexisVision Core/Professional/Premium csomagok esetén a kameralicenc egyesével vásárolható meg. A Premium verzió esetén a kameráknak nincs felső limitje. A Cathexis MAP kiegészítő szolgáltatás segítségével számos réteg létrehozható az adott térképen belül, melyeken nem csak kamerákat, hanem külső eszközöket (beléptetés / riasztás / tűzjelzés / IO) megjeleníthetünk és vezérelhetünk a térképen keresztül. Mindezt egyszerűen. Egy szerkesztő felületre „feldobunk” egy alaprajzot, „beledobáljuk” a kamerákat, létrehozunk néhány hyperlinket, elmentjük és (majdnem) kész. A cég nyitott a piac igényeire. Az eddigi visszajelzésekre alapozva (a teljesség igénye nélkül), az alábbi eszközöket integrálta a Cathexis szoftverekbe:
  • Beléptető rendszerek (Honeywell)
  • Riasztórendszerek (RISCO, Texecom, DSC, Paradox)
  • Kerítésvédelem (Senstar, Stinger)
Természetesen, a lista folyamatosan bővül!

A Cathexis – versenytársai zöméhez mérten – csekély hardver erőforrásokkal is megelégszik. Az esetek többségében elegendő tartani magunkat egy ökölszabályhoz: A rögzítő szervert használom kliensként is? Ha a válasz igen, akkor i7 processzor és min. 8 GB RAM. Ha a válasz nem, akkor elegendő az i3 processzor és 8GB RAM.

A CathexisVision 2018 újdonságai, érdekességei
A Cathexis Technologies számos ponton továbbfejlesztette a rendszámleolvasó megoldását (ANPR), melynek leglátványosabb eredménye a jelentősen felgyorsult azonosítási idő. Ezen túl megjelent az egyedi rendszám könyvtárak létrehozásának lehetősége, jelentősen javították az adatbázisokon belüli keresést és a riport infrastruktúrát.

A videoanalitika funkciócsomagot jelentősen továbbfejlesztett háttér modellező eljárásokkal tették hatékonyabbá a CathexisVision 2018-ban. Ennek pozitív hatásait elsősorban a kültéren elhelyezett kamerák esetén élvezhetjük, ahol a téves riasztások forrásainak száma jelentősen nagyobb (összehasonlítva egy irodával).
Smart Video Search
Smart Video Search

A Smart keresés funkció mostantól magában foglalja az alábbiakat:
  • Motion-Search – ez a funkció a mozgást keresi a rögzített képanyagban a felhasználó által megjelölt területeken.
  • SnapSearch – amely pillanatképeket (bélyegképek) használ egy kiragadott esemény tüzetesebb megvizsgálására.
  • Motion-Trails – mely az elmúlt események mintázatát használja fel arra, hogy a leggyorsabban elnavigáljon az adatbázisban a legutóbbi mozgásalapú aktivitáshoz.
Adjacent Camera Mapping
Adjacent Camera Mapping

Az „Adjacent Camera Mapping” lehetővé teszi, hogy a felhasználó/operátor a gyanús személy mozgásának – számos kamera képanyagát felhasználó – lekövetése érdekében egymáshoz rendeljen kamerákat. Az adott személy követésekor mindössze egy kattintással áttérhetünk a következő kamera képére. Az új Dynamic Video Stream Selection (dinamikus videófolyam kiválasztás - DVSS) funkciónak köszönhetően a kliensek képernyőjén és a videófalon – az adott térkép réteghez igazíthatóan - automatizálható az alacsonyabb és magasabb felbontású videófolyamok közti váltás. Ezzel jelentősen növelhető az egységnyi méretű megjelenítőn egyidejűleg nézhető kamerák száma.

Amennyiben a CathexisVision 2018 újdonságairól bővebb felvilágosítást szeretne kérni az LDSZ Vagyonvédelmi Kft. munkatársától, használja az Információkérés gombot.
Kapcsolódó hírek
Új funkciók a  Cathexis videomenedzsment rendszerben
Új funkciók a Cathexis videomenedzsment rendszerben
Aranyérmes a CathexisVision a Benchmark Innovation Awards-on
Új funkciók a Cathexis videomenedzsment rendszerben
A CathexisVision 2019 újdonságai
A CathexisVision 2019 újdonságai
Szomszédos kamerák funkció - Adjacent Camera Mapping
A CathexisVision 2019 újdonságai
Kategóriák
Videoszerverek, videorögzítők, videojel kódolók
Videoszerverek, videorögzítők, videojel kódolók
Kamerák, kamera adapterek
Kamerák, kamera adapterek
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...