Friss termékinformációk az SB-Controls Kft. ProIDEA oldalain

25 év az infrastruktúra-automatizálás, az épületautomatizálás és az energiamenedzsment területén


A 25 éves fennállását ünneplő SB-Controls Kft. megalakulása óta látja el a svájci SBC Saia-Burgess Controls AG termékeinek kizárólagos képviseletét hazánkban. Magyar tulajdonban lévő vezérképviseletként a Saia termékek forgalmazásával, oktatásával és műszaki támogatásával foglalkoznak.

A forgalmazott Saia PCD® folyamatirányító berendezéseknek három fő alkalmazási területük van, amelyek megvalósítása a cég rendszerintegrátorainak bevonásával történik:
  • Infrastruktúra-automatizálás: kiemelt területünk a vízműves terület és a táv-fűtési rendszerek
  • Épületautomatizálás: épületgépészeti rendszerek integrációja magán- és középületek esetén egyaránt
  • Energiamenedzsment: egyszerű monitorozó rendszerektől a teljes vállalati szintű menedzsmentig
A folyamatirányító rendszerek legfontosabb részét a megjelenítő szoftverek jelentik, ezért az SB-Controls a web-technológiára épülő megjelenítés mellett a SCADA rendszerek irányába is régóta nyitott. Több, mint tíz éve viszonteladói szerződésük van a Provicon Kft-vel a hazai fejlesztésű VisionX termékek forgalmazására. Természetesen az értékesítési tevékenységgel együtt a szoftvertámogatás és az oktatás feladatát is magukra vállalták. Évente több alkalommal tartanak Vision alap-, középhaladó és haladó tanfolyamokat.

2017-ben az SB-Controls Kft. bővítette termékpalettáját és a Saia termékek mellett megkezdte a német Thies Clima meteorológiai állomásainak, valamint a francia ATIM Radiocommunications RF-modemjeinek forgalmazását is. Tapasztalataik azt mutatták, hogy a minél magasabb színvonalú épületautomatikai, valamint technológiai folyamatirányítási rendszerek megvalósításához szükség van meteorológiai paraméterek figyelésére, rögzítésére. Így termékeik között már megtalálhatók az egyszerű szélmérőtől a kompakt meteorológiai állomásokig számos időjárásfigyelő állomás, amelyek az alábbi paraméterek figyelésére alkalmasak:
  • szélirány
  • szélsebesség
  • páratartalom
  • megvilágítás
  • éjszakai megvilágítás
A vezeték nélküli kommunikációs hálózatok megvalósítására megoldásként számos alternatíva közül végül a RF modemekre esett a cég választása, amelyek között egyaránt megtalálhatóak az Európában engedélyhez nem kötött rádió-frekvenciás frekvenciatartományban (868) és a LoRaWAN (LW8) hálózatokban használható típusok is. Az egyik legkedveltebb típus a transzparens RF / RS 485-ös átalakító, amely akár Modbus-os hálózatokban rádió-frekvenciás vezetékhosszabbításra is alkalmas.


Az SB-Controls proidea.hu oldalon bemutatott termékeinek információit, letölthető anyagait megtalálja, ha az alábbi céglogóra kattint.Amennyiben további információt szeretne kérni az SB-Controls Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Kategóriák

Szünetmentes áramforrások
Szünetmentes áramforrások
Épületautomatizálás
Épületautomatizálás
Kisfeszültségű transzformátorok, tápegységek
Kisfeszültségű transzformátorok, tápegységek
Mérők, távadók, áramváltók
Mérők, távadók, áramváltók
Kapcsolóórák, időrelék
Kapcsolóórák, időrelék

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...