proidea.hu online termékinformációs katalógus

Lindab Tervezői Portál


2012. augusztus 16.

Hasznos információk, szakmai és műszaki tartalom, alkalmazástechnikai és tervezői anyagok

A Lindab Tervezői Portálon a Lindab Kft. szakmai újdonságairól, új termékeiről, szolgáltatásairól, valamint legfontosabb fejlesztéseiről és alkalmazástechnikai megoldásairól nyújt hasznos információkat, valamint egy-egy szakmai téma kapcsán részletes összefoglalásokat, elemzéseket és referencia példákat, megoldásokat is bemutat. A témák széles spektrumot ölelnek fel egy új termék bemutatásától és alkalmazásától kezdve, a felújításokon át az acél könnyűszerkezetekig.

A legújabb tartalom a portálon, szakmai előadások. Ennek legújabb témái:
1. Épületburok
Elsősorban a passzívház-tervezésben terjedt el az "épületburok" fogalma, amely az épületet kívülről határoló szerkezeti elemek (tető, homlokzatok, nyílászárók, padló) egységesebb, integráltabb szakmai értelmezését jelenti - elsősorban energetikai megfontolások alapján. Ugyanakkor, az "épületburok" körültekintő megtervezése és helyes kivitelezése jóval tágabb értelemben is nagyon fontos, legyen szó akár lakó-, középületekről vagy éppen ipari csarnokról. A követelmények is szerteágazóbbak, hiszen az energetikai, hőtechnikai szempontok mellett számos egyéb hatásra kell gondolni a "burok" esetén (csapadék: eső/hó, fagy, szél, hőhatás, UV-sugárzás, párateher stb.). A Lindab könnyű acélszerkezetes tetőfedési és falburkolati termékek műszakilag kiváló és gazdaságos megoldások széles kínálatát kínálja a célra.
2. Felújítások a Lindabbal
Meglévő épületeink felújítására több indok is adódhat, az igény lehet esztétikai, műszaki, funkcionális és/vagy gazdasági (ingatlanpiaci). Ennek megfelelően a felújítási tevékenység is többféle szinten jelentkezhet: egyszerűbb esetekben lehet szó bizonyos épületszerkezeti elemek cseréjéről (például elavult ereszcsatorna vagy tetőfedés helyett újabb, korszerűbb rendszerek elhelyezése), vagy bizonyos szerkezeti részek kiegészítéséről (például meglévő falazott szerkezetek utólagos, jobb hőszigetelést nyújtó homlokzatburkolása), vagy összetettebb műszaki feladatot jelentő, nagyobb léptékű átalakításokról is (például beázásoktól szenvedő régi lapostetők felújítása új, nagyobb hajlású tetőszerkezettel és tetőfedéssel, vagy akár komplett új szint ráépítésével létrehozott bővítéssel). A Lindab könnyűszerkezetes termékek és rendszerek a kis önsúlyuknak és gyors, szerelt jellegű kivitelezhetőségüknek köszönhetően valamennyi említett esetben gazdaságos és esztétikus megoldást kínálnak a felújítani vágyók számára!
3. Acél könnyűszerkezetek tűzállósága
Az acél szinte ősidőktől fogva kedvelt építőanyagnak számít, számos előnye miatt (nagy szilárdság, kis önsúly, jól alakítható és megmunkálható, állandó minőség és mm-pontos méretek, vízzáróság, nem éghető anyag stb.). Kedvezőtlen tulajdonsága viszont, hogy magas hőmérsékleten, pl. tűz esetén, fokozatosan veszít az acél anyag a szilárdságából, teherbíró képességéből. Azonban számos megoldás és lehetőség létezik, amely révén igenis biztonságosan megfelel a könnyű acélszerkezet a vonatkozó tűzvédelmi követelményeknek! A Lindab termékek és összetett, réteges rendszerek tűzállósági igazolására egyrészt számos sikeres laboratóriumi tűzvizsgálat eredménye szolgál bizonyságul, másrészt a mérnöki módszereknek a tűzvédelmi tervezésben való alkalmazásával lehetővé válik a számítással történő igazolás is.
4. SRP előkorcolt síklemez tetőprofil - fejlett, előre gyártott technológia
A Lindab tetőfedő termékcsaládjának legújabb tagja az "SRP Click" előkorcolt tetőprofil, amely ötvözi a gyors szerelésű nagytáblás fedés előnyeit az esztétikus korcolt síklemez tetőfelületek elegáns megjelenésével. A nagyszilárdságú "keménylemez" alapanyaga révén az SRP tetőprofil termelékeny gyártósoron készül a táblalemezek illesztéseinek üzemi kialakításával (előkorcolás), így a korcok zárása a helyszínen egyszerű bepattintással ("click"-eléssel) történhet, a szerelési idő jelentősen csökken. A hagyományos PLX "lágylemez" anyagú, helyszíni kettős állókorcolással készülő síklemezfedéssel szemben az SRP tetőprofil az egyszerűbb sík tetőformák és magasabb hajlásszög esetén alkalmazható esztétikus fedési típus. A tervezési és szerelési szempontokat részletes útmutatók tartalmazzák.
A Lindab Tervezői Portál számos olyan információt, szakmai és műszaki tartalmat, alkalmazástechnikai és tervezői anyagokat tartalmaz, amelyet a regisztrált Lindab Tervezői Portál látogatók, partnerek tudnak elérni.
Regisztráció
 

Cég
Székhely: H-2051 Biatorbágy, Állomás u. 1/A.
Telefon: +36 23 531 300
Fax: +36 23 310 703
E-mail:
Web: www.lindab.hu
Polgár Dávid
kereskedelmi igazgató  
   
   
   
A Lindab Kft. a Lindab Group leányvállalataként 1992-óta van jelen Magyarországon. A nemzetközi cégcsoport tagjaként a Lindab Kft. légtechnikai rendszerekhez és könnyűszerkezetes épületekhez fejleszt, gyárt és értékesít minőségi termékeket és összetett megoldásokat. A vállalat termékei egyaránt hasznosíthatóak az agrár- és ipari termelésben, az energetikában, a lakó- és irodaházak korszerűsítésében, valamint a honvédelem területén is. A Lindab termékeit és szolgáltatásait a prémium minőség, a könnyű szerelhetőség, valamint az energiahatékonyság és a környezettudatosság jellemzi.
Kulcsszavak:  Lindab  Tervezői  Portál