proidea.hu online termékinformációs katalógus

Díjnyertes passzív parasztház Balatongyörökön


2018. január 05.

Ytong és Multipor felhasználásával készült el az alacsony energia igényű családi ház

Balatongyörök lankáin épült fel a telek adottságait kihasználva, csodálatos panorámával az alacsony energia igényű családi ház.

Az Ytong falazóelemekkel és Multipor ásványi hőszigetelő lapok kombinációjával készült passzívház falszerkezet kielégíti a legszigorúbb hőtechnikai előírásokat is. Alkalmazása kiváló hőszigetelő és páraáteresztő képessége miatt kellemes lakóklímát biztosít. Az így készült falszerkezet nem éghető (A1), ami épületbiztonsági szempontból kiemelten fontos. Mindezek mellett ez a falszerkezeti konstrukció teljesen környezetbarát.

Ytong és Multipor felhasználásával készült díjnyertes passzív parasztház Balatongyörökön

Az épület megformálása a hagyományos parasztházra emlékeztet. Egyszerű tömegével és tornácos kialakításával a régi magyar "hosszúházakra" utal. A belső tér formálása is ezt követi, az egymás után felfűzött étkező - konyha - nappali- vendégszoba láncolatával. A hálószoba privát zónája különül el ettől az egységtől. Az általános lakótér mellett egy műterem is helyett kapott az épületben.

Anyaghasználata azonban kifejezetten modern. Teherhordó szerkezete 30 cm vastag Ytong falazóelemből készült 20 cm vastag Multipor hőszigeteléssel a Xella passzívház falszerkezeti ajánlásának megfelelően. A belső válaszfalak Ytong válaszfalelemeivel az épület egységes szerkezetet alkot.

A Multipor hőszigetelő lap kizárólag ásványi eredetű alapanyagok felhasználásával készül, ami szintén a nem éghető (A1) építőanyag-osztály besorolásba tartozik. Magas fokú tűzállósága lehetővé teszi számos olyan területen történő alkalmazását, ahol egyéb hőszigetelő anyagok nem alkalmazhatók. Egyedi páratechnikai tulajdonsága miatt belső oldali hőszigetelésként is használható párazáró réteg beépítése nélkül.

A gyors építési módszer mellett a későbbiekben könnyen fenntartható, alacsony energia igényű és kellemes lakókörnyezetet biztosító otthon jött létre. A megfelelő célszerszámokkal a gépészeti kialakítások könnyen kivitelezhetőek a falszerkezet roncsolása nélkül.

Az Ytong és Multipor elemekkel történő kivitelezés gazdaságos anyagfelhasználást, pontos megmunkálhatóságot, alacsony vágási veszteséget és az időjárási viszonyoknak ellenálló falszerkezetet biztosít az építés alatt.

Alacsony energiaigényű épületek homlokzati falazatainak hőátbocsátási tényező értékei Multipor hőszigeteléssel

Ytong és Multipor felhasználásával készült díjnyertes passzív parasztház Balatongyörökön

Az Ytong falazóelemek és a Multipor ásványi hőszigetelő lapok katalógusait letöltheti, ha a hír alatti termékképekre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Xella Magyarország Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1139 Budapest, Forgách utca 11-13.
Postacím: H-3201 Gyöngyös, Pf.155
Telefon: +36 37 814 100
Fax: +36 37 814 190
Zöld szám: +36 80 696 900
E-mail:
Web: www.xella.hu
Márta Tibor
alkalmazástechnikai vezető +36 30 904 0095
Varga Anna
alkalmazástechnikai mérnök +36 30 596 8256
   
   
   
A Xella International GmbH magyarországi leányvállalata 1991 óta van jelen a hazai építőanyagipari piacon. Az YTONG Hungary Kft. néven ismertté vált vállalat 2005. óta Xella Magyarország Építőanyagipari Kft. néven folytatja tovább tevékenységét, melyek részei: az YTONG-Falazóelemgyár (Halmajugra), a SILKA-Falazóelemgyár (Iszkaszentgyörgy), és a Kereskedelmi Iroda (Budapest). A cég meghatározó tényező a hazai építőanyagipari piacon. A mintegy 135 főt foglalkoztató vállalat tavaly 400.322 m3 YTONG-ot és 31.000 m3 SILKA-t értékesített belföldön.
Márkanevek: Ytong, Silka
Kulcsszavak:  Xella  Ytong  építési  rendszer  falazóelem  válaszfalelem  pórusbeton  Multipor  ásványi  hőszigetelő  lap  hőszigetelés  homlokzati  hőszigetelés  passzív  ház  alacsony  energia  igényű  családi  ház  tégla