proidea.hu online termékinformációs katalógus

Murexin termékek kórházak felújításánál


2014. március 05.

Cementbázisú termékek alkalmazása

Az elmúlt időszakban a magán felújítások mellett jelentős mennyiségű állami, önkormányzati felújítások történtek, illetve történnek jelenleg is. A felújítások egyik fontos területe a kórházak. A kórházak felújítása között szerepelnek nyilvános folyósok, kórtermek, műtők, vizes helyiségek stb. Az elvárás nagy, hiszen igénybevételtől és használatbavételtől függetlenül a megfelelő minőségi termékek felhasználása és kivitelezése folyamatos műszaki ellenőrzés mellett történik. A különböző funkcionalitások mellett a termékek sokszínűsége is jellemzi a felújításokat, mint pl. aljzatkiegyenlítők, kenhető vízszigetelések, csempe- és járólapragasztók, fugázóanyagok, szilikonok, rugalmas melegburkolat ragasztók, műgyanták.

Referenciák:
Kiemelve a jelentősebb kórházakat, ahol nagy mennyiségben használták a Murexin különböző termékeit: szekszárdi Balassa János Kórház, debreceni Kenézy Kórház, harkányi Zsigmond Vilmos Gyógykórház stb.
Részletesen a termékekről:
A műszaki előírásokban szereplő termékekre vonatkozó elvárásokat a Murexin anyagai teljeskörűen teljesítik.
Műtők felújításánál fontos szerepet játszik a vezetőképesség. A Murexin NE 30 Extrém aljzatkiegyenlítő (2-30 mm rétegvastagságban) leöntése és kiszáradása után a Murexin EP 70 BM epoxigyantára a Murexin KB 20 rézszalag kerül felragasztásra, majd a Murexin vezetőképes ASG 170 Aquapox alapozó és a Murexin ASD 130 Epoxibevonat felhordása történik. Vezetőképes melegburkolatok ragasztása a Murexin EL 605 vezetőképes alapozóra a Murexin EL 300 vagy a Murexin EL 628 vezetőképes ragasztóval történik.

Természetesen a műtőkön kívül a folyósok, kórtermek felújításánál és átépítésénél is a kiírásnak megfelelő különböző Murexin anyagok használhatóak fel. Alkalmazni lehet a könnyen tisztítható és a higiéniai követelményeknek megfelelő műgyanta bevonatokat, mint pl. Murexin NE 30 Extrém aljzatkiegyenlítőre (2-30 mm rétegvastagságban) Murexin EP 70 BM Epoxigyanta, majd Murexin EP 2, vagy a Murexin EP 3 Epoxi vastagbevonatok kerülhetnek felhordásra.
 
Rugalmas melegburkolatok ragasztására pl. a diszperziós bázisú Murexin D 338, Murexin D 391, Murexin LF 300 ragasztók mehetnek az előtte szakszerűen kivitelezett Murexin ST 12 (max. 12 rétegvastagságban), vagy a Murexin ST 15 (3-15 mm rétegvastagságban) aljzatkiegyenlítőkre.
A műgyanta mellett sok helyen alkalmazzák a jól bevált hideg- burkolatokat is. A Murexin ezekre is teljes rendszerfelépítést tud ajánlani, beleértve a vizes helyiségeket is. A megfelelő aljzatkiegyenlítés és alapozás után a vizes helységekben a Murexin 1 KS Folyékonyfóliát vagy a Murexin Hydro Basic 2K vastagfóliát lehet felhordani a Murexin DB 70 Hajlaterősítő szalag alkalmazásával, mely szigetelésekre a Murexin C2-es típusú ragasztókkal lehet a burkolatokat fektetni, illetve felragasztani. Ilyen ragasztók pl. Murexin KPF 35 Profiflex ragasztó, Murexin KGX 45 Univerzális flexibilis ragasztó vagy a Murexin KGF 65 Totál Flex ragasztó. Fugázóanyagként a Murexin FM 60 Fugázó és a Murexin SIL 60 Szaniter szilikon használható, de speciális helyekre a Murexin FMY 90 Epoxi ragasztó javasolt.

A felújítások során elfordulnak speciális esetek, amikor a rendszeresen használt cementbázisú termékeket nem lehet alkalmazni pl. a nem megfelelő tapadás és rugalmasság miatt, illetve ahol fennáll az elválás veszélye. Ilyen eset pl. mikor a lift alját hidegburkolattal kellene ellátni. A fém alaphoz a cementbázisú ragasztóanyagok nem megfelelőek, ezért itt a Murexin X-Bond MS-K 88 Speciális ragasztó, illetve a Murexin X-Bond MS-K 88 Speciális ragasztó Express alkalmazása biztosítja a megoldást.
 

A referenciáknál használt Murexin termékekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Murexin Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Murexin KGF 65 Totál Flex ragasztóhabarcs

Fokozott követelményű, alakváltozásra képes, poralakú, szálerősített és porzáscsökkentett, élelmiszerbarát, víz- és fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, flexibilis ragasztóhabarcs csökkentett lecsúszással és meghosszabbított nyitott idővel. Kül- és beltérben, kerámia csempék, burkolólapok, greslapok, mozaikok, műkövek, klinker-, hasított lapok és csempét csempére történő ragasztásához, valamint kenhető vízszigetelésekre, illetve nagy mechanikai- és hőterhelésű felületeknél is (pl. teraszok, erkélyek, padló-, falfűtés). Különösen javasolt extra nagyformátumú lapokhoz, vékony porcelán gres és design burkolatok, sötét színű természetes kövek, nagy forgalmú helyek, úszó- és termálmedencék, homlokzatok burkolásainál. Ragasztó rétegvastagság: max. 10 mm.

Cég
Székhely: H-1103 Budapest, Noszlopy u. 2.
Telefon: +36 1 262 6000
Fax: +36 1 261 6336
E-mail:
Web: www.murexin.hu
Hajtó-Kiss Márta
   
   
   
   
A Murexin Kft. az osztrák Murexin AG. leányvállalataként 1993. óta forgalmaz Magyarországon hidegburkolat ragasztási rendszereket - az alapozók, csemperagasztók, fugázókon át a tisztítás ápolásig - , melegburkolat ragasztási rendszereket, építési vegyi anyagokat, Durlin márkanév alatt festékeket és lakkokat. Csúcsminőségű termékeikkel, folyamatos fejlesztésekkel, pontos, korrekt tanácsadással törekszenek partnereik minél szélesebb körű igényeinek kiszolgálására. Az építőiparban előforduló speciális feladatok megoldására is rendelkeznek technológiai rendszerekkel és vegyi termékekkel.
Kulcsszavak:  Murexin  aljzatkiegyenlítő  kenhető  vízszigetelés  csempe-  és  járólapragasztó  fugázóanyag  szilikon  rugalmas  melegburkolat  ragasztó  műgyanta