proidea.hu online termékinformációs katalógus

Friss termékinformációk az SB-Controls Kft. ProIDEA oldalain


2018. február 09.

25 év az infrastruktúra-automatizálás, az épületautomatizálás és az energiamenedzsment területén


A 25 éves fennállását ünneplő SB-Controls Kft. megalakulása óta látja el a svájci SBC Saia-Burgess Controls AG termékeinek kizárólagos képviseletét hazánkban. Magyar tulajdonban lévő vezérképviseletként a Saia termékek forgalmazásával, oktatásával és műszaki támogatásával foglalkoznak.

A forgalmazott Saia PCD® folyamatirányító berendezéseknek három fő alkalmazási területük van, amelyek megvalósítása a cég rendszerintegrátorainak bevonásával történik:
  • Infrastruktúra-automatizálás: kiemelt területünk a vízműves terület és a táv-fűtési rendszerek
  • Épületautomatizálás: épületgépészeti rendszerek integrációja magán- és középületek esetén egyaránt
  • Energiamenedzsment: egyszerű monitorozó rendszerektől a teljes vállalati szintű menedzsmentig
A folyamatirányító rendszerek legfontosabb részét a megjelenítő szoftverek jelentik, ezért az SB-Controls a web-technológiára épülő megjelenítés mellett a SCADA rendszerek irányába is régóta nyitott. Több, mint tíz éve viszonteladói szerződésük van a Provicon Kft-vel a hazai fejlesztésű VisionX termékek forgalmazására. Természetesen az értékesítési tevékenységgel együtt a szoftvertámogatás és az oktatás feladatát is magukra vállalták. Évente több alkalommal tartanak Vision alap-, középhaladó és haladó tanfolyamokat.

2017-ben az SB-Controls Kft. bővítette termékpalettáját és a Saia termékek mellett megkezdte a német Thies Clima meteorológiai állomásainak, valamint a francia ATIM Radiocommunications RF-modemjeinek forgalmazását is. Tapasztalataik azt mutatták, hogy a minél magasabb színvonalú épületautomatikai, valamint technológiai folyamatirányítási rendszerek megvalósításához szükség van meteorológiai paraméterek figyelésére, rögzítésére. Így termékeik között már megtalálhatók az egyszerű szélmérőtől a kompakt meteorológiai állomásokig számos időjárásfigyelő állomás, amelyek az alábbi paraméterek figyelésére alkalmasak:
  • szélirány
  • szélsebesség
  • páratartalom
  • megvilágítás
  • éjszakai megvilágítás
A vezeték nélküli kommunikációs hálózatok megvalósítására megoldásként számos alternatíva közül végül a RF modemekre esett a cég választása, amelyek között egyaránt megtalálhatóak az Európában engedélyhez nem kötött rádió-frekvenciás frekvenciatartományban (868) és a LoRaWAN (LW8) hálózatokban használható típusok is. Az egyik legkedveltebb típus a transzparens RF / RS 485-ös átalakító, amely akár Modbus-os hálózatokban rádió-frekvenciás vezetékhosszabbításra is alkalmas.


Az SB-Controls proidea.hu oldalon bemutatott termékeinek információit, letölthető anyagait megtalálja, ha az alábbi céglogóra kattint.Amennyiben további információt szeretne kérni az SB-Controls Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Cég
Székhely: H-2038 Sóskút, Ipari Park 3508/64 Hrsz
Telefon: +36 23 501 170
Fax: +36 23 501 180
E-mail:
Web: www.sb-controls.hu
Web: www.saia-pcd.com
Opitzer Gábor
ügyvezető +36 23 501 170
   
   
   
   
A cég 1993 szeptemberében alakult. Fő tevékenysége a Saia-Burgess Electronics termékeinek magyarországi képviselete és kizárólagos forgalmazása. A tevékenységének része a különböző automatizálási munkákban való részvétel, illetve azok fővállalkozása. A forgalmazott Saia® PCD folyamatirányító berendezésekkel gyakorlatilag minden technológiai irányítási feladat megoldható.
Márkanevek: Saia
Kulcsszavak:  SB-Controls  SBC  Saia-Burgess  Controls  AG  infrastruktúra-automatizálás  épületautomatizálás  energiamenedzsment  folyamatirányítás  folyamatirányító  berendezések  folyamatirányító  rendszerek