Elérhető a Multipor ásványi hőszigetelő lapok új bemutató oldala

Új Multipor ásványi hőszigetelő lap mikrosite

2022 őszére, az energiaválság berobbanásának kezdetére időzítette a Xella Magyarország Kft. az új mikro oldalának elindítását, ahol minden szükséges információ egy helyen megtalálható a már 25 éve forgalomba került Multipor ásványi hőszigetelő anyagról. Az internetes oldal alapját a korábban is létező, kizárólag belső oldali hőszigeteléssel foglalkozó webmegjelenés adta.

A Multipor termék egy stabil, ásványi kristályszerkezetű szigetelő lap, mely nem tartalmaz szálas anyagot, így új opciót nyújt a hagyományos, szálas vagy műanyaghab anyagokkal szemben. Lúgos kémhatása alapvetően megakadályozza a gombák és penészspórák elszaporodását. Szerkezetük masszív és homogén.

Új Multipor ásványi hőszigetelő lap mikrosite
Új Multipor ásványi hőszigetelő lap mikrosite

Gyártásuk környezettudatos technológiával, természetes szervetlen alapanyagok (homok, cement, víz) felhasználásával történik. Sajnos technikailag még nem kivitelezhető a termék teljes CO₂-semleges gyártása, ezért ennek ellensúlyozása érdekében 2022-től a Xella csoport különböző klímavédelmi projektek megvalósításának támogatását tűzte ki fő céljául. A Multipor lap elengedhetetlen részévé vált a vállalat ESG stratégiájának, melynek kulcsfontosságú eleme a konszern CO₂-lábnyomát 2030-ig 30 %-kal csökkenteni, így harcolva a globális felmelegedés ellen. Ennek a törekvésnek a vizuális hangsúlyozása a 2008 óta már jól ismert sárga Multipor márkajelzés megváltoztatása egy erőteljes zöld színre.

Az új oldal a böngészőből közvetlenül a www.multipor.hu beírásával, közvetetten pedig a www.xella.hu vállalati főportálról is elérhető.

A reszponzív weboldalon megtalálható a termék négy ajánlott szerkezeti megoldása és az ezekhez kapcsolódó legfontosabb tervezési alapadatok, kivitelezési útmutatók.

A Multipor lapok felhasználási területei lehetnek:

  • Homlokzati hőszigetelés – optimális megoldás külső falak, homlokzatok energiahatékony, fenntartható és környezetbarát szigetelésére új építés, valamint felújítás esetén.
  • Alulról hűlő födém hőszigetelése – A mélygarázsok, pincék, folyosók és nyitott átjárók födémszerkezeteinek hővesztesége jelentős mértékű, ezért ezek szigetelésére a Multipor műszaki paramétereiből adódóan ideális megoldás.
  • Belső oldali hőszigetelés – a lapokkal történő belső oldali hőszigetelés megoldást nyújt a szerkezet hőszigetelő képességének javítására ott, ahol a határoló szerkezet hőszigetelése a külső oldalon nem valósítható meg.
  • Sómentesítő rendszer – Egészséges, költséghatékony és környezetbarát megoldás a sóval terhelt falazatok javítására, felújítására. Hatékony módszer a mezőgazdasági vagy ipari objektumként használt épületek lakó, illetve kereskedelmi célra történő átalakítása során, templomok és műemléki létesítmények falazatainak felújítására.
Új Multipor ásványi hőszigetelő lap mikrosite - kivitelezési videók
Új Multipor ásványi hőszigetelő lap mikrosite - kivitelezési videók

A Multipor termékekkel új lehetőségek nyílnak mind a meglévő épületállomány, mind pedig az új építésű épületszerkezetek hőszigetelő képességének javítására, ezáltal esélyt adva az ingatlanok gazdaságos üzemeltetésére, hosszú távú fenntarthatóságára. Számos referenciáik közül néhány épületet a webhelyen bővebben is bemutatnak.

Új Multipor ásványi hőszigetelő lap mikrosite - referenciák
Új Multipor ásványi hőszigetelő lap mikrosite - referenciák

A Xella munkatársai bíznak benne, hogy a megújult internetes megjelenés elnyeri a hőszigetelés témájával foglalkozók tetszését, és egyre szélesebb körben keresik fel a www.multipor.hu portált, hogy teljesebb piaci képet kapjanak az alternatív szigetelési megoldásokról.

A hírben szereplő termékek
Multipor hőszigetelő lap
 
Multipor hőszigetelő lap

A Multipor ásványi hőszigetelő lap elsősorban a lefelé hűlő födémek, illetve lakások, házak belső oldali hőszigetelésére ajánlott. Egyúttal a szálas vagy polisztirol hőszigetelések praktikus és környezetbarát alternatívája. Alkalmas régi és új tégla, beton és vakolt falszerkezetek külső hőszigetelésére.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Ragasztók hőszigetelésekhez
Ragasztók hőszigetelésekhez
Szigetelések rögzítőelemei
Szigetelések rögzítőelemei
Pórusbeton szigetelések
Pórusbeton szigetelések
Üveggyapot és habüveg szigetelések
Üveggyapot és habüveg szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...